Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako ga pripraviti?

Kako ga pripraviti?

Dobila sem koromač. Ker ga še nikoli nisem jedla, vas prosim za idejo, kako ga pripraviti, da bom čim bolj enostavno in dobro. Nekaj sem sicer gledala na Kulinarični Sloveniji, a se ne znam odločiti …

Jaz sem ga spanirala. je bil zelo okusen. (“liste” -vsakega posebej spaniraš)

Mi smo divji koromač, nabran na njivah, jedli (vedno le liste, zelene zunanje) in to kuhane s koščkom suhega mesa kot se kuha kislo zelje.

Ta “spodnji” beli del, sem le enkrat jedla na solati, in je bil še kar okusen…

Naseklanega na kocke na hitro popražim in čez vržem jajce, lahko premešaš in je priloga, lahko je tudi samostojna jed. Meni je všeč, ker še hrusta.

Razplastenega blanširam, razporedim v manjši pekač, plast koromača, plast sira, plast popraženega in začinjenega mesa (ni nujno, da je sploh meso), zalijem z žvrkljanim jajcem in kislo smetano, dam v pečico za cca 20 minut.

Svežega nasekljam v paradižnikovo solato.

Če ti je okus koromača všeč boš hitro vedela, s čim vse ti ga paše kombinirat. Jaz ga imam zelo rada in ga “uturim” marsikdaj, kar tako, po preblisku …

Zelo dober je pečen v pečici na olivnem olju in ga jemo kot prilogo. Samo narežeš ga na 4 dele.

Sicer pa ga jemo v solati. Narežemo na koščke in dodamo olivno olje in kis. Otroci ga obožujejo, ker je hrustljav in osvežilen.

Meni je všeč malo popečen in prelit z omako iz gorgonzole.

Živi in pusti živeti

Odličen je narezan na rezance in potresen po zeleni solati ali pa v solati skupaj z rdečimi redkvicami…

Jaz ga razrežem na tri do štiri kose,pet minut povrejem v vodi,dobro ocedim,dam v pekač…malo putra ali oljčnega olja,malo krušnih drobtinic,malo sira naribam(parmezan ali kar imam) pa v pečico na 180 za apr minut(da dobi barvo).

Dober tek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close