Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kako do Avstrije brez vinjete

Kako do Avstrije brez vinjete

Zanima me, če se da priti iz Maribora do Avstrije po kakšni cesti, kjer ne potrebuješ vinjete??
Hvala in lp.

Iz centra se peljete po Šentiljski, čez Košake. Peljite se po glavni cesti, mimo odcepa za Jurij, kar naravnost po stari cesti za Lenart. Desno boste videli odcep za avtocesto. Vi se peljete naravnost, še pod drugim nadvozom. Ko pridete do križišča, peljite kar naravnost (levo gre na krožišče, desno gre proti Lenartu). Tam je manjša asfaltirana cesta, ki vas malo pred Pesnico priključi na staro cesto in nato po telj lepo naprej. Druga varianta je, da greste čez mejni prehod Jurij.

Po stari cesti od Maribora (gre cesta mimo železniške postaje) proti Šentilju (skozi Pesnico), tako kot smo se vsi vozili včasih.
V Šentilju pa na star mejni prehod in proti Lipnici (ali še dalje) po stari cesti.

po tej poti moraš prek rondoja, ki pa spada med vinjetne ceste.

bo treba preko kungote…

Še to. Če pri cesti naravnost stoji znak, da je dovoljeno le za traktorje, potem je bolje zaviti za Jurij in nato nekaj metrov za tablo Spodnja Kungota desno čez mostiček in naravnost ob vznožju hriba do Pesnice. Morda bo kdo, ki se je tam peljal v zadnjem času, zapisal, ali so pri tisti cesti kakšne omejitve.

Se vsakodnevno vozim čez rondo že dve leti. Še nikoli nisem videla tam kontrole vinjet. Stojijo ali na stari cestninski postaji Dobrenje ali na meji.

Jaz bi tvegala in šla iz MB po Šentiljski, preko rondoja in Pesnice v AT.

Lp

Ines

kar pa ne pomeni, da vinjete tam niso obvezne. celo izrecno je bilo parkrat napisano in povedano, da so obvezne.

ne kapiram ljudi, ki delajo ne vem kakšne poti in dodatne kilometre, ker ne želijo kupiti vinjete?!?
a gorivo je pa zastonj??? isto kot ne kapiram folka, ki se za nekaj centov cenrjši artikel peljejo na drugi konec mesta… kr neki…

Kaj pa tistih, ki je ne kupijo, ker se ne marajo vozit po avtocestah?

Za takšne bi jo bilo pa res brezveze potem kupovati zato, da se lahko peljejo po parih krožiščih ali pač 500 m kakšne sicer nekategorizirane ceste…

Meni pa je popolnoma jasno.
Do avtoceste imamo več kot 50 km, za npr.enkrat letno do LJ in enkrat na morje marsikdo ne bo kupil vinjete.
Jaz jo sicer imam, mi je pa kristalno jasno, zakaj je marsikdo ne kupi.

Veš kaj, tudi meni se zdi trapasto, da bi kupila vinjeto za 95 € samo zato, da se bom peljala nekajkrat nekaj km! Če se tebi zdi to ok, ti kar daj, jaz je ne bom kupila. Da bi pa plačala vsakokrat vinjeto za 15 € je pa še večja bedarija.
In sploh, že zanalašč ne, naša letna stane 95, avstrijka pa 75, kje je tu logika. TUdi jaz raje rizkiram in peljem brez, me še niso ulovili :-)))

lubica, ne živijo vsi ob avtocestnem križu, eni imajo po eno uro vožnje, da sploh pridejo do avtoceste, in tistih petnajst kilometrov, ki jih enkrat narediš več res ne upraviči 15 EUR, kolikor bi najmanj moral dati zanjo…

Z avionom…

New Report

Close