Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako do resenih podatkov?

kako do resenih podatkov?

Pozdravljeni!

Pred kratkim mi je odpovedal disk in na servisu so mi uspeli resiti podatke. Imam shranjene na novem disku. Kako naj poiscem stare e-maile, e-naslove? Kaksno koncnico imajo in v kateri mapi se shranjujejo?

Drugo vprasanje je glede mobilne enote – Jornade (HP, 680e). Priklopljeno imam preko USB-ja. Nikakor ne uspem vzpostaviti sinhronizacije. Ko posljem zahtevek za sinhronizacijo, Jornada dobi signal in se prizge, to pa je tudi vse. Na PC-ju dobim odgovor, da ne Jornada ni priklopljena. Kako naj ju pripravim do komunikacije?

Toliko zaenkrat. Hvala!

Premalo podatkov si dala in veliko dela je s tem – tudi kadar obvladaš te stvari. Dejansko je najboljše, da si poiščeš znalca, ki ti bo vse to uredil v kaki uri ali dveh.

Mail-i imajo končnico .dbx
poizkusi z iskanjem končnicah.

Ja vem, da je vsaj glede Jornade premalo podatkov. Imam jo ze kakih 5 let in tezave so z Windows XP. Vsi instalacijski CD-ji so narejeni za predhodne windowse. Sicer je moz vedno uspel uspesno priklopiti, je pa res, da je vcasih rabil tudi 5 ur ali vec za to.
Obracam se na vas, ker vec glav vec ve, mogoce se se kdo najde, ki Jornado ima in pozna podrobnosti – vcasih gre res za kako malenkost.

Hvala mare, super!

Ali te maile lahko “uvozim” v novo instalirani outlook?

1. Glede mailov povej kateri program uporabljaš za branje mailov, ker različni programi shranjujejo maile različno.

2. Glede dlančnika – poišči si gonilnike na internetu (za novi OS).

LP

Uporabljam Outlook Express.

Uvoz datotek mi nikakor ne uspe. Je orodje za uvoz, vse gre lepo in prav, na koncu pa dobim sporocilo

Število uvoženih sporočil: 0 od 0.

Število uvoženih naslovov: 0 od 0.

Število uvoženih distribucijskih seznamov: 0 od 0.

Pravila in filtri niso bili uspešno uvoženi.

A si pred tem tudi uporabljal OE, ali kej druzga?

isto, samo drugo verzijo

Potem ne rabiš stvari sploh uvažat.
Pojdi na menu Tools –> Options, klikni na jeziček Maintenance in pritisni na gumb Store Folder…

Lahko skopiraš podatke starega OEja v to mapo, ali pa pritisneš na gumb Change in mu poveš, kje se ti stari podatki nahajajo.

Podatki so na d disku, verzija programa ni ista.

Jezik imam slovenski. Med Orodji sem izbrala “Moznosti” in zdaj med zavihki najdem: lastne nastavitve, priprava poste, oblika poste, crkovanje, varnost, drugo.

Zal se od tu naprej znova izgubim. A tezim, ce prosim za se malo pomoci?

——–
Glede sumnikov – na MON in se kje mi ne delajo, prestavljam kodno tabelo in sploh ne uspem nastaviti… Ce bi vam tole pisala v wordu in skopirala sem, bi bili sumniki vidni. Nimam pojma, v cem je finta.

Hvala za potrpljenje 😉

Ahm, ahm, potem imaš Outlook in ne Outlook Express?

Prejsnji je bil Express, zdajsnji je samo Outlook.

Pol bo verjetno najlažje, da najprej skonfiguriraš tvoj outlook express, da bo videl tvoje maile tako kot sem ti opisal prej.

Ko boš imela maile v OE, potem jih pa lahko tudi enostavno uvoziš v Outlook.

ojej, dolg postopek… Stasi OE je namrec zapecen na d-ju. Od tam ga ne morem zagnati. Torej moram cisto vse spraviti na C in ga v bistvu na novo instalirat.

Bom vseeno pocakala, da se moz vrne, je sicer informatik, vendar se s temi zadevami vsakodnevno ne ukvarja.

Pa s crkami – kako naj naredim stresice?

Iz worda gredo: ščž, s tipkovnice direktno v tole okence pa ne 🙁

OE se ti namesti skupaj z IE, tako da to bi načeloma morala imeti.

Glede strešic pa nimam pojma, smo imeli nedolgo nazaj tu enak problem, pa nam ga ni ratalo razvozlat.

Za čšž poskusi nastaviti Settings->Control Panel->Regional and Language Options->Advanced->Language for non-Unicode programs na Slovenian.

Hvala, je tako nastavljeno, pa ae ne dela.

s je zanj crka a
c je enter
z je pa ~

Res cudno. Crke so se “zmesale” pred dvemi dnevi. Ne delajo mi pa samo na internetu, tako da je Explorer verjetno kriv.

Enostavna naloga za nekoga, ki se vsaj toliko spozna, da zna poiskati v rešenem arhivu lokacijo datotek, ki vsebujejo mape s prejeto in poslano pošto. To velja za OutlookExpress ali pa za Outlook.

Datoteke se le prekopirajo na lokacijo, kamor se sedaj shranjuje pošta. Verziji Outlooka naj bi bili seveda enaki. Če je bil prej npr. OutlookExpress 5.0 sedaj ne more biti 6.0.

Najbolje, da res počakaš na moža. Naj se izkaže 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close