Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako delavca poslati “na zavod na čakanje”

kako delavca poslati “na zavod na čakanje”

pozdravljeni

vsak nasvet iz prve roke bi mi prišel prav. Imamo delavca, ki v letu 2012 izpolnjuje pogoje za upokojitev (po starmu zakonu seveda, po novem ne!) zaradi pomanjkanja dela bi mu dali odpoved in bi šel na Zavod na čakanje za ta čas do upokojitve, to se pravi nekje za 18 mesecev.

Ker morem papirologijo urediti jaz in nimam nobenih izkušenj s tem, bi mi vsak nasvet prišel prav!!!! HVALA stokrat!

In taki ljudje kot si ti delajo na takih delovnih mestih? Kam gre ta svet….veze…..google maš pa kak telefon tud znaš verjetno vtipkat ane pa prašat….

Tipična administratorka.

sem 56 let star in imam 38let 11 mesecev 27 dni delovne dobe.zakaj ne morem dobiti denarnega nadomestila? kakšni so pogoji za čakanje do upokojitve?

Pogoji so, da ti do upokojitve manjka največ še tri leta. Potem pa še, da ti dajo odpoved iz poslovnega razloga in torej sam, na tvojo željo, ne moreš iti na zavod in dobivati nadomestila. Lahko sicer daš sam odpoved, vendar nimaš potem nobene pravice do nadomestila in podobnega in lahko doma čakaš na upokojitev,… tudi do 65. leta, če bo treba (ker bo premalo pokojninske dobe).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close