Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?
Erchi, 10.11.2021 ob 15:59
Pozdravljeni draga predvidevam gospodična,si lahko predstavljam kakšen šok mora biti za človeka da si ne more dobit neko pošteno lukno za življenje,ne da vas obsojam ampak življenje te vrže v neko švoh tirnico,ko ne moreš nikakor priplezat vn.Sem imela podobno življensko izkušnjo tako da razumem,no moram vam povedat da sem bila pred kratkim z mojo hčerko v Lj,pri njeni prijateljici ,ki sta bili skupaj na zdravljenju ,in sem tudi vidla bedo do dna ,pa ne da je ženska sama kriva splet okoliščin pač.manjša lukna kot vi opisujete pa cena da vas kap 350e in to na dolenski cesti v Lj,še dobro da me je hči prosila mami a ji lahko nesem mal krompirja,fižola pa ocirke če lahko,ma sem pomisenla to je kriza,kar dej,pelale sva ji še domac meso,zakaj ne mi ne bomo lačni,njej se bo pa poznalo,no nic slabega če pomagaš pa tudi če prosiš pomoč če ne gre.Izkopljite se iz težav prosite pomoči,služb je danes kar nekaj,če bi vedla od kje ste se na dolenskem kar nekaj dobi pa tudi kakšna topla sobica verjetno tudi .ESP
Lepo, da vidve pomagate drugim.
Ampak upam, da tudi premislita komu pomagati?
Namreč v tej temi niti pod razno ni govora, da rabim kakšno tako pomoč, ki jo vi omenjate. In, da bi mi en prinesel hrano, ker smatra, da živim v revščini, bi to smatrala kot poniževanje.
Nikjer nisem navedla, da živim v revščini, zato je vaš zapis kar ponižujoč.
slab sproti izmišljen zapis, 10.11.2021 ob 21:03
s slabo rdečo nitjo.
Avtor/ica, iz tebe ne bo nikoli pisatelj.
Si pa nesramna , neumna in psiho.
Lep pozdrav, Karma je pa blizu.
Hm, če te prav razumem, si psihični bolnik?
Posledično pišeš na mon nebuloze? Drugače si težko razlagam tvoj zapis, ki nima ne repa ne glave.
Meni se zdi super, mislim, da bi se dalo super izboljšati. Če bi bila dobra lokacija. Mislim, imaš svoje stanovanje, kaj še hočeš. Ker pa si napisala, da ni dobra lokacija, no-go kar se tiče mene. Ravno tako je brez pralnega stroja no-go, tudi če govorimo o 1 dnevu. Jaz imam jogi na tleh oz. samo neka lesena “roleta” (kako se to imenuje?) je spodaj. Lahko bi imela posteljo, pa je ne rabim. Na tak način lahko počnem tudi določene stvari, ki jih z ogrodjem ne bi mogla. Prva stvar, ki bi jo zamenjala, pa je wc, v celoti, in tuš, mislim, da to niso tako visoki stroški. Enako pipe, umivalnik, korito. Štedilnik bi pustila, pač štedilnik če je star, bo vedno zgledal umazan, ampak ti pač veš, da ni. Če bi delal, se ne bi zafrkavala z njim. Poleg tega bi čimveč stvari spravila stran iz površine, po možnosti v ogromno omaro do stropa, da je čim manj našarjeno. Veš, kako veliko stvari gre v veliko 0maro?? Res ful. Najslabše zgledajo stvari na površini, zamenjaj vse nepotrebno pohištvo z omarami, poličke s škatlami. Res VSE, česar ne rabiš ali kar je že od prej tam, ven, In ja, sem šla tudi že kdaj s pohištvom na avtobus, pa tudi selitveni servis sem že najela za težje pohištvo. Tvoja dilema pa se mi zdi otročje lahka, pač teh znancev nikakor ne bi vabila v stanovanje in ni treba, da je to kaj čudnega, če se drugje dobite. Če si na bolniški, je to skoraj toliko kot bi bila zaposlena haha, uživaj v plusih, dokler se da, upam, da si kaj privarčevala in srečno naprej. Uživaj v miru.
Ne vem ali eni res nimate pojma ali kaj.
Če je stanovanje v najemu, ne greš razbijat kopalnice, ne greš menjat umivalnikov, školjk, tuša. Pa od kje vam to?
In ne, to ni poceni. Kdo pri zdravi pameti bi šel to menjati in se po par mesecih odselil, kar pomeni, da bi vse ostalo tam?
Eni pa res ne znate možganov uporabljat.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:44
Recimo, da pridete k neki znanki, tam proti 50 stari na obisk in je stanovanje kot je spodaj opisano. Kaj bi si mislili?
Stanovanje veliko cca 30 kvadratov.
Kuhinja mini, da nimaš niti prostora za mizo. Vse nekam nabasano, ker je pač tako mala. Štedilnik ves nekaj rjaveč. Kuhinja je brez okna, so pa vrata, ki pa jih je bolje ne zapreti, ker potem se pa res ne moreš premikati.
Potem mini kopalnica: tuš, WC, umivalnik. Prostora za pralni stroj ni. WC školjka ostanki rjavega gor (stanovanje dobila v najem v obupnem stanju, ko je bila školjka vsa rjava, po mukotrpnem čiščenju je šlo delno dol, vse žal ne). Ploščice na steni delno odpadle, delno razpokane
Potem pa soba, ki je hkrati jedilnica, dnevna soba, spalnica. Notri ni postelje, ženska ima samo jogi in leži na tleh. Zraven polomljen dvosed. Miza, klop in stol. Pa še ena omara. Vse polno. Zadelano s knjigami, razno športno opremo, oblačili.
Stanovanje je najemniško. Ko ga je dobila, je bilo umazano, polno stare robe, slabega pohištva. Tako, da je bilo potrebno hudo dolgo čistiti in odnesti kup stare šare.
Kako bi pogledali, da neka ženska v zrelih letih živi v taki luknji?
Za školjko uporabi Bref v črni barvi. Po tem, ko se aktivira spremeni barvo. Boš videla, da bo školjka kot nova.
Za ostalo ti svetujem, da improviziraš.
Še tako nemogoče stanovanje se lahko spremeni v prijetno bivališče z zelo majhnimi sredstvi.
Uporabi domišljijo, stare zavese, rjuhe, pregrinjala, kakšen dekor, ogledalo, ki ti bo povečalo prostor, šopek cvetja na mizi ,svetlobo sveč.
Iz nič naredi prijetno vzdušje, takšno kjer se boš predvsem sama počutila “kot doma”.
Evo: Pomivalno korito 30€, wc deska 13€, wc školjka 130€, tuš kabina 200€, pipa 20€. Skupaj pod 400€, kar je pol manj kot ena najemnina v boljšem stanovanju. To sem pogooglala NOVE stvari na Mimovrste, pralni stroj bi pa recimo dobila na bolhi za 200€. Kjerkoli pa že avtorica zdaj pere, verjetno tudi ni zastonj.
ljljljlj, 11.11.2021 ob 16:31
Evo: Pomivalno korito 30€, wc deska 13€, wc školjka 130€, tuš kabina 200€, pipa 20€. Skupaj pod 400€, kar je pol manj kot ena najemnina v boljšem stanovanju. To sem pogooglala NOVE stvari na Mimovrste, pralni stroj bi pa recimo dobila na bolhi za 200€. Kjerkoli pa že avtorica zdaj pere, verjetno tudi ni zastonj.
Ah ja no, ampak eni imate res izjmne težave z branjem.
Daj mi povej zakaj bi menjala pomivalno korito? NI nič narobe.
WC deska kot sem že napisala, je skoraj nova. Zakaj torej menjat? Daj razloži no?
Ja, seveda, tuš kabino bom menjala, zakaj že? Stara je povsem ok. Pa, če se tebi zdi 200€ malo, potem hja, nisva na isti valovni dolžini. Pa ne vem, če bi bil ravno lastnik zadovoljen, če bi odmontirala staro tuš kabino stran. Pa seveda me izjemno zanima kako to zmontiraš? Ziher ti to vse obvladaš. Seveda bi to naložila na bus.
Zakaj naj bi pipe menjala? Hm, seveda verjetno tudi to obvladaš, a ne?
A ti resno misliš, da prideš v tuje stanovanje za par mesecev, razbiješ, kar je tam in navlečeš nove stvari notri. Moraš biti pa res usekan, da to narediš.
In še enkrat posebej zate: a naj imam v spalnici pralni stroj? KOt sem že napisala, je to edina možnost, če seveda napeljem prej vodo in odtok. Ti to verjetno vse sama narediš. Nismo pa vsi tako sposobni, da bi znali razbiti stanovanje, položiti vodovodne cevi, vse nazaj zrihtati. Svetuj kako to narediš, če ima laminat in talno ogrevanje. Kako to urediš, da napelješ vodo, ker me izjemno zanima?
Eni res klatite take neumnosti, da glava peče.
garrsonjerka, 11.11.2021 ob 17:50
Ah ja no, ampak eni imate res izjmne težave z branjem.
Daj mi povej zakaj bi menjala pomivalno korito? NI nič narobe.
WC deska kot sem že napisala, je skoraj nova. Zakaj torej menjat? Daj razloži no?
Ja, seveda, tuš kabino bom menjala, zakaj že? Stara je povsem ok. Pa, če se tebi zdi 200€ malo, potem hja, nisva na isti valovni dolžini. Pa ne vem, če bi bil ravno lastnik zadovoljen, če bi odmontirala staro tuš kabino stran. Pa seveda me izjemno zanima kako to zmontiraš? Ziher ti to vse obvladaš. Seveda bi to naložila na bus.
Zakaj naj bi pipe menjala? Hm, seveda verjetno tudi to obvladaš, a ne?
A ti resno misliš, da prideš v tuje stanovanje za par mesecev, razbiješ, kar je tam in navlečeš nove stvari notri. Moraš biti pa res usekan, da to narediš.
In še enkrat posebej zate: a naj imam v spalnici pralni stroj? KOt sem že napisala, je to edina možnost, če seveda napeljem prej vodo in odtok. Ti to verjetno vse sama narediš. Nismo pa vsi tako sposobni, da bi znali razbiti stanovanje, položiti vodovodne cevi, vse nazaj zrihtati. Svetuj kako to narediš, če ima laminat in talno ogrevanje. Kako to urediš, da napelješ vodo, ker me izjemno zanima?
Eni res klatite take neumnosti, da glava peče.
Samo naglas razmišljam o potencialu hipotetičnih poceni lukenj. In ne, ne obvladam.
ljljljlj, 11.11.2021 ob 22:53
Samo naglas razmišljam o potencialu hipotetičnih poceni lukenj. In ne, ne obvladam.
Ja, vem, da ne obvladaš, ne branja, ker tvoj zapis v tej temi izjemno neumno izpade.
Pa tudi prakse, ki jo tu pametuješ, ne obvladaš, ker je vse skregano z logiko. Takoj se vidi, da kar nekaj brezveze teoretiziraš, nimaš pa pojma.
Meni so pa te monovske babure tako smešne.
One bi prišle v najeto stanovanje, renovirale kopalnico, odnesle staro pohištvo (od lastnika) ven, navlekle notri staro pohištvo, ene pa novo pohištvo… položile bi ploščice, zamenjale školjko, stran vrgle obstoječ novo WC desko, zamenjale umivalnik, tuš kabino, ven zvlekle štedilnik, privlekle drug star štedilnik…
Počene v glavo vse po vrsti. Zraven pa avtorica navede, da je stanovanje najemniško in da je nameravala ostati par mesecev. Predlogi pa za posrat.
garrsonjerka, 12.11.2021 ob 10:00
Ja, vem, da ne obvladaš, ne branja, ker tvoj zapis v tej temi izjemno neumno izpade.
Pa tudi prakse, ki jo tu pametuješ, ne obvladaš, ker je vse skregano z logiko. Takoj se vidi, da kar nekaj brezveze teoretiziraš, nimaš pa pojma.
Od predlaganega imam izkušnje z menjavo wc školjke, cele, lahko te pomirim, da to ni nič strašnega. In ja, v najemniškem stanovanju. Je kvečjemu nagravžno, če je v slabem stanju in je ne zamenjaš.
ljljljlj, 12.11.2021 ob 19:35
Od predlaganega imam izkušnje z menjavo wc školjke, cele, lahko te pomirim, da to ni nič strašnega. In ja, v najemniškem stanovanju. Je kvečjemu nagravžno, če je v slabem stanju in je ne zamenjaš.
Samo vprašam. Če greš na dopust, najameš sobo in tam tudi menjaš školjko? Saj pa ne moreš srati v školjko, ki ni čista kot solza?
samo vprašam, 12.11.2021 ob 19:41
Samo vprašam. Če greš na dopust, najameš sobo in tam tudi menjaš školjko? Saj pa ne moreš srati v školjko, ki ni čista kot solza?
Ker si pri petdesetih, urejena in visokošolsko izobražena ni uspelo dlje kot do greznice od stanovanja, se boš sedaj stepala po tistih, ki znamo same narediti kaj, kar se tebi zdi visokotehnološko moško opravilo? Čemu? Ti živiš v greznici, kjer so padle ploščice dol in kjer je sekret rjav. Meni se ni treba opravičevati pred prijatelji. Kamen se je nabral v sekretu, ker je glazura zanič. Nalij topilo apnenca, v spinu je poceni, kupi šmirgl papir, zbrusi, posuši in izdatno premaži z brezbarvim lakom, če ti manikura dovoli in če ti vest ne dopušča stroška 40 eur za nov sekret.
Sori, še vedno ne bi pristala na življenje v taki luknji. Tvoje življenje pač tvoja izbira.
Sedaj pa opravicujes greznico, 12.11.2021 ob 21:09
Ker si pri petdesetih, urejena in visokošolsko izobražena ni uspelo dlje kot do greznice od stanovanja, se boš sedaj stepala po tistih, ki znamo same narediti kaj, kar se tebi zdi visokotehnološko moško opravilo? Čemu? Ti živiš v greznici, kjer so padle ploščice dol in kjer je sekret rjav. Meni se ni treba opravičevati pred prijatelji. Kamen se je nabral v sekretu, ker je glazura zanič. Nalij topilo apnenca, v spinu je poceni, kupi šmirgl papir, zbrusi, posuši in izdatno premaži z brezbarvim lakom, če ti manikura dovoli in če ti vest ne dopušča stroška 40 eur za nov sekret.
Sori, še vedno ne bi pristala na življenje v taki luknji. Tvoje življenje pač tvoja izbira.
Si se na napačno spravila. AMpak ti vseeno jaz odgovorim.
Če te slučajno zanima: se ne ličim, se ne šminkam in grem stavit, da zna bistveno več del opravlja kot ti. Veš samske ženske ne delimo opravila na moška in ženska, ampak vse naredimo same.
Res pa seveda nisem tako perfektna in popolna kot si ti. Jaz, ko se vselim v stanovanje za par mesecev, v tako stanovanje ne vlagam nekih ogromnih vsot.
Verjamem, da si ti tako bogata, da prideš v najemniško stanovanje za par mesecev in vložiš par jurjev v obnovo tega stanovanja.
AMpak veš, nismo vsi tako ekstra super bogati kot si ti.
AMpak glede na tvoj zapis, bi rekla, da si ena afna, ki ji je v življenju vse k riti prinešeno in v resnici še nisi nikoli kaj prida delala. Namreč človek, ki ni razvajen, ki nima polne riti vsega, kar mu seveda drugi servirajo, zna tudi možgane uporabljat. Ti jih ne znaš.
Iz tvojega zapisa je pač razvidno, da si navadna razvajena afna. Me ne bi čudilo, da živiš na račun staršev. Če ne pa na račun staršev pa na račun dedca in njegovih staršev.
Ko boš pa v življenju kaj sama dosegla, ustvarila, boš pa začela drugače razmišljat. Do takrat boš pa še naprej neumnosti trosila po monu.
Ampak, ko vas berem, se pa res nasmejim. Toliko nepismenih ljudi pa ne najdeš kar tako.
AMpak nobena ni razložila zakaj menjat pipe, zakaj menjat umivalnik, zakaj menjat staro omaro za staro omaro, zakaj menjat star štedilnik za drug star štedilnik, zakaj menjat skoraj novo WC desko za drugo….?
Pišete traparije, ne znate pa razložiti čemu naj bi bili ti vaši velecenjeni nasveti dobri?
Mone po pameti res zmagate, ni kaj. Ko vas berem, me prav skrbi, da bodo obrtniki propadli. Mone ste izjemno usposobljene za vse. Še kopalnico znate prenoviti. Kdo bi dajal 5 jurjev za obnovo kopalnice, če pa so na monu ultra sposobne ženske, ki to znajo same narediti.
Aja, grem stavit, da najbolj glasne ste tiste, ki bivate v mansardah, stanovanjih, ki so vam jih starši sofinacirali, v stanovanjih, ki ste jih podedovale… če bi si kaj same ustvarile, ne bi pisale takih traparij.
Pa seveda tipično slovensko: če ostanete brez službe, ni govora, da bi se selile, ker ve boste raje v mansardi od staršev kot v najemu.
Grem stavit, da vas je tu polno lenih fuks, ki se v primeru izgube službe niste pripravljene seliti nekam, kjer bi dobile službo. Večkrat slišano, da ni šans, da se selijo, zaradi službe. Znajo pa gobcat po monu.
Forum je zaprt za komentiranje.