Kako deluje klima v avtu
rok-1, 02.07.2021 ob 14:31
Nekje pušča. Lahko zaradi dotrajanosti (mikro razpoke v ceveh ali na hladilniku), lahko zaradi poškodbe ali pa tudi samo razrahljanih spojev.
Hvala, ampak sem že našla rešitev. Stric Google ve vse. Sedaj vem, zakaj je stalno tako vroče v havbi, sedaj mi je kar vse jasno.
Piše, da klima v avtu sčasoma izgubi nekaj plina, zato je priporočljivo, da se klimo servisira redno na 2-3 leta. Dejansko je tko kot blazino ki jo napihneš, sčasoma pač nekoliko popusti in pol jo moraš spet napihnit 🙂
To me je zanimalo, dobila sem pa še vse ostale odgovore.
Pa ni dobro laufat prazne klime, ker se zadeva lahko poškoduje pri pretvorbi…
V bistvu kompresor ustvari vroč plin (visok pritisk), ga pošlje pri 85 stopinjah celzija v hladilnik, kjer se ohladi na 55 stopinj, kjer se utekočini in potem gre skozi kondenzator, ki iz tekočine spet naredi plin, tokrat z 0 stopinjami celzija. Ta hladen plin pošlje kot “skozi nek cevast sistem”, ventilator pa vzame vroč zrak iz avta in ga pošlje skozi ta cevast sistem, ki zrak ohladi. Potem pa gre ta hladen plin spet nazaj v kompresor in zadeva se ponovi….
“Cool air is not produced, heat is extracted from the air flow in the vehicle. All vehicle AC systems will lose some gas over a period of time and its recommended to have the system serviced regularly. I would recommend every 2-3 years.”
Forum je zaprt za komentiranje.