Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako do zbrisanih fotk na kartici?

Kako do zbrisanih fotk na kartici?

Z digitalnega aparat sem s Picaso snel fotke, med njimi je bilo tudi nekaj filmov v formatu MOV, katere Picasa ni zapisala na disk. Ker sem izbral možnost brisanja datotek s fotoparata, sem neshranjene filme izgubil.
Datoteke na kartici sem poskusil obnoviti s pomočjo čitalca kartic na Epsonovem tiskalniku. Poskusil sem z več programi, pa so mi v glavnem javljali, da ne morejo prebrati boot sektorja na kartici.
Zanima me, ali je problem, ker gre za čitalec kartic na tiskalniku? Bi bilo več upanja s prenosnim čitalcem, ki jih je možno kupiti? Kateri program priporočate za obnovo pomotoma zbrisanih kartic?
Gre za spominske zapise jubileja, katere bi jih res rad obnovil, zato se vnaprej zahvaljujem za vašo pomoč.

lp Mrki-

Jaz uporabljam tega
priklopiš aparat na pc zaženeš ta prog. in ti aparat zazna kot nov
gisk, malo poglej, enostavno.

http://www.snapfiles.com/get/restoration.html

OfficeRecovery mi priključenega aparata ne pokaže kot disk – kaže le particije trdih diskov. Drugače je kar cool.

Restoration mi je vlil nekaj upanja, saj je zaznal kartico s čitalca v tiskalniku – žal pa takoj javil, da disk ni dosegljiv – skeniranje zbrisanih fajlov ni bilo možno.

Še kakšna fora? Je med čitalcem na tiskalniku in samostojnim eksternim čitalcem kakšna razlika, kar se tiče obnove zbrisanih datotek?

ne vem zakaj “kartico s čitalca” ti priklopi fotoaparat z njegovo
spominsko kartico preko USB kabla v USB vhod računalnika in potem vklopi aparat.

Marin12, kartico iz Nikona bom res poskusil rešiti neposredno s fotoaparata. Ampak sam imam Canona G3, ki pa ga računalnik ne zazna kot disk (programi za recovery ga prav tako ne zaznajo kot disk). Kaj pa takem primeru? Verejetno je edina šansa čitalec?

In, si rekel, da ti na čitalec ne gre. V glavnem ne slikati, da ne prepišeš
spominske kartice. V foto studiih, kjer sprejemajo medije z digit. slikami
imajo tudi programe za reševanje takih situacij, probaj, povprašaj, to ti
naj bo izhod v sili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close