kako dodati podnapise
Verjetno bo najlažje, če si namestiš FFDShow http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm , skopiraš podnapis v isto mapo kot film, ga enako poimenuješ (le končnica je seveda drugačna) in voila…
S tem kodekom nisem imela veliko sreče, da ne govorim, da je mlelo več ur…
Sem se kasneje spomnila, da z desno tipko na miški prilepim podnapise, ampak nikakor nisem ugotovila, kako jih tudi shranim, da potem film+podnapise lahko zapečem na cd – tudi če je vse skupaj v isti mapi, mi ne uspe.
Prosim za kakšen konkreten nasvet.
hvala
hojla
evo takole jaz naredim:
reciva da imaš film No reservation seveda v divx varianti-verjetno ima končnico avi,potem greš na
http://www.podnapisi.net
in najdeš ta film,klikneš na ikono za dol vleko podnapisa in ga shraniš v tisto mapo kjer imaš film-film ima verjetno oznako
No reservation.avi
ti imaš lahko tudi pri podnapisu recimo
No reservation.srt
če nimaš tako potem enostavno z desno klikneš na podnapise in preimenuješ podnapise tako da imaš vse črke pred .srt iste kot pri .avi
če ti je to uspelo greš v Nerota in pač zapečeš .
če ti slučajno podnapisi ne laufajo istočasno kot film pa greš na WORKSHOP SUBTITLE in tam urediš zadevo -če ti pa še kaj ni jasno pa mi pošlji naslov in ti bom po SCREENSHOT-ov vse in poslal
bye
tikare, rada bi ti rekla hvala za dobre nasvete – a se mi zatika že v samem štartu.
Bom opisala, kako sem naredila. S programom Ares sem snela željeni film, ki ga najdem – se je shranil sam – v My Shared folder – od tam ga tudi lahko zaženem. Ni pa na tej lokaciji shranjen s končnico. Niti ne vem več, kje sem videla, da je končnico avi ta film imel. Tudi če ga prestavim kam drugam, končnice ne vidim. Konkretno, sem si naredila eno mapo na namizju s tem filmom in podnapisi, z enakim delom imena – pa nič. Ima pa film eno ikono, podnapisi pa drugo – v Gomplayerju.
Mogoče bi z več raziskovanja uspela priti zadevi do dna, a nimam toliko časa. Če mi lahko pomagaš, ti bom res hvaležna.
Postaviš se na disk, nato izbereš Tools (Orodja)… Folder Options (Možnosti mape)… nato View (Pogled)… in na seznamu brišeš kljukico pri Hide extensions for known files (skrij,…..) – in takoj boš videla ekstenzije (podaljške imen vseh datotek na disku).
Za predvajanje DIVX datotek (avi, mpg) s podnapisi potrebuješ le GOMPLAYER (potrebne kodeke ima že vgrajene). Gomplayer je brezplačen, vpiši v Google in ga snemi.
Forum je zaprt za komentiranje.