Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako do Makarske

Kako do Makarske

So kakšne posebnosti na poti proti Makarski (Baške vode)? Šlo se bo avgusta med tednom. Hvaležen bi bil kakšnih napotkov, po katerih cestah je najbolje iti in koliko časa se bomo približno vozili?

Posebnosti ni, pot pa je odvisna iz kje štartaš, jaz sem iz KP in v Dalmacijo grem po obali preko Reke, zate pa ne vem, mogoče se ti splača it po novi avtocesti, meni se ne.
Jaz ponavadi vozim ponoči (poskrbi za protispalne substance), ker je najmanj prometa, 10 ur bi moralo zadostovat, jaz sem bil lani v 6 urah do Splita, potem pa je še kakšno uro do dve, ne spomnem se točno, ker nikoli ne grem samo do Makarske. Čez dan prištej nekaj ur vsemu skupaj, je več prometa, ustavljaš se za kavice in podobno, ponoči potniki zaspijo in lahko voziš non-stop.

Jurij

Grem iz Kranja in dol se bo šlo ponoči (štart okoli treh zjutraj), nazaj pa dopoldne na žalost, ne gre drugače, je pa na srečo vse med tednom, kar bi moralo biti ugodneje glede prometa.

Ciao

Potem pa se ti bolj splača it za Velebitom, ti bo že kdo napisal tukaj bolj natančno, ki je že šel mimo Ljubljane dol. Cesta je pa lepša kot jadranska magistrala, precej bolj ravna.

Jurij

Jadransko magistralo odsvetujem.Priporočam relacijo Novo mesto,Metlika Karlovac,Plitvice,Gračac ,Knin,Sinj,Trilj, Cista provo,Gor. Brela ,Baška voda.Do poletja bo v prometu kar nekaj dodatne avtoceste(ZG-ST), vendar odsvetujem,ker bodo vmes deli ,kjer cesta ne bo dokončana(zastoji!) Vožnje bo od 8 do 10 ur, pa srečno.

Tako kot je napisal Miro :
1. varianta: N.Mesto – Metlika – Karlovac – Plitvice – Udbina (če se želiš izogniti že obstoječem delu AC – 20 kun, pred Udbino prati smer Udbina , ne pa Split) in potem tako kot je napisal Miro.

Čeprav vseeno mislim, da je boljša varianta AC (vsaj ta del ki, je že v uporabi). Konec junija, ko bo odprto še dodatnih ca 200 km AC bo ta pot časovno krajša ne glede na tiste zastoje (za katere še nobeden ne ve če res bodo) vsaj ne boš moral voziti za tovornjaki po reletivno ozki cesti od Gračaca do Sinja brez možnosti prehitevanja. Več bomo lahko zvedeli že v začetku julija, ko se bodo prvi turisti že votili po AC. Mi gremo dol konec junija in je že padla odločitev, da novo AC bomo sprobali če že ne na poti dol, potem pa za nazaj. ( cena baje bo 115 kun).
Več si lahko prebereš tukaj :
>http://karta.amzs.si/novica.asp?id_pdr=2&id_pdg=16&id_pdx=20&id_nov=810>
ali pa na :
http://www.hac.hr

Lep dopust

Mene pa zanima če kdo pozna kakšen kamp v Makarski? Janez kam točno greste v Baški vodi? Malo sem že gledala po internetu za kampe v Makarski, pa nisem nič pametnega našla. A mogoče ve kdo za kakšen link?

Janez,strinjam se z mirom – mi smo lani šli v Baško vodo po tej poti, vozili smo se 9ur. Ampak definitvno ne priporočam ob treh – to je prepozno… mi smo šli že ok. 1h in smo padli v en manjši zastoj (ki pa ni bil tako majhen za ostale ki so bili za nami). Najkasneje pojdite ob 1h, ni take gužve.Moji so najprej mislil ok.3h it,pol so mi bli pa hvaležni ko sm jim nonstop morila da moramo prej 🙂 Vožnja pa kar hitro mine. Bodi previden na cesti, ker kaki Čehi,Poljaki niso ravno dobri vozniki…-oni bi radi čimprj prišli na svoj cilj,tut če kako nesrečo povzročijo. Vsaj po mojih izkušnjah…

Drugače je pa zelo lepo tam… Aja, za plaže pa – tam pri tistih hotelih je zelo nabita in je zelo hrupno, mi smo hodili na eno ko je naprej od marine, majo ene vodne športe na voljo, je dost bolj prijetno.

Lepo se imej pa srečno pot!

Tudi jaz priporočam, da greš prej. Midva sva lani šla ob polnoči iz Nm in nisva imela gužve. Na cilju sva bila ob 6.30h. Dva, ki sta bila potem najina soseda, pa sta šla ob 2h iz MB, pa sta prišla na cilj šele ob 12h, ker je bila gužva….sicer je bila glavna sezona, ampak vseeno. Bolje tam malo počakat, kot pa se vozit toliko časa.

LP!

Aja

Mi smo lani štartal ob 8h zvečer iz Kamnika in smo ob 3 h ponoči prišli v Drvenik, nadaljevali na Korčulo, zraven so všteti postanki in nekaj manjših zastojev…..tako, da je različno, morda padeš ravno v luknjo in si brez težav na cilju, sreča pač.

Najboljša pot do Makarske je iz KR v NM potem čez Metliko v Plitvice, Knin, Sinj za tem pa v prvem križišču, ko je že ‘skorja’ konc mesta levo, naprej mimo……tu se zdaj spomin konča, vem pa, da ta cesta konča malo pred Donjo Brelo in Baško vodo………ni nobenih cestnin, ……..in še naprej po magistrali proti Makarski……….če se gre proti Makarski se lahko nadaljuje pot po notranjosti in se izogneš Baški vodi…….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close