Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako ga odprem?

Kako ga odprem?

Jutri grem odpret s.p. Izdelan imam že poslovni načrt, naročnika imam, vse je ok.

Zanima me kam moram iti, da odprem s.p., kdaj odprem poslovni račun (mi lahko priporočate dobro banko, prosim?), menda ne rabim takoj zdravniškega delati.

Hvala za pomoč.

odpreš na katerikoli točki VEM http://www.google.si/search?q=vem+to%C4%8Dka&rls=com.microsoft:sl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1
vedeti moraš predviden letni promet, ki ga pričakuješ .. na tej podlagi ti določijo akontacijo in višino prispevkov, ki jih boš mesečno plačevala

na upravni enoti si uredi edavke, če jih še nimaš

račun odpreš pač na banki, kateri pogoji tebi najbolj ustrezajo (jaz imama Abanko)

Pojdi na portal E-VEM tam ti vse piše in če imaš digitalno potrdilo lahko kar takoj oddaš vlogo za odptje s.p. – ja. Čebo vloga popolna lahko začneš v ponedeljek delati.

Če si zadovoljna z banko, ki jo uporabljaš kot fizična oseba jo kar obdrži. Čeprav se banke ne bodo strinjale ampak ali veš, da sploh ne rabiš” podjetniškega” računa ampak lahko posluješ kar preko osebnega TRR (banke se ne strinjajo,ker je podjetniški neprimerno in hudo dražji, nimajo pa nobene zakonske podlage )

Zdravniški rabiš odvisno od posla. Če je posel podoben kot si ga imela sedaj ko si bila zaposlena in si bila v zadnjih letih ( odvisno od dela 1- 5 leth ) na zdravniškem ti ga ni treba delati. Moraš pa dati delati oceno tveganja za varstvo pri delu.

Pa poišči si dobrega računovodjo, ki ti bo znal svetovati tudi pri poslovnih odločitvah, ker posel ni samo predmet tvojega dela ampak tudi 1000+ 1 stvar, ki jo moraš znati.

Pa veliko sreče in dobrih poslvnih odločitev.

vso srečo

Daš ta poslovni načrt?

Prilepi ga sem!

Moram komentirati tale odstavek:
Če si zadovoljna z banko, ki jo uporabljaš kot fizična oseba jo kar obdrži. Čeprav se banke ne bodo strinjale ampak ali veš, da sploh ne rabiš” podjetniškega” računa ampak lahko posluješ kar preko osebnega TRR (banke se ne strinjajo,ker je podjetniški neprimerno in hudo dražji, nimajo pa nobene zakonske podlage )

Podjetniški račun rabiš, saj je to zahteva davčne zakonodaje in ne princip bank. Banki je sicer vseeno, ampak če gre DURS v akcijo kršiš zakon, če nimaš odprtega TRR za namene opravljanja dejavnosti.
LP

http://data.si/sl-SI/1433/moje-podjetje-moja-prihodnost

Moram komentirat izjavi MarjaneG in Barb01 – obe imata prav.

Zakon o davčnem postopku zahteva, da ima s.p. ločen transakcijski račun, ne zahteva pa, da je to ravno podjetniški TRR.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2B)
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?stevilka=4984&urlid=2009110
8. člen

V 37. členu se naslov spremeni tako, da se glasi: »(obveznost ponudnikov plačilnih storitev ter subjektov vpisa v poslovni register)«.

V prvem odstavku se besedilo »Izvajalci plačilnega prometa« nadomesti z besedilom »Ponudniki plačilnih storitev«, besedilo »zakonom, ki ureja plačilni promet,« pa z besedilom »zakonom, ki ureja plačilne storitve,«.

Drugi odstavek se spremeni tako, da se glasi:

»(2) Ponudniki plačilnih storitev davčnemu organu pošljejo tudi podatke o transakcijskih računih fizičnih oseb in o prilivih teh oseb na teh računih zaradi pridobivanja podatkov, potrebnih za pobiranje davkov. Podatki o odlivih se pošljejo na posebno zahtevo davčnega organa. Minister, pristojen za finance, določi roke, vsebino in način pošiljanja teh podatkov.«.

Doda se nov tretji odstavek, ki se glasi:

»(3) Subjekti vpisa v poslovni register Republike Slovenije morajo imeti pri ponudniku plačilnih storitev odprt transakcijski račun. Samostojni podjetniki posamezniki in posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, morajo imeti za namene v zvezi z opravljanjem dejavnosti ločen transakcijski račun.«.

Narobe ! Poslovati moraš preko svojega TRR-ja .Nikjer ne piše, da mora to biti POSLOVNI račun in nikjer ne piše, da mora biti račun izključno za poslovne zadeve.

Se pa strinjam, da je zaradi preglednopsti in lastne kontrole bolje, da sta trr-ja za sp in zasebne zadeve ločena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close