Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako dolgo iskali službo ?

Kako dolgo iskali službo ?

Pozdravljeni !

Sem pred dejstvu, da mi poteče porodniška konec marca. S tem tudi delovno razmerje pri mojem delodajalcu saj imam pogodbo do konec porodniške. Novo službo si že iščem kakšen mesec, a brez uspeha.

Kako dolgo ste vi iskali preden ste našli tisto za vas ?
Ali je to bilo preko VEZ ali ste jo našli preko oglasov ?

Hvala za vaše odgovore !!

Iščem že eno leto, a brez uspeha.
Povprečno jih največ najde službo v roku 6. mesecev, tako da en mesec ni nič.

4 mesece po diplomi. pisala prošnje, ponudbe, se javljala na oglase. dobila službo brez vsakih vez in zelo ponosna na to!

Iščem od lanskega 1.aprila, imam srednješolsko izobrazbo, znanje dveh tujih jezikov, 10 let izkušenj. Iščem na področju administracije, oziroma v okviru razpisov kot so tajnica, poslovna sekretarka, asistent, … Glavni moj minus pa je, da nimam vozniškega izpita (slab vid), ki je kot pogoj naveden skoraj pri vseh razpisih, tako, da na mesec pošljem največ 5 prijav, drugače bi jih lahko kar nekaj več.

tima

Hm, nič nisem čakal… Celo prošnjo sem moral pisat kar na prvem obisku v prisotnosti dir kadrovske službe! Dobre reference pač

Sicer je blo včasih bistveno lažje glede službe, mislim

jaz sem začela pošiljat oktobra, dobila konec novembra, ko mi je potekla porodniška s tem da sem začela delat šele januarja ker sem tako želela.
sem pa pošiljala na oglase iz sobotnega dela, pa na mojedelo.com.

Po prvi porodniški sem pisala prošnje 8 mesecev, da mi je uspelo najti službo. Brez vez. Drugič (po izgubi otroka sredi druge nosečnosti) sem službo iskala skoraj pol leta – dobila sem le delo za 4 ure, pa še to preko vez! Vse moje službe so bile itak le za določen čas in me je kar strah, kaj bo julija…

čao

Rabila sem več kot pol leta, da sem iz gostinstva (delala od srednje šole naprej) “ušla” v administracijo. Pa še to je bilo preko študenta.
Septembra 2004 sem tako začela v nekem podjetju, zraven sem pa ves čas iskala redno službo. Aprila so me zaposlili za določen čas in s tem sem tudi nehala pošiljati prošnje, kajti ni bilo dopusta za razgovore.
Septembra 2005 sem ostala brez službe in jo iskala do konca decembra. Delati sem začela konec januarja. Dobila brez vez in poznanstev.

Če seštejem dobo, ko sem iskala je bila kar dolga, prošenj pa čez 200.

Lp, Petra

Pol leta iščem pa še nisem našla ustrezne-bi lahko že bila ampak se nisem odločila

Dobivam predvsem službe za določen čas, najpogosteje gre za nadomeščanje ali pa za projektne zaposlitve. Nisem še iskala dalj kot 5 mesecev saj vzamem tudi zelo slabo plačana in nepespektivna dela in tako sem spet v začaranem krogu večnega iskanja zaposlitve. Je pa tak način življenja zelo utrujajoč, saj pogrešam občutek socialne varnosti. Moja največja želja je, da bi nekega dne dobila zaposlitev za nedoločen čas:)))Štos je v tem, da si nisem mogla nikoli privoščiti iskanja službe dalj časa saj ponavadi nisem upravičena do denarnih nadomestil ali celo bognedej kakšne socialne pomoči, tako da vzamem kar pač dobim. Imeti solidno službo je danes pravi luksuz, žal nekateri tega ne znajo ceniti. Trenutno sem zaposlena.

Sedanjo službo sem našla v roku 4. mesecev po tretji porodniški; Brez vez, preko oglasa. Podjetje je mednarodno. In sem zelo zadovoljna, sedaj sem že eno leto člen v verigi v tem podjetju.

En mesec je prekratka doba, da bi vrgla puško v koruzo. Dnevno spremljaj zaposlitvene baze na spletu, prijavi se tudi v kakšno posredovalno agencijo, npr. Adecco. Najbolj sušno obdobje je med od avgusta do decembra; po novem letu je lahko sreča z zaposlitvijo večja.

Sicer pa je tudi odvisno, kateri profil si – določene zaposlitvene agencije so specializirane le za določene profile…

Lp,

info

našla sem 2 službi v štirih mesecih ; v prvi sem delala 3 mesece ( poskusni rok, a ni zneslo 🙁 še vedno čakam na plačo . . . ) V mesecu dni sem si našla novo in ta bo upam, tista prava, ki mi je pisana na kožo :-)))) Intenzivno sem iskala službo le po spletih !
Kdor išče, ta najde. Žal pa v večini primerov ni tako in to je to

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Začela sem iskati že v času odpovednega roka in če seštejem vse skupaj, sem jo našla v 12 mesecih. Poslala sem pa v povprečju 15 prijav in ponudb na mesec. Ni veliko, vendar se mi ni zdelo smiselno energije zapravljati za prijavljanje kar v dni.

Prva stvar, ki se mi zdi bistvena, je, da si pripraviš zelo dober CV, druga pa, še boljšo prijavo. Za vsak razpis sem pisala novo prijavo in ne uporabljala nekih tipskih. Namreč, da te izmed 100 prijavljenih pokličejo in povabijo na razgovor, je zasluga dobre prijave.
Torej, sebe moraš znati tržiti in izpostaviti stvari, v kateri si boljši od drugih. Po tolikem času že lahko rečem, da sem dodobra spoznala, kako se stvari na trgu delovne sile obračajo.

Je pa res, da sem bila mal izbirčna, ker sem imela po zaslugi prejšnje zaposlitve dokaj visoko nadomestilo. In prav sem naredila. Službo sem si našla v domačem kraju, pomagale so mi predvsem tudi reference. Poslala sem pa ponudbo na slepo.

Se je pa navsezadnje zgodilo tako, da sem se morala odločati med dvema dobrima službama. Razpis za drugo službo (ki je potem nisem sprejela, pa sem bila izbrana med 150 kandidati) pa sem našla na netu.
V glavnem, iskala sem preko neta, čepav se je navsezadnje izkazalo, da je pametno, da se spomniš na koga, ki ti službo lahko ponudi.
Ponudbe na slepo niso slaba stvar. Tam nimaš konkurence.
Lp.

Nekaj spletnih naslovov za iskanje dela imam. Ali bi mi še prosim vi lahko nekaj navedli ?

Se najlepše zahvaljujem !

Ojla, sitarka.
Popam, kar imam med priljubljenimi.
Veliko sreče pri iskanju.
če pa rabiš kakšen nasvet, pa lahko dam tudi svoj mail.

Lepo se imej.

Se najlepše zahvaljujem !

10 mesecev in komaj komaj za minimalno plačo v čiščenju.

Imam poklic. Pa ga nisem sposobna opravljat. Nikol bila. (zdr.tehnik.)

Ko boste po vsej državi pošiljali prošnje za 600e od junija do avgusta  brez uspeha povejte da ste res iskali službo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close