Kako do cenejšega interneta
Klicni internet se je obupno podražil. Dostop imam prek Arnesa, kar pomeni, da me je prej stala minuta 1,25 SIT sedaj pa skoraj 3,5 SIT.
Kako lahko ti pokvarjenci tako dražijo?
Zanimala sem se tudi za druge opcije. Pa žal ne morem dobiti ne kabelskega neta, ne ADSL, še celo ISDNja ne.
A mogoče kdo ve, kaj so bistvene ovire glede ADSL in ISDN, da se ga ne da povsod dobiti?
Internet pa uporabljam cca. 40 – 50 ur na mesec.
Mogoče si ogledaš rešitve, katere temeljijo na mobilni tehnologiji (Mobitel – ima dokaj ugodno ceno dostopa do net-a).
Sicer pa isdn od 5. septembra dalje ne bo več pogoj za ADSL, tako
da pokliči npr. v Amis, ali Volja-tel..
Koliko si pa oddaljena od telefonske centrale, načeloma je domet adsl-a tja do 8 km..
lp
Mobitel tudi ne pride upoštev, ker nimamo signala.
Glede na to, da so mi povedali, da pri nas ADSL ni možen, me zanima, ali je bilo to zaradi tega, ker pač nismo mogli dobiti ISDNja. Pravzaprav me zanima, če bo po novem možno dobiti tudi tam ADSL, kjer ni možno dobiti ISDNja? Kje je pravzaprav fora, da ne moremo dobiti ISDNja? Ali je mogoče preveč zasedena napeljava ali kaj?
Se pa bojim, da je do centrale nekaj več kot 8km. MOram ugotoviti kolikšna je razdalja napeljave (saj je to pomembno?).
če ne mors dobit isdn-ja, pol najverjetneje tud adsl-a ne bos mogla dobit.
kabelske ni pr vs, mobitel ne lovi hja mislm da pa tuki ni resitve, dokler ne bo siol ali pa ksn kablski operater zasou k vam.
Kaže, da bom morala po novem plačevati zelo visoke račune za zelo slabo povezavo.
SAj kar ne morem verjeti, da so sploh smeli tako zelo podražiti internet. Kabelskega interneta pa po mojem še celo večnost ne bo. ADSL bo mogoče malce prej. Če bo Telekom blagovolil obnoviti omrežje, bolj verjetno pa je,d a bo raje višal cene navadnega klicnega dostopa do interneta.
Jezna..
Imam ISTE probleme kot ti.
Na TV lovim SLO1+SLO2 (glih dovolj da sem upravičen dobit položnico RTV)…kabelske ni, GSM lovim signal po strehi, za net sem pa tudi en pljunek “predolg” za ADSL.
Pa a misliš da koga boli ***** za to, da nam zaračunavajo SVINJSKO ceno impulza za klicni dostop ?
Zadeva je ravno obratna….če bi imela ADSL daš tistih 8 čukov mesečno pa je. Poleg tega ni komentaja kako hitro to vleče, pa da si lahko 24 ur gor.
Tako pa je linija…da kliknem “poveži” in grem s kosilnico po trati in ko pridem nazaj se glih poveže….odpira tako kot hodi srat tisti ki je “zaprt” ipd..in za to mučenje in jajcanje plačujem po 15, 17 K na mesec.
TNX god imam v službi ADSL, sam to je vse diskutabilo..kolk in kaj se v službi sme in kaj ne…vsekakor si ne morem nič loudat in nič “peč” ipd…
Dvomim, da bo kdaj rešitev za take probleme, ker se noben ne bo blagovolil postavljat več central…tudi tam kjer ni preveč populacije…žal.
Ko se bo pa privatiziru, pa še manj….jaz upam samo na še boljše in zmogljivejše in enostavnejše tehnologije. Al pa kak Mobitelov oddajnik.
Sicer sem že res malce nadležna, ampak spet imam vprašanje. Sicer pojma nimam kaj je DSLAM, ampak vseeno. Spadamo pod centralo v Trbovljah. In ta ima določene kapacitete DSLAM. Ali to pomeni, da nekateri deli Trbovelj lahko dobijo ADSL in drugi ne? Glede na to, da pišeš, da so kapacitete v centrali, me zanima, če to pomeni, da je vseeno kje si doma. Ali to pomeni, da nekateri predeli lahko dobijo, drugi ne.
Se oproščam za mojo radovednost. Res sem nevedna glede teme.
Najlepša hvala za doslej napisane odgovore.
Pač centrala, kot centrala ima neke določene kapacitete za določene povezave, pa naj si bo to telefonska povezava, ali prenos podatkov.
DSLAM Digital Subscriber Line Access Multiplexer Nanj so priključene vse ADSL povezave.
Kot sem že nekje zgoraj napisal je omejitev 8 km oddaljenosti od centrale,
mogoče se bo sedaj kaj spremenilo, čeprav malce dvomim.
lp
ps. ne razumem zakaj bi bila nadležna – tudi jaz če kaj ne vem pač vprašam,
saj “beseda ni konj” 🙂
Ja in kaj ti je nerodno.
Tudi jaz moram v Merkurju vprašati koga če želim kupiti npr. plasično cev za odtok, čeprav vem za dimenzije in vse ostale mere, ampak ker s tem
pač nikdar ne delam – me po pravici niti ne zanima in se rajši dam
podučiti, kot pa ko so včasih sami čisto vse vedeli in znali od
– popravila kose
– do popravila televizije
– in popravila fičota :))
lp
Forum je zaprt za komentiranje.