kako boleč je porod?
prvic rodila pred petimi leti. ponoci popadki, celo noc, nic kaj hudega, zjutraj sla v porodnisnico, bila odprta 2 al 3 cm (2 dni cez rok) , dali klistir in umetne popadke, trajalo slabe 3 h, ampak res na hard, da nisem imela nobene moci govorit, jamrala sem pa na glas, ko nikoli ne .. rekla nikoli vec 😉 rodila zdravega fantka.
drugic rodila pred dobrimi tremi meseci, zgodba podobna .. 5 dni cez rok, ponoci se je zacelo in trajalo dve h, potem popadki prenehali (isto v prvi nosecnosti), zjutraj v porodnisnico, bila 4 cm odprta, dobila klistir in umetne popadke, bilo zelooo na hard dobro uro, spet rekla nikoli vec;) (sedaj pa res dovolj;), rodila zdravo deklico.
drugic prej in bolj intenzivno, ampak moram rect, ceprav je bilo trajanje pri meni prava nula, je bilo tko hudo, da mi RES ni jasno, ce pre nekaterih taka intenziteta traja ure in ure, ker meni se je zdelo, da niti min vec ne bi zdrzala in da bom kar umrla 😉
prva nosecnost bp, kot da nisem noseca, druga pa grozna, same slabosti, 24/7, zgaga na ful, ni da ni, precej sem trpela …
srecno do konca vsem noseckam 😉
aja, pa se nekaj, razne protibolecinske zadeve pri meni niso delovale nic! drugic sem dobila smejalni plin, ampak je samo mene omamil, da sem bla kot zdrogirana, nikakor pa ni omilil bolecin … bolj za tolazbo pacientke, bi rekla.
sem pa vesela, da sem obakrat rodila naravno, enostavno nisem hotela/upala epiduralne, v drugo pa se toliko manj, ker sem upala, da bo trajalo manj, tako kot obicajno traja .. da ne bom med tisto manjsino, kjer je trajalo dlje.
porod ni nič proti dojenju in občutku ko moraš naenkrat 24 ur skrbeti za dojenčka, brez da bi se vmes lahko brezskrbno naspal. In kasneje vsem doživljenskim skrbem glede otroka.
Hkrati pa je to največja sreča in radost, ki jo lahko čutiš v življenju.
Na porod se predvsem psihično pripravi (Knjiga Modrost rojevanja) in boš rodila z lahkoto.
Trikrat sem rodila, vedno hitro, brez problemov in sem bila takoj po porodu O.K.
Vendar pa ti bom povedala po pravici: močni popadki, tisti na koncu bolijo,zelo bolijo. Na poslušaj tistih, ki pravijo, da nič ne boli, ker lažejo in se delajo heroje. . Ampak se da preživeti in ko je otrok rojen, pozabiš na vse bolečine.
Otrok prinese radost in veselje, obenem pa tudi skrbi. Ko imaš enkrat otroka, veš, da boš zanj skrbel celo življenje. Čeprav postane polnoleten, je še vedno tvoj otrok in se zaradi njega sekiraš. Ali bo končal šolo, bo dobil službo, bo zdrav, bo dober človek, si bo ustvaril družino…
Tako – povedala sem ti odkrito in po pravici. Srečno.
Enako tudi jaz.
Veš kaj najbolj boli? Zadnje pol ure, ko so popadki tako močni, da težko vdihneš zrak vmes.
Na vmes, ko so popadki na vsakih 20 minut, pa na 10 minut, pa na 5 minut se da čisto zdržat z dihanjem. Sploh ni tako hudo, kot nekatere opisujejo, je pa res, da imamo ljudje različen prag bolečin.
Da se vzdržat, saj ti drugega ne preostane ;).
Pri meni je bila tista kisikova maska ves svet.. ker je res pomagala.. na srečo se nisem mučila dolgo- slabe štiri ure.. a nakoncu sem zablokirala, ko je glavica prišla ven in so rekli še en pritisk, jaz pa ne grem se več.. pa so vsi v en glas zatulili, pa sem še zadnjega spravla od sebe.. uf.. olajšanje.
Enako tudi jaz.
Veš kaj najbolj boli? Zadnje pol ure, ko so popadki tako močni, da težko vdihneš zrak vmes.
Na vmes, ko so popadki na vsakih 20 minut, pa na 10 minut, pa na 5 minut se da čisto zdržat z dihanjem. Sploh ni tako hudo, kot nekatere opisujejo, je pa res, da imamo ljudje različen prag bolečin.[/quote]
sorry, ampak res ne moreš na podlagi sebe za vse ostale govorit.
jaz sem imela takoj popadke na tri minute, ampak so bili res blagi. jaz bi se lahko repenčila tu gor, da je porod mala malca, dvakrat se obrneš, pa je otrok zunaj
ampak ene res skoraj dušo spustijo poleg, nima veze prag bolečine, so še druge stvari poleg. pa bognedaj, da se kje kaj zakomplicira.
mojo taščo so pri tretjem porodu tako zmrcvarili, (dvojčka, naravni porod, drugega otroka so ji v trebuhu obračali in podobne ), da je skoraj otroka zavrnila…
Boli kot PRAS**A!!! Popadki namreč. Sam iztis je pljunek v morje. Pa sem bila konkretno rezana in šivana. Če bi imela takrat pištolo, bi se ubila. TAKOJ! Od bolečin sem se še bolj zvijala v krč, več kot 10 ur sem bila odprta 4 cm, ni bilo napredovanja… nato so mi dali Ultivo, a mi je niso dali prav ali pa mi ni prijela. Tudi jaz sem si rekla, da nikoli več. A po štirih letih sedaj vsak čas pričakujem drugega otroka. 🙂
Sem imela že nekaj dokaj hudih poškodb in okrevanje po njih, a nič ni niti polovico tako bolelo kot bolijo popadki.
Bolje, da se pripraviš na najhujšo bolečino v življenju, pa si potem presenečena (pozitivno), kot obratno in si potem totalno šokirana in na tleh.
SREČNO! Želim ti hiter porod in zdravega otroka!
Bolelo je prvič zelo, v drugo pa sem v bolečini skoraj uživala.. vem, da se čudno sliši, ampak je tako. Je izkušnja, ki je ne bi želela preskociti s pomocjo epiduralne ali utive.. imej v mislih, da vsak krč pomeni iztiskanje otroka na plano in je zato nekaj pozitivnega. V drugo imam občutek, da sem se res čisto prepustila, da so ” me popadki razmetali” in bila v kake pol ure frtig:) srecno!!!
Boli. Jaz si nisem predstavljala da tako,na zalost. Bilo je hitro, ampak takk intenzivno da adijo. Kot je zgoraj napisala ena- cebi imela pistolo bi se ustrelila?. Tezko verjamem da katero ne boli. In potem iztis-glavico sem cutila celo vecnost, crevo mi je trgalo.. Seveda pozabis ko dobis pikico v roke. Ampak prosim, punce priznajte si-boli ko p***. Srečno
boli, boli, boli, grozno boli, 13.01.2016 ob 13:47
Boli kot PRAS**A!!! Popadki namreč. Sam iztis je pljunek v morje. Pa sem bila konkretno rezana in šivana. Če bi imela takrat pištolo, bi se ubila. TAKOJ! Od bolečin sem se še bolj zvijala v krč, več kot 10 ur sem bila odprta 4 cm, ni bilo napredovanja… nato so mi dali Ultivo, a mi je niso dali prav ali pa mi ni prijela. Tudi jaz sem si rekla, da nikoli več. A po štirih letih sedaj vsak čas pričakujem drugega otroka. 🙂
Sem imela že nekaj dokaj hudih poškodb in okrevanje po njih, a nič ni niti polovico tako bolelo kot bolijo popadki.
Bolje, da se pripraviš na najhujšo bolečino v življenju, pa si potem presenečena (pozitivno), kot obratno in si potem totalno šokirana in na tleh.
SREČNO! Želim ti hiter porod in zdravega otroka!
Tocno tako. Imam 1 otroka.
Hmnja….
Imam zelo zelo visok prag bolećčne. Nisem obena “pussy”, v stilu “to posh to push”. Vendar sem imela tako močne popadke ob porodih, se se je izjemno hitro tudi odvijalo, in ko mi je vleklo narazen medenične kosti, da sem mislila, da me bo razklalo – ko na natezalnici, taka sevajča uničujoča bolečina je bila -brez epiduralne in painkillerjev rodila 2x – na hard… OK, edina hujša bolečia v življenju, ki sem jo dožvela dosedja, je bil pritisk ( podtlak), ko sem dobila kortikosteroidno injekcijo v oko – v očesno zrklo – nisem dobila infuzije – naslednjič je bila infuzija -zaradi suma na vnetje vidnega živca. Samo ta bolečina je bila še hujša od porodov.
Če bi še kdaj morala roditi p te izkušnjah,bi si zagotovo uredila in plačala “surrogate” – nadomestno maternico in rodiljo. Punto.
Forum je zaprt za komentiranje.