Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako bi pa vi tole pokomentirali?

Kako bi pa vi tole pokomentirali?

Kje sem pa to napisala? 🙂 Problem je bil v tem, da je moj libido občutno večji od njegovega. Kot sem napisala, sem ga imela rada in sem se odločila, da je zaradi vseh ostalih pozitivnih lastnosti, ki jih je takrat kazal, kljub temu pravi zame. Zdelo se mi je, da bom po nekem zakonu pravičnosti dobila zanesljivega moža in stabilno zvezo, če se odrečem zadovoljivemu seksu, pa očitno svet ne deluje tako.

Kje sem pa to napisala? 🙂 Problem je bil v tem, da je moj libido občutno večji od njegovega. Kot sem napisala, sem ga imela rada in sem se odločila, da je zaradi vseh ostalih pozitivnih lastnosti, ki jih je takrat kazal, kljub temu pravi zame. Zdelo se mi je, da bom po nekem zakonu pravičnosti dobila zanesljivega moža in stabilno zvezo, če se odrečem zadovoljivemu seksu, pa očitno svet ne deluje tako.[/quote]

Morda tvoj libido ni bil občutno večji od njegovega, če si je omislil ljubico… Morda si ga tako le “dojemala”, ker zanj nisi bila “prava”, ker na tem področju nista bila “usklajena”.

Razumem tvoj pogled na zakon pravičnosti, ampak se bojim, da si pri tem spregledala, da je v povprečju moškim seks bolj pomemben kot ženskam,,, In če si se mu ti bila pripravljena odpovedati, to še ne pomeni, da se je bil tudi on … In v določenem trenutku je očitno ugotovil, da mu pomeni (dovolj) veliko, da zapusti svojo družino…

Saj vem, za nazaj bit pametni je vedno lahko… 🙁 Upam, da je zdaj vse to za tabo in da si srečna.

Kje sem pa to napisala? 🙂 Problem je bil v tem, da je moj libido občutno večji od njegovega. Kot sem napisala, sem ga imela rada in sem se odločila, da je zaradi vseh ostalih pozitivnih lastnosti, ki jih je takrat kazal, kljub temu pravi zame. Zdelo se mi je, da bom po nekem zakonu pravičnosti dobila zanesljivega moža in stabilno zvezo, če se odrečem zadovoljivemu seksu, pa očitno svet ne deluje tako.[/quote]

Bi sklepal po tem, da si napisala, da je seks bil dolgočasen. Predvidevam, da z njim in po tem zapisu sodeč ne tudi na splošno. Največkrat je pač tako, da se dolgočasnih stvari izogiba ali se jih morda počne zato, da je v bajti mir (= zaradi nje(ga)). Seveda drugi partner to tako ali drugače občuti. Verjetno je vsaj nekaj njegovih očitkov, ki jih omenjaš, šlo tudi na račun tega.

To je točno tisto o čemer sem govorila, ko se ljudje odločajo za partnerja kot bi bili na konjski dirki. Iščejo konja v najboljši formi, ko ga pa najdejo, pa popusti vsa previdnostna koncentracija in stavijo vse na enega. Potem se pa naš šampion še pred ciljem upeha in se zgodi tole:

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

To je točno tisto o čemer sem govorila, ko se ljudje odločajo za partnerja kot bi bili na konjski dirki. Iščejo konja v najboljši formi, ko ga pa najdejo, pa popusti vsa previdnostna koncentracija in stavijo vse na enega. Potem se pa naš šampion še pred ciljem upeha in se zgodi tole:

[/quote]

Torej imaš recept, da se to ne zgodi?

da je bejba jebo*zovna je dokaz v tem, da jo tip napade s vsaj 3/4 trdim ☺
a pa je ona po*fuk*ljivo” razpoložena pa v tem, da ima mastno ☺
vse ostalo je umetniški vtis … kot pri ocenjevanju sinhronega plavanja bejbik ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Čist prepričana nisem, samo pomojem je že v štartu zgrešeno, da ločiš izbiro po srcu ali pa izbiro po pameti.. V takem primeru, tudi če izbereš ‘po srcu’, z glavo pa ne verjameš, da je pravi, oni drugi nima šans, ravno tako kot pri opisanem primeru. Pomojem, dokler čutiš tako razklanost, je bolje, da se ne odločaš za otroke…

Česa tako debilnega pa še ne! Sex je sex, sex ni ljubezen, sex ni zakon, sex ni prijateljstvo, sex je sex.

Ljubezen niti ni prijateljstvo, obogateno s sexom. Kakšna mitizacija sexa, ljubi bog!

Česa tako debilnega pa še ne! Sex je sex, sex ni ljubezen, sex ni zakon, sex ni prijateljstvo, sex je sex.

Ljubezen niti ni prijateljstvo, obogateno s sexom. Kakšna mitizacija sexa, ljubi bog![/quote]Počasi Krivokljunka, počasi, mogoče se to samo tebi tako zdi, ko si sita seksa, kaj pa tisti, ki stradajo? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ljubezen niti ni prijateljstvo, obogateno s sexom. Kakšna mitizacija sexa, ljubi bog![/quote]

Seks z ljubljeno osebo je po mojem mnenju najvišja oblika (fizične) intimnosti v partnerskem odnosu. Nisme napisala, da je bistvo partnerskega odnosa, temveč zgolj temelj, osnova. Če pogledaš, zakaj se ljudje razidejo, boš ugotovila, da igra seks večkrat pomembno vlogo.

Ljubezen niti ni prijateljstvo, obogateno s sexom. Kakšna mitizacija sexa, ljubi bog![/quote]

Seks z ljubljeno osebo je po mojem mnenju najvišja oblika (fizične) intimnosti v partnerskem odnosu. Nisme napisala, da je bistvo partnerskega odnosa, temveč zgolj temelj, osnova. Če pogledaš, zakaj se ljudje razidejo, boš ugotovila, da igra seks večkrat pomembno vlogo.[/quote]

Biti “dobra jeba**cica” pomeni biti v stabilni zvezi? :)) In kaj to sploh je “dobra jeba**cica” ? 🙂
Slab odnos vodi v slab seks, zaradi tega se razidejo in ne seksa kot takšnega!
Slab seks je posledica in ne vzrok nastalih težav v zvezi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Seks z ljubljeno osebo je po mojem mnenju najvišja oblika (fizične) intimnosti v partnerskem odnosu. Nisme napisala, da je bistvo partnerskega odnosa, temveč zgolj temelj, osnova. Če pogledaš, zakaj se ljudje razidejo, boš ugotovila, da igra seks večkrat pomembno vlogo.[/quote]

Biti “dobra jeba**cica” pomeni biti v stabilni zvezi? :)) In kaj to sploh je “dobra jeba**cica” ? 🙂
Slab seks je posledica in ne vzrok nastalih težav v zvezi.[/quote]

Se strinjam. Ampak če je seks v osnovi slab (kot v tem primeru, ko avtorica pravi, da je bil že pred poroko dolgočasen) in na tem področju osebi nista kompatibilni (ker ne gre za to, kako dober je nekdo v postelji, ampak za kompatibilnost) … potem ti vsa filozofija okrog dobrega odnosa ne pomaga…

Lahko obračate avtoričine besede kakor hočete, ampak dejstvo je da je danes družba razvajena in ni pripravljena niti malce potrpet.
Čim se pojavijo manjše, v bistvu lahko enostavno premostljive težavice, razum odpove in se zgodi kar se zgodi.
Jaz sem v avtoričinem zapisu, v načinu zapisa marsikaj razbral in za moje pojme je bil tipo šleva,…ponavadi taki, ki stisnejo rep med noge ob prvi malo večji pooblačitvi so šleve in nesposobni partnerstva in predanosti.

Vedno morajo biti čustva in razum, kaj ti pomagajo samo čustva, če ni nekega medsebojnega razumevanja.

In če drugače ne, izmislite si program(sicer že klonirajo), da si bomo računalniško izdelovali prototipe partneric in partnerjev, točno po naših merah in željah.;)….ne vem drugače kako bomo komunicirali.

Vse mora biti zapakirano v lepi škatlici, z lepo veliko rdečo pentljo, notri pa sranje,….hvala.
Tudi tako lahko zgledajo samo čustva brez vsebine, razuma…..;)))

Se opravičujem, malo me piz.di vreme…:))..pa čeprav razumem da mora tako bit:))), samo so me čustva preplavila:))

Čustev in razuma seveda ni možno ločiti, saj sta kot dve plati iste medalje.
Vprašanje je, zakaj se nekdo odloči, da bo šel v vezo na razumski plati ?
Razum temelji na logičnih predpostavkah in načinu ramzišljanja, ki nam daje nek občutek varnosti. Lahko z njim lažje manipuliramo in mislimo, da ga imamo pod nadzorom. Za čustva pa menimo, da so bolj nepredvidvljiva in nas lahko zavedejo. V tem primeru je potrebno čustva utišati, jih potlačiti. In zato odnos postane površinski, brez čustvene komponente in globine, ki bi nas povezovala in ustvarila strast.
Šlo se je za to, da bi ženska imela občutek varnosti, ker so jo čustva že večkrat izdala in je bila razočarana.
A ne glede na to, da potlačimo čustva in se želimo odločiti na razumski ravni na podlagi manjšega profila tveganja, ne moremo zanikati tega, kar smo kot celota.
Zato se dogaja isto. Hladen odnos in prevara……Saj ljudje smo celota in vedno delujemo kot celota. Pa če se tega zavedamo ali pa ne. Bolj tlačimo nek del sebe, bolj varamo sebe in to se nam vrača.

Če se navežem na tvojo trditev, da je možno odnos reševati, če je želja(čustva), potem tega odnosa ni bilo možno rešiti, ker ni bilo čustev in s tem želje.
Odnos je trajal, dokler sta imela oba skupne interese v materialnem smislu in željo po otrocih, ko pa tega več ni bilo, pa je odnos propadel, ker ni bilo čustvene komponente.

Sem pred par dnevi bral temo o tem, kako si nekatere ženske pišejo seznam glede tega, kakšne lastnosti mora imeti njihov moški…
In to me res spominja na razvajene in potrošniško naravnane ljudi, ki mislijo, da je možno partnerja dobiti kot par čevljev preko kataloga. 🙂

Če ni ta pravi, bodo pa ga zamenjale…Zakaj bi se ukvarjale z njim, če pa ne izpolnjuje pogojev. 🙂

V isti sapi pa zgražanje na sosednjem postu o številu spolnih partnerjev, bojaznimi pred spolno nalezljivimi boleznimi, mobilizacija Gospodovega Duha in vseh svetnikov ter ne-vem-vse-kakšna merila. V resnici bi pa smetiš kanto naskočili, samo če bi bila naličena. Saj ima odprtino.

Slab seks je posledica in ne vzrok nastalih težav v zvezi.[/quote]

Se strinjam. Ampak če je seks v osnovi slab (kot v tem primeru, ko avtorica pravi, da je bil že pred poroko dolgočasen) in na tem področju osebi nista kompatibilni (ker ne gre za to, kako dober je nekdo v postelji, ampak za kompatibilnost) … potem ti vsa filozofija okrog dobrega odnosa ne pomaga…[/quote]
Ha, saj v tem primeru se je ona že v osnovi odločala za to zvezo povsem nesigurno, na silo, logično, da tudi seks ni mogel bit kaj prida že od začetka.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem pred par dnevi bral temo o tem, kako si nekatere ženske pišejo seznam glede tega, kakšne lastnosti mora imeti njihov moški…
In to me res spominja na razvajene in potrošniško naravnane ljudi, ki mislijo, da je možno partnerja dobiti kot par čevljev preko kataloga. 🙂

Če ni ta pravi, bodo pa ga zamenjale…Zakaj bi se ukvarjale z njim, če pa ne izpolnjuje pogojev. :)[/quote]Budalozno s temi seznami, in potem so eni čevlji premajhni, eni preveliki, eni jih žulijo, eni imajo take grde trakce,….nikdar konec, ma ji ne ustrežeš, če se na trepalnice postaviš.

Upam da jih ni veliko takih na prostosti, oz.če so, upam da se ne množijo.:))

V isti sapi pa zgražanje na sosednjem postu o številu spolnih partnerjev, bojaznimi pred spolno nalezljivimi boleznimi, mobilizacija Gospodovega Duha in vseh svetnikov ter ne-vem-vse-kakšna merila. V resnici bi pa smetiš kanto naskočili, samo če bi bila naličena. Saj ima odprtino.[/quote]

Dobro si pogruntala matjažka in podobne. Naskočili bi vse, kar ne zbeži na hruško, problem je v tem, da ne dobijo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja saj, najbrž je bilo za kakršnokoli reševanje prepozno, je bila glavna škoda že narejena, do take mere, ko niti odpuščanje ni bilo več mogoče.

Ravno to, pravočasno prepoznavanje, recimo temu mišljenjskih razhajanj, ali kakšnih drugih, lahko marsikaj pripomore k reševanju teh razlik, vedno pa z voljo in željo na obeh straneh. Ker roko na srce, popolne kompatibilnosti so izredno redke, lahko smo le idealni približki oz. vsaj poskušamo biti, včasih je že to ogromno.

To vse drži. Zato res ni dobro tlačiti svojih čustev, zato pa imamo razum in jezik, da se pogovarjamo in usklajujemo.
Si upam trditi, da nihče se ne odloča samo po razumski plati, če ni prisotne vsaj nekaj privlačnosti, kemije in mislim da ta zgodba ni bila veliko drugačna od ostalih, na začetku.
Bolj je mogoča obratna verzija, da se le na osnovi tistega začetnega buma, eksplozije čustev, zaljubljenosti, brezglavo spustijo v nekaj, kar se lahko ali ne, izkaže za prav ali ne, kar pa velja za oba primera.
In tako se vrtimo v krogu, zato pa medalja tistim, ki uspe uskladiti razum in čustva.

Moja navada, pa si ne morem pomagat, vse se da če se hoče.;)

[/quote]

Torej imaš recept, da se to ne zgodi?[/quote]

Ne boš verjela. Imam.

Zibaj se, ženska, zibaj na ladji ljubezni, a imej v vsakem trenutku dobro preštete vse svoje rešilne čolne.

V isti sapi pa zgražanje na sosednjem postu o številu spolnih partnerjev, bojaznimi pred spolno nalezljivimi boleznimi, mobilizacija Gospodovega Duha in vseh svetnikov ter ne-vem-vse-kakšna merila. V resnici bi pa smetiš kanto naskočili, samo če bi bila naličena. Saj ima odprtino.[/quote]

Misliš? hehehe :))
Saj to bi vsak moški, misliš, da sem jaz kaj drugačen? hahahaa ;)))

Saj to bi vsak moški, misliš, da sem jaz kaj drugačen? hahahaa ;)))[/quote]

Kaj naj rečem… Ob tebi si najbrž tudi najbolj zagrizeni ateisti zaželijo, da bi Bog zares obstajal ://

Saj to bi vsak moški, misliš, da sem jaz kaj drugačen? hahahaa ;)))[/quote]

Kaj naj rečem… Ob tebi si najbrž tudi najbolj zagrizeni ateisti zaželijo, da bi Bog zares obstajal ://[/quote]

Margo, ježeš no, milosti, usmiljenja, a tako slab, da sem? 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close