Kako do stare pošte v Thunderbird?
Na prenosniku mi je odpovedal trdi disk, bios ga ni več zaznal. V servisu so mi ga zamenjali, kupil ohošje za “pokvarjenega” ga priklučil preko USB na pc in tako lahko dostopam do vsega, kar je na njem.
Ko sem zagnal Thunderbird, mi je ta prikazal samo pošto zadnjih 10 dni, čeprav prejšnje niti odprl nisem vse in bi še morala bit na strežniku. Tisto, ki sem odprl in ne zbrisal, bi verjetno morala biti nekje na trdem disku, kako do te pošte?
Drug problem so zaznamki v Firefoxu, sem brskal po mapah ff na starem disku, pa nič našel, je kakšna možnost da pridem do njih?
Za vnaprej vem, da jih je mogoče shranjevat na strežniku, da lahko dostopam do njih od kjerkoli, je pa vprašanje, če je to smiselno.
Predvidevam da uporabljaš XP:
stara pošta:
C:\Documents and Settings\[uporabniško ime]\Application Data\Thunderbird\Profiles\[ime profila – tu je ponavadi nekaj naključnega]\Mail\
tu imaš pa lahko Local Mail (če si uporabljal pop3).
Stari zaznamki:
C:\Documents and Settings\[uporabniško ime]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[ponavadi nekej.default]\bookmarks.html
V tej datoteki se skrivajo tvoji zaznamki.
Je pa najbolje prakticirat tako:
Instaliraš firefox, TB, skopiraš stare profile na zgoraj navedena mesta in poženeš programe.
Tako se ti ohrani vse (vključno z vpisanimi gesli na straneh ipd).
LP
Hvala za pomoč, deluje.
Pošto sem prenesel brez težav v thunderbird.
V ff sem prišel do dat. bookmarks, velike 7 KB, ko sem jo kl. se je odprlo to okno:
file:///K:/Program%20Files/Mozilla%20Firefox/defaults/profile/bookmarks.html
V mapi bookmarkbackups je samo 5 zaznamkov, poskusil sem jih prenesti v isto mapo v ff, pa se ne pojavijo v zaznamkih. Je pa možno da sem večino nekako zbrisal ko sem poskusil usposobit win, preden mi je odpovedal disk so bile že težave. Sem pa enkrat zaznamke prekopiral v word in nekam shranil, čeprav tam ne bo vseh, moram to poiskat.
Forum je zaprt za komentiranje.