Kako bi se odzvalo, če pridete na obisk v tako stanovanje?
Pravzaprav se nisem nameravala oglasiti, pa se bom vseeno. In opisala svojo hiško.
Živim v majhni hišici (42 kvadratov); ko sem se vselila, je pol barve že davno popadalo s sten, kopalnica je bila stara vsaj toliko kot jaz, če ne še starejša, kad tako zarjavela, da sem se sprva tuširala v takih plastičnih čevljih, WC sicer po temeljitem čiščenju povsem spodoben, je pa pri kotličku puščal in včasih poplavil kopalnico, umivalnik tudi, kuhinja stara kakih petdeset let, zid med zgornjimi in spodnjimi elementi pa tako zluknjan, kot da bi kak prizadeven krt kopal po njem.
Lahko bi pa rekla tudi tako; ko sem se vselila, sem sicer morala najprej prebeliti in temeljito počistiti, kopalnice sem se morala lotiti kar s fasadno barvo, ampak je bila potem čista in povsem uporabna, v kuhinji sem se pa znašla tako, da sem na zid med zgornjimi in spodnjimi kuhinjskimi elementi nalepila plastičen prt in je bilo videti prav čedno.
In zdaj, ko je hiška že skoraj do konca urejena, je ljubka, dovolj sodobna, pa vendar je obdržala svoj malo starinski obraz (stara je skoraj sto let). Kaj naj rečem? Da stanujem v stari bajtici v neki vasici bogu za hrbtom ali da živim v luštni majhni hiški v neki turistični vasici, deset minut od plaže? Oboje je res.
Ti pa se tudi odloči, ali vsa skisana bivaš v neki luknji, ki se je sramuješ, ali pa živiš v skromnem najemniškem stanovanju, ki ti v tvojih trenutnih razmerah zadošča.
dva opisa, 05.11.2021 ob 15:31
Pravzaprav se nisem nameravala oglasiti, pa se bom vseeno. In opisala svojo hiško.
Živim v majhni hišici (42 kvadratov); ko sem se vselila, je pol barve že davno popadalo s sten, kopalnica je bila stara vsaj toliko kot jaz, če ne še starejša, kad tako zarjavela, da sem se sprva tuširala v takih plastičnih čevljih, WC sicer po temeljitem čiščenju povsem spodoben, je pa pri kotličku puščal in včasih poplavil kopalnico, umivalnik tudi, kuhinja stara kakih petdeset let, zid med zgornjimi in spodnjimi elementi pa tako zluknjan, kot da bi kak prizadeven krt kopal po njem.
Lahko bi pa rekla tudi tako; ko sem se vselila, sem sicer morala najprej prebeliti in temeljito počistiti, kopalnice sem se morala lotiti kar s fasadno barvo, ampak je bila potem čista in povsem uporabna, v kuhinji sem se pa znašla tako, da sem na zid med zgornjimi in spodnjimi kuhinjskimi elementi nalepila plastičen prt in je bilo videti prav čedno.
In zdaj, ko je hiška že skoraj do konca urejena, je ljubka, dovolj sodobna, pa vendar je obdržala svoj malo starinski obraz (stara je skoraj sto let). Kaj naj rečem? Da stanujem v stari bajtici v neki vasici bogu za hrbtom ali da živim v luštni majhni hiški v neki turistični vasici, deset minut od plaže? Oboje je res.
Ti pa se tudi odloči, ali vsa skisana bivaš v neki luknji, ki se je sramuješ, ali pa živiš v skromnem najemniškem stanovanju, ki ti v tvojih trenutnih razmerah zadošča.
No, to je tisto, kar nas večina skuša avtorici povedati.
Pa 30 kvadratov za eno osebo niti ni tako malo. Večina družin nima na razpolago toliko na družinskega člana.
Draga lukna, 05.11.2021 ob 14:42
To je realno stanje samske osebe v najlepšem mestu na svetu s plačo okrog jurja…. Treba se je zavedat da je taka luknja še vedno vredna za ene pet, 40 let starih bajt npr. v Prekmurju.
Kaj predlagati? Naj si najde partnerja in bo potem z dvema dohodkoma lažje. Ali pa se prijavi za socialno stanovanje. Pogoj za prijavo je 3 leta stalnega prebivališče v Ljubljani. Kolega ima najemnino za tako stanovanje, 150 € za 70 kvadratov…
Ne, to pač ni realno stanovanje neke samske osebe s plačo okrog jurja.
To je stanovanje narkomana ali klošarja, ki hodi v luknjo samo spat ali se fiksat.
Trlček pravi, da naj bi se selil naokoli zaradi službe za MINIMALCA, to ni nič nenavadnega, problem pa je, da trdi, da nikjer, kamor pride, ne najde stanovanja, vrednega človeka. In potem še nadaljuje, da s seboj vlači nevemkakšno športno opremo, katero itak ne more koristiti, če dela za minimalca in ni pripravljen dati nekaj deset eurov za nakup nove sekret dile. Skratka, tema je odprta z namenom provociranja in poskusa dokazati, v kakšnih brlogih bivajo samske osebe, ki nimajo lastne nepremičnine. No-go.
A resnica je kakopak drugačna, poznam kar ljudi v najemu, nekateri so tudi na sociali, pa nihče od njih ne živi v razpadajočem stanovanju, kakršnega vidimo v kakšnem Tedniku (kjer je zadaj psihična bolezen, alkohol, mogoče tudi droge).
Desperadodajka, popušila si s tole temo.
Pinkica, večina vas hoče mi dopovedat, da naj star štedilnik nadomestim z drugim starim štedilnikom, staro pohištvo nadomestim z drugim starim pohištvom. Ena bi celo na štedilnik dala kuhalnik, tudi skregano z logiko. Pa pametovanje kako naj sama grem v nabavo, nabavim ploščice, jih prilepim pa zamenjam školjko. Moram reči, da bi bilo super enostavno ob vselitvi it v mesto, nabavit školjko, it s školjko na bus…
Noben pa ni pojasnil kaj bi bila prednost, da zvlečem staro ven in drugo staro opremo notri.
V glavnem neumni predlogi.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 10:50
Hm, nisem računala, da boste imeli tako slabo mnenje o tem stanovanju. Sem mislila, da bo vseeno kaj bolj pozitivnega. Tule pa res vsi pišete kot, da je ubogo revše v zanikrni luknji.
Predstaviš stanovanje v najslabši možni meri in potem pričakuješ, naj ga drugi hvalijo. Phe.
Lepo si si uredila.
Meni tu, kjer sem, ni ok. Že takoj pri prihodu sem v šoku iskala drugo možnost. POtem se sprijaznila, da pač ostanem par mesecev, potem pa se je stvar zapletla, zdravstvene težave in sem obtičala. Tako, da komaj čakam, da se pozdravim, najdem službo in odeselim. Zdaj pač je tako kot je. Je pa poceni.
Ni pa prostora za obiskovalce. Pa tudi, če bi imela sodobno opremljeno garsonjero, ne bi marala obiskovalcev.
Ti brezveze, se trudiš zmagat na tekmovanju nepismenih?
Naj ti bo, ti bom pomagala pri razumevanju bolj enostavnih reči.
Za začetek me zanima od kdaj klošarji in narkomani redno plačujejo najemnino? Veš tudi za mala stanovanja je treba plačat najemnino, ogrevanje, elektriko…
Sem pa radovedna kje si prebrala, da nikjer ne najdem stanovanja vrednega človeka? Zakaj lažeš? Namreč tega nisem nikjer napisala. To je tvoja laž. Sem napisala, da v tem kraju, kjer sem, nisem našla primernješega stanovanja. Torej pisala sem za eno območje. Torej ne laži. In nisem napisala, da ni drugih stanovanj. Sem jasno napisala, da so, ampak, da so to velika in draga stanovanja.
Hm, ne vem zakaj človek, ki dela za minimalca ne bi moral koristiti športne opreme? Športno opremo namreč koristiš v prostem času, ne v službi. Saj to razumeš ali tudi to ne gre v glavo?
Spet neumnost s to dilo. Kot sem že napisala, da je skoraj nova. Zakaj torej kupovati novo? Zato, ker ena butasta mona misli, da je pač treba skoraj novo dilo menjat? Čemu?
Hm, kdo pa pravi, da živim v razpadajočem stanovanju? Napisala sem, da so ploščice dol padle. Nisem pa nikjer napisala, da je stanovanje razpadajoče. Torej spet lažeš.
Ja, si pokazala samo, da si neumna, nepismena babura.
Pinkica,
hja, ti bi nabavila novo pohištvo, a ne da?
Res ne vem a se ti dejansko ne da v glavo vbiti ali kaj?
Še vedno goniš svoje naprej in naprej. Daj razloži zakaj bi vlačila staro kuhinjo, opremo ven, da bi privlekla drugo staro notri?
Goniš eno in isto, ampak smisla pa ne moreš povedati. Ne gre, ker je nesmiselno.
Čekdisoust, ja in kaj zdaj, zato, ker je štedilnik zarjavel, naj novega kupim ali kaj? Pa daj ne klati neumnosti no. Ploščice naj bi pa uredil lastnik, kar pa še ni storil. Te še kaj zanima? Pa mislim, da sem že 100x vse pojasnila. Tako, da beri, beri, beri.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 16:17
Ti brezveze, se trudiš zmagat na tekmovanju nepismenih?
Naj ti bo, ti bom pomagala pri razumevanju bolj enostavnih reči.
Za začetek me zanima od kdaj klošarji in narkomani redno plačujejo najemnino? Veš tudi za mala stanovanja je treba plačat najemnino, ogrevanje, elektriko…
Sem pa radovedna kje si prebrala, da nikjer ne najdem stanovanja vrednega človeka? Zakaj lažeš? Namreč tega nisem nikjer napisala. To je tvoja laž. Sem napisala, da v tem kraju, kjer sem, nisem našla primernješega stanovanja. Torej pisala sem za eno območje. Torej ne laži. In nisem napisala, da ni drugih stanovanj. Sem jasno napisala, da so, ampak, da so to velika in draga stanovanja.
Hm, ne vem zakaj človek, ki dela za minimalca ne bi moral koristiti športne opreme? Športno opremo namreč koristiš v prostem času, ne v službi. Saj to razumeš ali tudi to ne gre v glavo?
Spet neumnost s to dilo. Kot sem že napisala, da je skoraj nova. Zakaj torej kupovati novo? Zato, ker ena butasta mona misli, da je pač treba skoraj novo dilo menjat? Čemu?
Hm, kdo pa pravi, da živim v razpadajočem stanovanju? Napisala sem, da so ploščice dol padle. Nisem pa nikjer napisala, da je stanovanje razpadajoče. Torej spet lažeš.
Ja, si pokazala samo, da si neumna, nepismena babura.
Oprosti, ampak iz tvojega opisa stanovanja je razbrati, da razpada. Saj si sama napisala – lahko se vrneš na začetek in prebereš svoj post.
Iz kje pa si? Koliko najemnine plačuješ za to razpadajoče stanovanje? Bolniška ki traja eno leto je pa zaradi česa? Bolna nikoli ne boš našla službe, se pa to nekam dolgo vleče, se ti ne zdi? Mogoče bo treba v invalidsko?
MOgoče lahko pomagamo, ne stanovanje ne razpada. Napisala sem, da so ploščice v kopalnici dol padle. To pa ne pomeni, da stanovanje razpada.
Ja, zdravstvene težave so dolge, gre za nezgodo, operacije, ampak gre na bolje in bo skoraj ok oz. naj bi bilo. Potem pa bo veliko več možnosti za najti službo. Pa predvsem, da se rečim od tu. Tule ni največji problem stanovanje. Hujši problem je lokacija. Pa služba tule je bila tudi obup. Tako, da moram že zaradi tega stran. Če bi bila recimo na zavodu za zaposlovanje, oni bi iskali delavca, bi me z zavoda seveda porinili v to. Tako, da ja, je huda nuja, da najdem službo in pa se odselim. V bistu sem našla službo, ampak bi morala biti že pravi čas zdrava, tako, da mi je potem zadeva splavala po vodi. Zdaj iščem naprej.
Ja, imam same težave zadnje čase. Ampak se borim naprej. Ko bo zdravje, bodo stvari stekle.
“” V težkih trenutkih pojdi naprej po majhnih korakih.
Naredi, kar moraš, vendar malo po malo.
Ob tem ne misli na prihodnost ali kaj se lahko zgodi jutri.
Pomij posodo.
Pobriši prah.
Napiši pismo.
Skuhaj juho.
Razumeš?
Naprej korak za korakom.
Naredi en korak in se ustavi.
Spočij se malo.
Pohvali se.
Naredi še en korak.
In potem še en.
Ne boš opazila, ampak tvojih korakov naprej bo vedno več.
In prišel bo čas, ko boš lahko razmišljala o prihodnosti in preteklosti brez žalosti v duši.
Prirejeno po: Elena Mikhalkova””
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 09:44
Recimo, da pridete k neki znanki, tam proti 50 stari na obisk in je stanovanje kot je spodaj opisano. Kaj bi si mislili?
Stanovanje veliko cca 30 kvadratov.
Kuhinja mini, da nimaš niti prostora za mizo. Vse nekam nabasano, ker je pač tako mala. Štedilnik ves nekaj rjaveč. Kuhinja je brez okna, so pa vrata, ki pa jih je bolje ne zapreti, ker potem se pa res ne moreš premikati.
Potem mini kopalnica: tuš, WC, umivalnik. Prostora za pralni stroj ni. WC školjka ostanki rjavega gor (stanovanje dobila v najem v obupnem stanju, ko je bila školjka vsa rjava, po mukotrpnem čiščenju je šlo delno dol, vse žal ne). Ploščice na steni delno odpadle, delno razpokane
Potem pa soba, ki je hkrati jedilnica, dnevna soba, spalnica. Notri ni postelje, ženska ima samo jogi in leži na tleh. Zraven polomljen dvosed. Miza, klop in stol. Pa še ena omara. Vse polno. Zadelano s knjigami, razno športno opremo, oblačili.
Stanovanje je najemniško. Ko ga je dobila, je bilo umazano, polno stare robe, slabega pohištva. Tako, da je bilo potrebno hudo dolgo čistiti in odnesti kup stare šare.
Kako bi pogledali, da neka ženska v zrelih letih živi v taki luknji?
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 11:01
Da bolj pojasnim za kaj gre. Zdaj sem že itak dobila vtis, da se vam vsem po vrsti zdi, da je to ena zanikrna luknja.
V tem stanovanj bivam jaz. V kratkem se mi je pa najavil obisk. Dva znanca. Obiskov sicer ne maram, jih ne sprejemam, ker pač je stanovanje tako kot je. Tu gre pa za dve osebi, ki sta se najavili, ki bi ju pa tudi rada videla. Sta pa par ur leta z avionom. Tako, da ne bo več kmalu prilike, da se še vidimo. Verjetno več let ne ali pa sploh nikoli.
In zakaj imam stanovanje kot je?
Hja, sem bila v krizi, vzela sem tisto, kar je bilo. Ni bilo druge izbira kot vzeti neko službo ali pa biti dalj časa brezposelna (glede na to kako se je potem odvijalo, bi bila res dolgo brezposelna). Delodajalec je pomagal poiskati stanovanje, na moje prošnje, da naj mi vsaj fotke tega opremeljenega stanovanja pošlje, ni bilo pozitvnega odgovora. Tako, da sem tvegala. Vzela službo in stanovanje.
Ampak šok je bil na začetku ogromen. To domnevno opremljeno stanovanje je bilo par let prazno. Prejšnji najemnik umrl, ampak cel kup njegovih stvari je blo še v stanovanju. Namesto postelje polomljena sedežna, ki se raztegne. WC za zjokat. Par dni je trajalo, da sem kopalnico očistila toliko, da sem se lahko tuširala. Še par dni, da sem lahko kaj kuhala v kuhinji.
Ampak bila sem brez avta, brez znancev, vso mojo kramo pa v tem stanovanju. Drugega pa nisem našla oz. so bile cene najema dvojne ali celo trojne.
In sem ostala. Ker je bil plan, da ostanem samo par mesecev, nisem šla v nabavo postelje, neke opreme. Ker sama bi to težko dostavila po vseh stopnicah pa potem bi lahko to kar tam pustila, ko bi se spet selila.
No stvar se je zapletla, tako, da par mesecev se je močno zavleklo. Hja, in zdaj iščem službo, ko najdem službo se bom odselila. Prej bi se bolj težko.
Bi bila pa hudo užaljena, če bi mi kdo ponujal čiščenje pa miloščino.
Nič, zdaj je kar je. Povej jima, da si zelo vesela, da ju vidiš, ampak, da si se znašla v neumni situaciji, stanovanjce je pač tako, kakršno je, da ti je nerodno ju v tvoj brlog povabiti, bi bila zelo vesela, če greste skupaj v kakšno gostilno kaj pojest in poklepetat. Če sta normalna bosta razumela (upam, da ne mislita, da bosta lahko pri tebi prenočila), sploh, če si se poškodovala, kako boš vsa polomljena še urejala, nekaj kar ni tvoje. Tudi jaz v tvoji situaciji ne bi vlagala v tisto luknjo. Sploh pa ga ne bi sračkala s tovorjenjem starega pohištva iz/v tuj brlog. Dobra si, da se sploh seliš in imaš voljo zavoljo dela skakat po svetu in se selit, večina pametnjakovičk bi rajši doma vlekla socialko in se izgovarjala na depresijo. Kar pogumno, glavo pokonci. In, ko boš fit, pa novim dogodivščinam nasproti. Meni se zdiš bolj pogumna od tistih, ki v svojih sterilnih stanovanjih nesrečno čemijo in kot hijene stresajo svoj gnev na tistega, ki si drzne bivati drugače, kot oni. Pa ne zanemari športa, ko boš spet na nogah.
mogoče lahko pomagamo, 05.11.2021 ob 16:41
Oprosti, ampak iz tvojega opisa stanovanja je razbrati, da razpada. Saj si sama napisala – lahko se vrneš na začetek in prebereš svoj post.
Iz kje pa si? Koliko najemnine plačuješ za to razpadajoče stanovanje? Bolniška ki traja eno leto je pa zaradi česa? Bolna nikoli ne boš našla službe, se pa to nekam dolgo vleče, se ti ne zdi? Mogoče bo treba v invalidsko?
Avtorica, oprosti, ampak s takim besednjakom in odnosom kot ga imaš, se ne bo nič spremenilo.
Pa ljudje ne podarjajo samo odsluženega pohištva, ampak povsem uporabno. Pri selitvi v lastniško stanovanje nisva imela niti za kavč in ja, sva vzela rabljenega. Ni bil nič razpadajoč. Le očistiti ga je bilo potrebno. In smo ga imeli 12 let in je bil še vedno popolnoma uporaben. Na koncu je šel na smetišče, ker nisem našla kandidata, ki bi ga vzel.
Tudi školjka in nekaj kopalniškega pohištva je šlo na deponijo. Pa školjka ni bila zamazana ali poškodovana. Tudi pečica ni rjavela, kaj šele, da bi bila umazana. Ampak tebi se, kot sama praviš, ne da nič vbiti v glavo. Goniš svoje. Čeprav zdaj se mi zdi, da ti je obupno dolgčas in da nakladaš.
pogum147, 05.11.2021 ob 17:01
“” V težkih trenutkih pojdi naprej po majhnih korakih.
Naredi, kar moraš, vendar malo po malo.
Ob tem ne misli na prihodnost ali kaj se lahko zgodi jutri.
Pomij posodo.
Pobriši prah.
Napiši pismo.
Skuhaj juho.
Razumeš?
Naprej korak za korakom.
Naredi en korak in se ustavi.
Spočij se malo.
Pohvali se.
Naredi še en korak.
In potem še en.
Ne boš opazila, ampak tvojih korakov naprej bo vedno več.
In prišel bo čas, ko boš lahko razmišljala o prihodnosti in preteklosti brez žalosti v duši.
Prirejeno po: Elena Mikhalkova””
Hvala. Lepo napisano. Realno.
Je pa kriza vedno ostati pozitven, ko se ti kopičijo nove in nove težave. Ampak se tolažim, če rečemo, da ima hudič mlade, da obratno tudi velja. Zdaj gre vse narobe (izvor vsega je zdravje in posledično gre pri meni kot domine), ampak verjamem, da bo tudi v obratni smeri. Ko bo enkrat zalufalo, bo steklo.
Pinkica, in kdo pravi, da podarjajo samo odsluženo pohištvo? Tega nisem nikjer napisala.
Ampak seveda boš gonila naprej svoje. Ne boš razložila pa zakaj menjat star štedilnik s starim? Da plačaš prevoz, delavce? Zakaj menjat stare omare s starimi omrami.
Daj nehaj že enkrat svoje gonit in razloži to svojo logiko, ker me res zanima.
Daj si dopovej, da stara oprema je notri. Postelje ni, ostala oprema je. In res ne štekam zakaj skoz goniš, da je treba staro opremo menjat s staro opremo?
Ozat stanovanje – ko ga je*e
ves kaj mene zanima?
napisala si, da (kljub temu, da ne maras obiskov – upam, da sem prav razumela) prihajata znanca na obisk in je to edina prilika, ko ju lahko vidis, saj se verjetno nekaj let potem ne boste srecali.
Iz tega je razbrati, da imas ta dva znanca izredno rada in da imata posebno mesto v tvojem srcu.
Hkrati – njun obisk ti povzroca ogromen stres, ker ne ves kaj si boata mislila o tvojem prebivaliscu. Iz tega sledi, da ti njuno mnenje ogromno pomeni in da zelis, da imata o tebi bolji vtis, kot dejansko si.
A ves kaj?
pa ti imas ta dva cloveka rada! Ker prihajata na ta konec sveta in sta se odlocila oglasiti pri tebi, VERJEMI, imata tudi onadva tebe zeli rada!
zadnje kar bi si jaz osebno zelela je, da bi meni ljuba oseba sla cez kakrsnikoli stres zaradi mojega obiska. Hkrati pa, zadnje kar bi mi padlo na pamet ib prihodu meni ljubih oseb je, da bi cez noc zaradi nekaj urnega obiska spremenila celo svoje stanovanje. Zakaj? Zaradi koga ali cesa? Sem kar sem! Zal mi je, da si se znasla v taksni situaciji, ampak zivljenje ni neprestano z rozami posuto.
in ves kaj? Ma dol jim maha za tvoje stanovanje! Onadva bi se rada videla s tabo – kot clovekom – in ne prisla ocenjevat stanovanja.
torej – ce bis karkoli spreminjala, spreminjaj zaradi sebe – ne zaradi obiskov. Urejenoat stanovanja, ki si jo ti opisala, me spominja na moje stanovanje, ko sem imela depresijo, pa sploh vedela nisem. Nic ni imelo smisla. Torej, pospravi si okolico oz bivalni prostor, ker to je prvi korak k pospravljanju stvarem v glavi. Ne zaradi drugih – zaradi sebe.
kar se pa obiskiv tice je oa tako: jaz bi jima rekla, da bi ju z veseljem povabila domov, vendar zaradi nesrecne situacije v kateri sem se znasla, zal moj dom ni na nivoju sprejemanja obiskov, saj sem bila primorana najeti prostor, ki je bolj kot ne v razpadajocem stanju, sokler se mi zivljenje malo ne nasmehne, bi ju pa iskreno rada videla in upam, da se lahko dobimo v piceriji, si razdelimo pico in spijemo sok, ter dozivjmo nekaj srwcnih trenutkov deuzenja, ki so nam namenjeni.
verjemi mi – niti onadva si ne bi zelela videti razmere v katerih si se znasla, tebi bi bili nerodno in bi se neorestano zgovarjala, njima bi bilo nerodno, ker se neprestano zgovarjas… brez veze! Namesto, da bi si delali lepe zivljenjske trenutke, si boste delali nelagodje!
Ce imas se bone, ju lepo povabi v pucerijo in to je to. Tako kot bi sedeli doma, boste pac tam. Ce imas pa se kej bonov, bos pa z njimi placala in se imela tudi ti lepo.
ne skrbi – vse bo ok – samo povedat moras tako kot je! Zame se je v zivljenju vedno zo pokazalo kot najboljsa odlocitev 🙂
Javi, kako si se imela in ne pozabi – onadva prihajati prezivljati cas s teboj, ker ai jima zabavna, in ne v tvojem stanovanju, ker nimata kje bit!
dezim pestke zate!
Delujes mi kot top oseba
Kar pogumno, glavo pokonci,
hvala za tvoj zapis.
ja, misllim, da bo tako najboljše. Ne, prenočitve ne pričakujete. Imata urejeno v hotelu.
Res je, tudi, če bi imela veliko stanovanje, vse tipi topi, nisem zdaj pri volji pripravljat kake narezke, pijačo. Še zase težko nabavim hrano. Pa povsod imam razne pripomčke, zdravila, injekcije, ne pospravljam, ker kar naprej rabim in je fajn,da je pri roki. Ni pa prijetno na pogled.
Uf, športa se pa tako veselim, komaj čakam, da bo spet na nogah :).
Saj mi je včasih šlo čisto fajn. POtem pa se je zalomilo glede službe, še nezgoda in sem v tem, kar sem. Seveda je želja stabilna služba pa, da se ne bi bilo treba kar naprej seliti. Ampak sedaj pač je kar je.
Hmmm, hvala za lep zapis. Veš, da mi je dalo misliti.
Sem bila pred leti jaz pri njima na obisku, smo se dobili v restavraciji, taki precej nobl. Potem pa sta me povabila še domov, celo prespala sem pri njima. Tako, da mi je sedaj še bolj nerodno, ker ne morem nekak nič vrniti.
Bom pa vseeno sprobala tako speljati, da bomo šli nekam v eno gostilno nekaj pojesti. Ko takole berem tvoj zapis, se zdi smiselno in razumljivo.
garrsonjerka, 05.11.2021 ob 17:38
Hmmm, hvala za lep zapis. Veš, da mi je dalo misliti.
Sem bila pred leti jaz pri njima na obisku, smo se dobili v restavraciji, taki precej nobl. Potem pa sta me povabila še domov, celo prespala sem pri njima. Tako, da mi je sedaj še bolj nerodno, ker ne morem nekak nič vrniti.
Bom pa vseeno sprobala tako speljati, da bomo šli nekam v eno gostilno nekaj pojesti. Ko takole berem tvoj zapis, se zdi smiselno in razumljivo.
Tudi jaz bi ti napisala enako kot hmmm.
Torej, je verjetno to najboljša varianta 🙂
Za potem : čimprej najdi novo službo in se odseli od tu kjer si!
Vse dobro!
Eh, kaj ti bo nerodno. Nisi jima ti nic dolzna. To je samo tvoja zelja, da bi ju pogostila, kot sta onadva tebe.
onadva sta te povabila, ker sta bila v zmoznostih, ti pac zal trenutno nisi, ampak kdo ve….
v zivljenju so vzponi in padci. Verjetno ju bos povabila ob naslednem obisku, ko bodo tvoje moznosti drugacne, kar sem pa prepricana, da bodo.
Nima ti bit kej bad.
Ti raje razmisljaj kaj bos oblekla za to posebno priloznost, o frizuri in make-upu. Rabis samo eno vrecko dobre volje in nasmeh na obrazu in to je to.
uzivaj in javi kako si se imela ?
Prvič: kaj sploh koga briga kako ima nekdo doma.
Drugič: vprašala je kaj bi vi naredili, povabili goste v tak dom, ali raje ven.
Imam sicer sama podoben problem. Lepo prenovimo kopalnico, vse super. 1 leto za tem mama spozna enega narkomana, ki je zatrjeval, da je čist. Kaj je delal v kopalnici ne vem, ampak po tem, ko je bil nekajkrat notri je na določenih koncih – omarica, wc … vse zažgano. Omarica na spodnji strani, tako, da najprej sploh nismo opazili. Na omarici se definitivno vidijo “krogi” od ugašanja nečesa – cigaret? travce? Očistiš, ampak ta zažganina ne gre stran.
V kuhinji so nam pa pri samem montiranju že zaj***** vse. Namesto, da bi dali ploščice ali ploščo (ne vem- keramično?) tam kjer kuhaš in pri vodi, so nam dali čisto navaden les, niti ne dobro pobrušen. To gnije, ko pride voda zraven. Pri štedilniku od vročine pa vse črno. Les! To ne spucaš nikakor. Ker ni gladek, pobrušen. Ampak dobesedno prebarvano drevo.
Mi pa definitivno ni do tega, da bi takoj spet menjala. Saj niti nimam denarja. Še nabili so nam ceno do neba, glede na to, da sploh ni keramika ampak navaden les.
Kdor pa pride na obisk – njegov problem. Sama ne vabim nikogar. Tisti, ki vedo kako je, pa ne pametujejo.
pisli, 05.11.2021 ob 20:37
Zakaj menjat staro pohištvo s starim? Ker mogoče dobiš štedilnik, ki je sicer star, ni pa rjaveč, kot tvoj. In mogoče dobiš sicer star dvosed, ki pa ni polomljen, kot je tvoj.
Hm, torej bi najela delavce, jih plačala, da razbijejo kuhinjo (štedilnik je vgrajen med ostale elemente). Najela delavce, da pripeljejo in vgradijo drug star štedilnik. In kaj bi bila razlika? Ta drugi štedilnik bi deloval ali pa tudi ne. Za obstoječega sigurno vem, da deluje. Res pa, da tisti drugi ne bi bil nič rjaveč. Hu, velika pridobitev. Pa velika luknja v denarnici.
Glede dvoseda pa si preberi kako in kaj, sem že napisala, se mi ne da ponavljat. Je pa dejstvo, da je tvoj zapis povsem nesmiseln glede dvoseda. Boš že prebrala zakaj, je napisano.
ah bedni ste eni, 05.11.2021 ob 20:25
Prvič: kaj sploh koga briga kako ima nekdo doma.
Drugič: vprašala je kaj bi vi naredili, povabili goste v tak dom, ali raje ven.
Imam sicer sama podoben problem. Lepo prenovimo kopalnico, vse super. 1 leto za tem mama spozna enega narkomana, ki je zatrjeval, da je čist. Kaj je delal v kopalnici ne vem, ampak po tem, ko je bil nekajkrat notri je na določenih koncih – omarica, wc … vse zažgano. Omarica na spodnji strani, tako, da najprej sploh nismo opazili. Na omarici se definitivno vidijo “krogi” od ugašanja nečesa – cigaret? travce? Očistiš, ampak ta zažganina ne gre stran.
V kuhinji so nam pa pri samem montiranju že zaj***** vse. Namesto, da bi dali ploščice ali ploščo (ne vem- keramično?) tam kjer kuhaš in pri vodi, so nam dali čisto navaden les, niti ne dobro pobrušen. To gnije, ko pride voda zraven. Pri štedilniku od vročine pa vse črno. Les! To ne spucaš nikakor. Ker ni gladek, pobrušen. Ampak dobesedno prebarvano drevo.
Mi pa definitivno ni do tega, da bi takoj spet menjala. Saj niti nimam denarja. Še nabili so nam ceno do neba, glede na to, da sploh ni keramika ampak navaden les.
Kdor pa pride na obisk – njegov problem. Sama ne vabim nikogar. Tisti, ki vedo kako je, pa ne pametujejo.
Hvala za pameten zapis. Se najdete tudi pametni ljudje na monu. Tu pa tam.
Drugi pa bodo v nedogled nabijali, da je treba navleči notri drugo opremo, čeprav ne nameravam ostati in nikoli nisem nameravala dolgo ostati.
Forum je zaprt za komentiranje.