kako do pravičnega izplačila?
Pozdravljeni! Pred leti so v delovni organiz. odpuščali oziroma nas premeščali v druge org. Bila sem ena od premeščenih na manj plačano del. mesto. Na sodišču sem tožbo dobila. Delovno sod. je delodajalcu naložilo, da me sprejme nazaj na prejšnje delovno mesto in mi tudi poplača vse zaostale plače in sodne stroške.Ni bilo določeno v denarju, ampak samo vse! Sodba je bila pravnoočna 2005 leta. Iz delovne organizacije sem dobila nakazan na moj tekoči račun denar – približno tretjino vrednosti, ki sem si jo dala sama izračunati brez vsake obrazložitve, dokumenta, papirja…Na delo me nuiso pozvali, sama pa tudi nisem več šla tja, saj sem med tem že menjala službo in žal težko zbolela – bila takrat na kemoterapijah…in sem še danes v bolniškem staležu .
Mwd tem sem izvedela, da so tri druge delavke, ki jih je zastopal drug odvetnik bile pozvane nazaj in ena tudi dela na prejšnem delovnem mestu – precej bolje plačanem, sama imam pa precej manjšo bolniško kot bi jo imela, če bi bila na prejšnem delovnem mestu…
Mojega odvetnika, ki se ni kaj dosti potrudil pa zaman skušam priklicati, medtem je menjal naslov, telefonsko…, ko sem preko sorodnika poslala obvestilo naj me pokliče – sedaj, ko se mi je stanje tolikoo izboljšalo, da bi se bila sposobna o tem spet pogovarjati, se mi ni oglasil.
MOJE VPRAŠANJE. kAJ LAHKO NAREDIM? nAJ SAMA PIŠEM DOPISE? kOMU?
V ponovno tožbo ne grem, je moje zdravje več vredno. Se mi pa zdi nehumano da tako ravnajo z manO IN VODSTVO IN SINDIKATI V DELOVNI ORGANIZACIJI IN ODVETNIK.
Forum je zaprt za komentiranje.