Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako dolgo je lahko svinjina v zamrzovalniku?

kako dolgo je lahko svinjina v zamrzovalniku?

Pozdravljene,
Imam namreč težavo,da se mi kadar koli vzamem svinjino iz zamrzovalnika zdi da smrdi.drugi doma ali ne vonjajo nič posebnega ali so (mogoče zarad moje prepričanosti) v dvomih,da mogoče..
V glavnem da res prav smrdi se nikoli nikomur (razen meni) ne zdi.
Pa to ne gre za mesece zamrznjeno meso,max 2 meseca,danes npr.se mi je obrnil želodec ob se ne teden dni zamrznjenih rebrih.
Z druge vrste mesom nimam težav,ker sem že preverjala delovanje zamrzovalnika..pa je ok.
Torej,zelo veliko mesa gre v smeti,.sicer sem se danes dokončno odločila da svinjine ne bom več zamrzovala,pa vseeno..ne razumem tega.
ima katera podobne težave/izkušnje?
Hvala

Za svinjino velja priporočen rok 6 mesecev s tem, da po tem roku meso ni pokvarjeno izgubi pa na kvaliteti.

Mislim, da bo težava drugje. Kakšen je pa vonj mesa pred zmrzovanje? Kako ga odmrzujete?

Vsekakor pa velja, da svinjina ne spada med najbolj zdravo hrano zato menjava za goveje ali telečje je več kot dobrodošla 🙂
Jaz imam v skrinji telečje. Kupimo 1x na leto na zalogo. Svinjsko pa parkrat na leto kupimo in naredimo takoj sveže. Malo greha mora biti:)

Tudi jaz svinjine ne zmrzujem. Pojemo vedno svežo. Opazila sem npr. pri kotletih, da so, ko so enkrat odmrznjeni,prav pusti, žagovinasti. Sicer nasplošno jemo malo svinjine, zato ni problema sproti kupiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close