Kako bi ocenili?
dvosobno stanovanje 44 m2 (3. nadstropje) v bloku, zgrajenem l. 1965, v Slovenski Bistrici. Velikost prostorov: dnevna soba 12 m2, spalnica 12 m2, hodnik, kopalnica, kuhinja z jedilnico 15 m2. Stanovanje je bilo v celoti renovirano pred približno štirimi leti – kuhinja, okna, tla. Kopalnica je bila obnovljena leta 2006. Klimatska naprava je bila montirana leta 2007.
Ogrevanje z električnimi radiatorji in klimo, voda električni bojler. TV in internet T-2. Možnost ogrevanja na mestni plin (urejeni vsi priklopi: dimnik, dovod plina do stanovanja). V bližini je vsa potrebna infrastruktura: šola, vrtec, trgovina, zdravstveni dom, lekarna.
Cena vključuje vso pohištvo, razen dnevne sobe. V ceno so vključeni tudi naslednji gospodinjski aparati: hladilnik, el. štedilnik, mikrovalovna pečica, pomivalni stroj, pralni stroj in sušilni stroj.
Koliko bi še dali, v primeru, da ste kupec. Oprema je stara od 2-3 leta in je nekje do srednjega razreda.
Ali pa, ker je opremo težko na pamet ocenjevati. Koliko je vredno takšno stanovanje brez opreme (pustimo noter le klimo, saj jo bi malodko nosil s seboj).
Imaš družino? 44 kvadratov je malo, če ste trije.
Glede na to, da v tem kraju dobiš novogradnje po 1000 evrov za kvadratni meter (ista cena kot za star blok), in je razlika med tem “tvojim” in novim, večjim, z lastniškim parkingom, cca 15 jurjev… ne bi sploh gledala tega stanovanja. Se mi zdi pa res čisto premajhna razlika.
No, za 1000€ /m2 ne boš dobila novega, za 1500€ pa že mogoče. Če pa veš za kakšno takšno stanovanje po tej ceni, pa se priporočam. No, še vedno me zanima, koliko bi (vi) ponudili za takšno stanovanje (brez opreme).
Stanovanje se verjetno lahko kosa z novejšimi, vendar pa ima 27 kvadratov dnevne in kuhinje z jedilnico, po drugi strani pa nima otroške sobe, kar bi znalo biti zelo moteče. Ne pozabite vsakemu omeniti, da je v jedilnici možnost narediti dnevno sobo in v dnevni sobo otroško sobo. Dobro prodajo vam želim. Ceno pa postavite takšno, kolikor se *vam* zdi vredno.
Ja, imaš prav, je Oplotnica, ne Bistrica.
V Bistici je recimo 65 kvadratov novogradnja na prodaj za dobrih 77 jurjev, to je še vedno precej manj od 1500 evrov za kvadrat.
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=9;nep=1;posr=1;detail=5064978;pic=502041.jpg
Če imaš oziroma načrtuješ družino in če si lahko privoščiš, bi jaz že v štartu kupila večje stanovanje. Staro podobne velikosti bi bilo od 55-60 tisoč evrov, novo je pa 77.000. Meni se zdi premajhna razlika. Če ti ga pa proda za 30 jurjev, potem pa že. Kot rečeno, odvisno od tvoje osebne situacije.
V tem stanovanju, katerega oglas je zograj, pogrešam spalnico. Kje pa je, v dnevni sobi? Od teh 65m2 je 14m2 balkona oziroma lože, kar je socer v redu, ampak stanovanje je v bistvu praktično manjše kot moj primer. Gre praktično za garsonjero, ko bi vsaj v tisti mali sobici bila spalnica. Čudno načrtovano, če mene vprašaš. Sicer pa, cena mi je tako previsoka, ne sežem tako daleč.
Poleg tega, če bi se že pojavila nuja po večjem stanovanju, so mi starši pripravljeni odstopit svoje stanovanje, ki bo tako pripadlo nekoč meni. Iščem nekaj majnšega. Mislim, da je stanovanje, katerega ponudbo imam, bolje razporejeno.
Popravljam, stanovanje v oglasu metuljke ni manjše, ampak moti me, da spalnica ni ločena od ostalih prostorov. To ne gre.
Sploh ni ločena, postelja je kar v dnevni sobi, kolikor vidim. Drugje ni niti možnosti. Kaj boš s tem?! Če si sam, še gre, potem pa ni šans.
Vrata ja, ampak za sobo, ne za spalnico. Tam noter ne spraviš dvoposteljne sobe.
Žur še ne bo še hitro. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.