Kako do strank?
Pozdravljeni,
pred kratkim sem izgubila službo – ni bila v moji branži in ni mi pretirano odgovarjala, vzela sem jo, ker sem bila srečna, da sem jo sploh dobila.
Pred tem sem uspešno opravljala storitve v svoji stroki in se tudi pripravljala na registracijo s.p.-ja. Imela sem kar nekaj strank, ki pa sem jih, ko sem hodila v službo, počasi izgubljala, saj jim (domov sem prihajala ob šestih ali sedmih zvečer) nisem mogla biti več toliko na voljo.
Zdaj bi se spet rada lotila svojega posla, ker mi je jasno, da bom zelo težko dobila novo službo. In tudi zato, ker imam svoje delo rada, kar mi je sedaj, ko sem poskusila nekaj čisto mimo svoje izobrazbe, veliko pomeni.
Težava: starih strank ni več, novih nikakor ne dobim. Res je, da se ne upam preveč oglaševati, ker še nimam registrirane dejavnosti. Kako se oglašujete ostali, ki svojih dejavnosti (še) nimate registriranih?
Vem, da bi, če bi lahko ”zagnala marketing” na polno, spet dobila stranke. A kaj, če se na oglas javi npr. davčni inšpektor?
Hvala za predloge, kaj storiti!
Čutim provokacijo. 🙂
Škoda, da je mentaliteta na teh forumihzadnje čase tako na nizki stopnji. Od časa do časa se človek poskuša kje kaj posvetovati, potem pa takšni neumni spisi zdolgočasenih ljudi. Res je, da to, glede na situacijo v družbi, ni nič čudnega.
Zaradi takšnih potem zapuščajo forume pametni in razgledani ljudje in vse skupaj se spreminja v prazno čvekanje in žaljenje.
Res je da ne smeš oglaševati. Po drugi strani je res da ko podjetje odpreš moraš plačati prispevke, računovodjo in pokriti razne druge majhne in velike stroške.
Uvedli bojo ( so ) neki novi zakon, ki stopi na veljavo v kratkem – po katerem bojo novi podjetniki plačali le polovico prispevkov.
Vem da hočeš ostati anonimna ampak za način pridobivanja strank je tudi pomembno katero dejavnost opravljaš.
Oglasi in vse je drago. Zdaj ko še nisi odprla podjetja ti predlagam da se pozanimaš o vsem, razmisli o strategiji, ker enkrat ko odpreš podjetje čas beži, ti pa moraš plačati vsak mesec prispevke, kaos v glavi pa ti ne omogoča da si 100% zbrana da spelješ kakšno pametno strategijo. Tako da to je najboljši nasvet – premisli zdaj ko imaš še čas kako boš ustvarila to podjetje da bo res tudi zaživelo. Razmisli ali boš imela denar za reklame, kakšne reklame, koliko kaj stane in koliko hitro tisto kar malo stane te lahko pripelje do strank. Razmisli tudi o tem kateri vse stroški te bojo doleteli. Dlje boš na zavodu večje šanse so da tam dobiš subvencijo, ki ti bo malo olajšala vse skupaj.
Ne vem če gre za provokacijo ali naivno vprašanje a to je moj odgovor.
l.p.
Ana.
Forum je zaprt za komentiranje.