Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako gre z descem ki ….

kako gre z descem ki ….

Zlo rad se pogovarja (pa ne govorim o opravljanju), predvsem o življenju, sebi, meni, čustvih, težavah,…. — ima tak bolj ženski način komuniciranja.
Mi grozno paše, vse se lahko pogovoriva, izjemno dobro razume kao “ženske” poglede, težave,….. tudi sicer je zelo praktičen, tehničen, ustvarjalen, se poglobi v stvari, vse živo ga zanima, … tako da to, da marsikaj razume, menim da izhaja iz tega.

Me je prav strah kako to izgleda z leti, saj sem navajena bolj zaprtih moških, nekomunikativnih (no, od začetka so večinoma “bolj” komunikativni), da jih ne zanima nič,…….

Ne vem, kako zgleda s takim živeti na dolgi rok:).

Bi si pa definitivno želela imeti takega ob sebi…ne poženščenega, samo z visoko čustveno inteligenco!:)

sej to je poženščen, isto sranje drugo pakovanje 😉

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Zame to ni poženščenost, ampak čustvena inteligenca. Pomeni, da si upa govoriti o vsem, da mu pogovor o sebi, čustvih, pogledih na svet ni tabu tema. Pri meni to pomeni, da se lahko pogovarjam tudi o šraufanju avta, če beseda nanese na to, pa čeprav pol stvari ne razumem, me pa pogovora o tem ni strah.

Jaz imam takega doma, še po sedmih letih se znava pogovarjat o vsem. Sama namreč verjamem, da je komunikacija (pozitivna seveda, o vsem) nujno potrebna v zvezi. In starejši ko postajaš, dlje časa, ko si par, je to vedno bolj pomembno. S pogovorom namreč pride tudi do zaupanja o težavah, iskrenosti in govorjenja resnice …

Pojma poženščenost pa ne enačim z načinom govora ali delovanja, ampak z načinom razmišljanja. Zame poženščen moški ni tisti, ki govori o tem, kako mu je nekaj prišlo do živega al da je skuhal kosilo.

To ni poženščenost, čustvena inteligenca je, pa spoštovanje in priznavanje partnerja ! To je krasna in , žal, zelo redka vrlina pri moških. No, je pa neka meja. Ko prične z debatami o modi, laufanji po trgovinah, opravljanjem….je pa že malo “preveč”.

sej to je poženščen, isto sranje drugo pakovanje ;)[/quote]

ej, zatrdim ti da ni poženščen. Sem imela enga poženščenega, copatka, medel, mil, neodločen, dostikrat zmeden, imel čist “ženske” reakcije, …… opravljiv!, a za konstruktiven in resen pogovor pa nikakor!!!

ne vem no, k bodo znanstveno dokazal obstoj čustvene inteligence bom mogoče verjel da obstaja, mogoče, dokler je pa to alter scena bom pa močno v dvomih da dejansko obstaja.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Sva skupaj skoraj 20 let, 3 otroci-najstniki, iz leta v leto sem bolj srečna. Res.
Ker “razume” ženske in dela med ženskami sva imela kar nekaj debate na temo-do katere meje je on tako nujno potreben da rešuje svet in ženske težave drugih bab.
Torej-bil je pripravljen vedno nuditi ramo za jok in to je šlo malce predaleč.
Že pred leti sva to obdelala in je pač postavil meje.
Vidiš – to se mi zdi nevarnost. Taki ljubeči, vedno pripravljeni za pogovor moški se hitro lahko spremenijo v tolažnike, to lahko vodi v navezanost, v neko odvisnost…
Takrat je treba narediti-stop.
Nič ni samoumevno, kljub dobremu odnosu je treba odnos vzdrževati, pa imeti odprte oči.

Ni ga hujšega, kot tečen star dedc pa naj veliko al malo govori! Hočem rečt, da so v glavnem vsi starčki tečni in velikokrat tudi žleht. Se zavedam, da bo veliko nasprotnih komentarjev, ampak izkušnje tudi nekaj veljajo.

Se zelo strinjam!!
Takšni “reševalci ženskih težav” so lohk zelo nevarni…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

mnda se v laboratorijih znanstveniki že debelo ukvarjajo s čustveno inteligenco in to me radosti, ker je očitno, da se ne odločamo samo iz glave, temveč v kombinaciji glava/srce

ja, se strinjam, redki so takšni moški, verjetno se oni od nekdaj gibljejo pretežno v ženski družbi in se počutijo dobro okrog bejb vseh sort, ker jih potem tako radovedni in raziskovalnega duha iz prve roke analizirajo in poskušajo razumeti, to spremenljivo žensko nrav – neverjetno bogastvo božje

prav zrelo in lepo premišljuješ avtorica, mi sede tvoj način pogleda na pomembno temo
fanj temo si odprla, ti, tud raziskovalnega in nemirnega duha
thx

Mislim da so že. Kar ene par let nazaj.
Prvi zapisi so iz leta 1848 – dr. John Harlow. Analiza nesreče Phineasa Gage-a.
Zanimivo branje so tudi raziskave dr. Travis Bradberry-ja in dr. Jean Graves.

še zmer nekim kvazi znanstvenikom in eni lari fari zadevi nekak ne verjamem.

Ker nočeš, ker si ne priznaš, ker tako lažje živiš v svoji nevednosti:).

Ker nočeš, ker si ne priznaš, ker tako lažje živiš v svoji nevednosti:).[/quote]

lej jst tud lahk spišem eno buklo o enem mitu pa najamem enga “dr” ramaputra margarina k bo “znanstveno” podprl moje ugotovitve in pol to uspešno prodajal naivnežem, kar pa v bistvu ne bi bla slaba ideja za povečanje mojga zaslužka, believerjev je dost, skeptikov bolj mal.

Ker nočeš, ker si ne priznaš, ker tako lažje živiš v svoji nevednosti:).[/quote]

lej jst tud lahk spišem eno buklo o enem mitu pa najamem enga “dr” ramaputra margarina k bo “znanstveno” podprl moje ugotovitve in pol to uspešno prodajal naivnežem, kar pa v bistvu ne bi bla slaba ideja za povečanje mojga zaslužka, believerjev je dost, skeptikov bolj mal.[/quote]

Saj ne rečem, da je vse zlato, kar se sveti:)). Ampak zgodbe, spoznanja itd. pišejo ljudje. Torej so prišli do nekih zaključkov, nekih oprijemljivih dognanj:). Vse se pa ne da dokazat z epruvetami:)). To so že davno spoznali…so oprijemljive in neoprijemljive stvari, ki niso zato manj pomembne:).

fora je v tem, da je folk z raznimi buklami za samopomoč in kvazi žnj šitom zafural prihodnost večih generacij sam na račun naivnosti bralcev, dons je že tolk deleč pršlo da se teh kvazi pravljic že poslužujejo delodajalci in pol ma dejansko folk k ma mal več soli v glavi postavljen na stranski tir, ker prednjačijo ta sprani, k jih je lažje zmanipulirat.

To drži do neke mere:). Čredni nagon in ovčice se bodo vedno našle, ne glede na sistem:). Ostaja vprašanje, ali si tega želiš tudi sam? Da ti perejo možgane in nimaš lastnega mnenja?
Kdo pravi, da če prebereš več različnih knjig, z različnimi pogledi na isto zadevo, da postaneš enakomisleč? Lahko je samo odskočna deska, nek nov vidik, ki te pripelje do lastnega spoznanja:).
Vse adute imaš v svojih rokah! Odločiš se, ali bo tvoj kozarec na pol prazen ali na pol poln:). Stvar gledanja…

mene se težko zmanipulira oz. ne spljoh, ne maram pa bit butast na račun drugih to je vse.

Ta tvoj stavek razodeva, da si zelo nesamozavesten človek, ki pod grobe besede skriva svojo ranljivost. Smiliš se mi.

Ta tvoj stavek razodeva, da si zelo nesamozavesten človek, ki pod grobe besede skriva svojo ranljivost. Smiliš se mi.[/quote]

jst mam samozavesti še preveč, sam jebi ga jst sm še zmer rajš volk samotar kt glupa ovca.

Kaj ste ga napadli. Po svoje ima čisto prav. Tralala bi kar naprej prodajala neko ezoteriko. In temu bi rekla celo spoznanje in kaj vem kaj. Češ kakor je komu prav. Tralala, znanost ni nekaj kar je nekomu prav! Zato Gunnar čisto pravilno dvomi v obstoj čustvene inteligence v znanstvenem smislu. Zaenkrat je to samo en prisrčen pojem ki pomeni skoraj intuicijo. In ga zato sprejemamo, ni pa zato še znanstveno dokazan v ničemer.

In verjetno nikoli ne bo, ker znanost nikoli ne bo mogla dokazat duše.

človek želi preveč popredalčkati človeka. če bi znali uživati in sprejemati nekoga takšnega, kot je, bi bilo veliko bolj enostavno. hkrati pa si priznati, da nek človek ni takšen, kot bi si ga sami želeli. predvsem pa spoznanje, da sami nismo nikakršna uresničitev sanj.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Taki pobje, ki se radi pogovarjajo z ženskami, posebaj o zaupnih zadevah…so ponavadi ženskam dobri prijatelji. Skoraj vsaka ženska ima kakega takega zaupnika.

Pobje, zapomnite si za vse večne čase: ko vam ženska začne razlagati o sebi zaupne stvari, ali celo o nekem tipu, ki da ji je všeč, je njena lulika za vas zaprta. Če bi radi seksali, bodite tiho in igrajte kavbojca.

ma puste tega GUNNAR-ja, to je en moški prasec,izkoriščevalec žensk.Taki žensk ne razumejo, saj so za njih itak navadne krave, ki kuhajo, pucajo in pazijo otroke, med tem ko se gunnarji vlačijo po kafičih in gledajo minice od kelnarc, bljak,bruh-bruh-bruh

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close