Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako daleč se vozite ali bi se do delovnega mesta

Kako daleč se vozite ali bi se do delovnega mesta

Tole vprašanje ni povezano z delovnim pravom, je pa s službo. Poznam osebo, ki ima službo za nedoločen čas,z delom samim je nezadovoljna. Sedaj pa se ji ponuja prilika dobiti precej bolje plačano službo(skupaj s prevozom verjetno 180% sedanjega prihodka), tudi delo samo precej bolj zanimivo in velika možnost napredovanja. Služba se nahaja 70 km vožnje stran, cca pol od tega avtoceste in bi bilo vsaj 1 uro vožnje v eno smer. Razdalja je edini argument proti. Sicer oseba že sedaj porabi tudi do 1 uro vožnje v eno smer, a tu gre za javni promet in gnečo mesta in jo tudi sedanja pot kar živcira. Kako bi se vi odločili, stara ali nova služba ?

Kakšne so izkušnje tistih, ki se že vodite na daljše razdalje, vas kaj dosti utruja aka vsakodnevna vožnja ?

jaz sem se tudi prej vozila in sem mogla iti eno uro in pol prej da sem prišla pravočasno do službe, vozila sem se pa z vlakom, avtobusom pa peš. če bi bil šiht idealen kot je za njo bi ga sprejela sploh pa če že zdaj porabi eno uro v eno smer. če je to edini razlog je odvisno tudi od tega koliko ji vožnja pomeni. če bi imela jaz priložnost za tako službo, bi jo verjetno sprejela oziroma meni se tudi ponuja takšna možnost in po pravici povedano tudi malce oklevam ali bi jo v prihodnosti sprejela,ker bi praktićno zabila cel dan,a ko pomislim da bi imela samo zjutraj in vikende frej, ki jih zdaj nimam in da bi otroke imela samo dobri dve uri v varstvu po vrtcu, je lažje. naj pretehta vse možnosti pa bo.

Vsak človek je drugačen. Nekoga nemogoče utrudi likanje, drugega vožnja avtomobila. Zadovoljstvo s službo pa veliko odtehta. Osebno menim, da je treba razmišljat fleksibilno.

Jaz sem že pet let vsak dan eno debelo uro v eno smer na cesti, danes zjutraj recimo (ob ponedeljkih je itak za znoret) pa slabi dve uri za isto relacijo.
Ce bi blizje doma dobila sluzbo (pa ne nujno boljso, ampak sluzbo sploh, lahko tudi nizjo placo kot zdaj), ne bi veliko pomisljala, ampak bi takoj menjala.
Zakaj? Ker imam doma majhne otroke. Ko pridem okrog pol seste zvecer domov, sem z njimi samo se kako urico, potem pa kopanje, hranjenje in spanje. Meni osebno je to premalo. Ne predstavljam si, da se spravimo ob sestih zvecer pisat domace naloge (ceprav bo tudi to kmalu).
Je pa res, da ko sem bila se brez otrok, mi je bila kariera na prvem mestu in mi ni bilo tezko delat tudi vsak dan bistveno vec ur kot osem, tudi sobote in nedelje in bit vs talni pripravljenosti. In se peljat kamorkoli. Verjamem tudi, da mi bo – ko bodo pticki odleteli iz gnezdeca – spet ustrezalo delati vec in na svoji karieri.

Tako pac jaz. Sita avtoceste, zato rahlo “pristranska”.

tudi jaz se vozim po 1 uro v vsako stran. na začetku me ni motilo sedaj pa vedno bolj. ne samo utrujenost pa razmere na cestah ( ob vsakem vremenu, ponoči,..) ampak tudi čas ki ga na poti zgubim ki bi ga lahko preživela drugače. tako da sedaj iščem kaj bližje domu. jaz bi tako službo sprejela če bi se šlo za življensko priložnost oz. nekaj kar si res zelo močno želim drugače pa ne.

se pridružujem tudi jaz vsak dan na cesti, ker zabijem po eno uro v vsako smer, v slabših razmerah tudi več, ravno tako po 70km in to že 9.leto. trenutno sem na bolniški (težave in preiskave v nosečnosti), vendar pa so mi zavrnili podaljšanje, tako da se bom morala vozit še naprej, z vsak dan večjim trebuhom. zdaj mi je žal, da nisem že pred enim letom zamenjala službe, ko sem imela priložnost.

Tudi omenjena oseba z zacetka teme je zamnjala v služob ki ima daljšo vožnjo, a sedaj že išče kaj bližjega, kajti vsakodneva vožnja utruja , čeprav imaš sošoferje za izmenjavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close