Kako do toplih nog?
Ali ima še katera podoben problem? In sicer vedno mrzle noge, razen ponoči, ko sem zabubljena v postelji. Ne vem kaj naj storim, da bi bile toplejše. Velikokrat se mi tudi potijo. Ne vem ali je kakšna fora v obutvi. Ponavadi nosim športne čevlje, ki pa so grozno mrzli in sploh ne vem kaj naj naredim. Ravno danes sem se v Lj spet zavedala kako nesramno me zebe v noge. V čevlje sem si dala tudi tiste vložke v obliki podplatov, ki si jih nalimaš v čevlje, vendar očitno ne učinkuje več. Ali ima katera kakšen nasvet? Mogoče kakšne določen material za čevlje ali pa kakj drugega?
Aja poskusila sem tudi nositi dvoje nogavic, ker sem mislila, da bo kaj bolše vendar ni.
Pomagajo izmenične kopeli (vroče – hladno), kar je za noge lažje izvajati z 2 lavojema, gre pa tudi s prho. Noge si potem vedno temeljito obriši in pri tem še dobro zdrgni z brisačo.
Kadar imaš možnost (verjetno predvsem doma) zdrgni stopala med dlanmi, dokler ne občutiš toplote.
Pri zoknih pazi, da nimajo tesne elastike oz. po možnosti naj te nikjer nič ne stiska. Termo zokni ali tanjši volneni znajo biti prava rešitev.
Kot so ti že svetovale, migaj s prsti.
Pri čevljih je pa veliko odvisno od tega, iz kakšnega materiala je podplat. Nekateri se zelo ohladijo in res ne pomagajo nobeni vložki. Ne bi ti pa znala povedati, kateri so topli, ker raznih vrst platike na pogled ne ločim (in sem se že sama tudi nasmolila z mrzlimi čevlji)
Doma nikoli ne nosi kakih debelik, kosmatih copat, ker se v njih noge samo spotijo in so zaradi vlage še bolj mrzle. Raje si obuj natikače z debelejšim podplatom.
Upam, da ti bo kaj od tega pomagalo.
Forum je zaprt za komentiranje.