Kako do Avstrije brez vinjete
Iz centra se peljete po Šentiljski, čez Košake. Peljite se po glavni cesti, mimo odcepa za Jurij, kar naravnost po stari cesti za Lenart. Desno boste videli odcep za avtocesto. Vi se peljete naravnost, še pod drugim nadvozom. Ko pridete do križišča, peljite kar naravnost (levo gre na krožišče, desno gre proti Lenartu). Tam je manjša asfaltirana cesta, ki vas malo pred Pesnico priključi na staro cesto in nato po telj lepo naprej. Druga varianta je, da greste čez mejni prehod Jurij.
Še to. Če pri cesti naravnost stoji znak, da je dovoljeno le za traktorje, potem je bolje zaviti za Jurij in nato nekaj metrov za tablo Spodnja Kungota desno čez mostiček in naravnost ob vznožju hriba do Pesnice. Morda bo kdo, ki se je tam peljal v zadnjem času, zapisal, ali so pri tisti cesti kakšne omejitve.
Veš kaj, tudi meni se zdi trapasto, da bi kupila vinjeto za 95 € samo zato, da se bom peljala nekajkrat nekaj km! Če se tebi zdi to ok, ti kar daj, jaz je ne bom kupila. Da bi pa plačala vsakokrat vinjeto za 15 € je pa še večja bedarija.
In sploh, že zanalašč ne, naša letna stane 95, avstrijka pa 75, kje je tu logika. TUdi jaz raje rizkiram in peljem brez, me še niso ulovili :-)))