Najdi forum

kako do zadra

Katero pot priporočate, ali se splača na avtocesto in kako je ob sobotah na cesti?

Hvala!

Do Zadra se Vam splača po avtocesti in sicer prvi izvoz za Zadar ( drugi je prav tako za Zadar-Zemunik, ampak je nekaj kun dražja cestnina). Od Bosiljevega do Zadra smo plačali okrog 80 kun – to ni v primerjavi z našimi cestninami nič, saj se tam pelješ 2,5 ure po avtocesti, pa plačaš 2.500 SIT. Sicer ne vem iz katerega kraja SLO ste, ampak mi smo šli iz Lj. po avtocesti do Ivančne gorice – od tam do Vinice gre pot skozi Črnomelj, Žužemberk… in ta del poti je najslabši del celotne poti do Zadra. Mi smo šli na nedeljo iz Lj. ob 6.00 zjutraj, pa smo bili ob 10.00 že v trajektni luki Zadar (s 30 minutnim vmesnim postankom!). Nobenega drena, promet tekoč. Prejšnjo soboto je tudi šlo po avtocesti tekoče do zadnjega predora Sv. Rok, kjer pa je bila 26 km dolga kolona, ker je bila prometna nesreča.
Jaz mislim, da se Vam dejansko ne splača več po jadranski magistrali, razen, če si želite ogledati kraje ob magistralki.

Srečno vožnjo,
Damjana

Hvala za nasvet. Grem iz Mb, preko ptuja do ZG in potem na avtocesto. Upam le, da ne bo gneče…

Lep pozdrav!

Če boš šla v soboto pričakuj pred tunelom Sv.Rok 10 ali več km kolono (kolona se začne tam okoli 5-6 zjutraj). Bolje da AC zapustiš v Gornji Ploči in do Maslenice po stari cesti, tam pa spet nazaj na AC

A to je pa spet predaleč. Če ne greš preko Plitvic bi blo mogoče bolš iz Gospiča se spustit do Karlobaga, bi blo saj zanimivo pa še gužve ni………….

Iz Pivke do Zadra.
Kako ?

Obstaja en kup spletnih zemljevidov, recimo Google maps, viamichelin …, vneseš začetni kraj in destinacijo, ti pokaže možne poti, izračuna kilometre, čas vožnje, cestnine …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close