Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako finančno pomagati mami

Kako finančno pomagati mami

Živim pri mami, ki ima izredno nizko peznijo, 300€. Jaz imam 850€. Problem ap je v tem, da jaz želim kaj več prispevati, ki pomagati pa nikakor noče. Hoče, da se stroški delijo na pol. Jaz pa hočem več prispevat. Njen ponos je tak, da noče. Po drugi strani pa ji ni prav, ker kupim recimo dražjo, bolj kvalitetno hrano, čeprav jaz plačam. Pa motijo, če grem na kak dopust. Ji hočem kaj plačat pa noče.
Kako jo ‘ukanit’, da ne bo njen ponos trpel? Če ji dam kak dopust za darilo za rojstni dan, potem hoče v isti vrednosti vrniti na moj rojstni dan.

Jah nič, mal jo bo treba “okol prinašat”.
Ponos je močna reč in jaz jo razumem, da ti noče biti na puklu, da hoče enakopravno
prispevat….
Jaz bi jo na lep način pomirila…recimo…položnice bi sama vzela ta velike, ta male pa dala
njej za plačat…pa jih plačava “vsaka pol”…recimo.
Pa za hrano…kupi dobre zadeve, ki so “bile ravno danes v akciji”, pa si jih kao ful pocen
dobila…pa tko …
Dopust pa…kaj pa če bi recimo obe celo leto šparali za dopust? Vsak mesec po 10, 15 €?
Tud če na koncu kaj zmanjka, še vedno lahko ti doštukaš na skrivaj?

simpl — višek do tvojega, kar bi dala več v skupno … daj na varčevalni račun.
Ko/če bo mama rabila, boš imela kje vzeti.

Ja, moram nekaj naštudirat, da ne bo ponos ranjen. S položnicami pa ne gre pri njej skoz.

Imam isti problem. Najlažje še z kakšnimi praktičnimi darili, pri katerih ponavadi zgubim račun:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Lahko pa kdaj kakšen dopust ali katero od stvari zadaneš v nagradni igri, pa nimaš časa, da bi nagrado koristila oziroma je ne potrebuješ.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close