Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako bi bilo

Kako bi bilo

Ampak v tistih časih, ko so se starši dogovarjali za poroke je bila to ena trgovina, ženska pa blago za menjavo. Imela je ceno, neko vrednost, ki si si jo čuval – milom ili silom….
Bi pristale na te pogoje? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

V družbah, kjer je ženska ekonomsko neodvisna, to pač ne more funkcionirat, se vam ne zdi?
Topla voda….

A danes ženske niso preračunljive ?
Prav tako gledajo na njegov finančni status. Zaposlen, z neko povprečno plačo ima več možnosti, kot pa brezposeln.

A danes ženske niso preračunljive ?
Prav tako gledajo na njegov finančni status. Zaposlen, z neko povprečno plačo ima več možnosti, kot pa brezposeln.[/quote]

Ja, samo včasih ni izbirala ženska, ampak njena družina.
Kriteriji so pa podobni, ja. Svoji k svojim.

V družbah, kjer je ženska ekonomsko neodvisna, to pač ne more funkcionirat, se vam ne zdi?
Topla voda….[/quote]Itak, da je to topla voda, a na začetku ste razlagale drugače in ste “toplo vodo” čist zanemarile/spregledaleKoncept sploh ni bedast, recimo v Indiji se še danes krasno obnese in taki zakoni začuda tudi dolgo
držijo, tudi tam, kjer so ločitve dovoljene.
Finta je po mojem v pristopu – pri nas greš v zakon zaljubljen, potem ta zaljubljenost mine in gremo
razočarani narazen.
Tam gredo pa v zakon z jasnim zavedanjem, da se bodo morali naučiti imeti nekoga radi (po možnosti)
in se mu prilagoditi….in je zadeva potem bolj trdna. Vsaj tako si jaz to razlagam…
[/quote] Torej, da bi se uresničil tak “nebedast koncept” mora bit ženska finančno odvisna….

No saj glede na to kam plovemo, mogoče nismo tako daleč temu…. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Topla voda….[/quote]Itak, da je to topla voda, a na začetku ste razlagale drugače in ste “toplo vodo” čist zanemarile/spregledaleKoncept sploh ni bedast, recimo v Indiji se še danes krasno obnese in taki zakoni začuda tudi dolgo
Finta je po mojem v pristopu – pri nas greš v zakon zaljubljen, potem ta zaljubljenost mine in gremo
razočarani narazen.
Tam gredo pa v zakon z jasnim zavedanjem, da se bodo morali naučiti imeti nekoga radi (po možnosti)
in se mu prilagoditi….in je zadeva potem bolj trdna. Vsaj tako si jaz to razlagam…
[/quote] Torej, da bi se uresničil tak “nebedast koncept” mora bit ženska finančno odvisna….

No saj glede na to kam plovemo, mogoče nismo tako daleč temu…. :([/quote]

Bo pa še veliko vode (pa še kakšne druge tekočine) preteklo, preden bom jaz finančno odvisna
od moškega, ali enako moja hči, ali vnukinja (razen prostovoljno seveda)

razočarani narazen.

skela ima PMS…. danes je že v 2 temah čist zabluzila in sama sebi kontrira ali pa ne prebira dovolj dobro kar drugi napišemo 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Itak, da je to topla voda, a na začetku ste razlagale drugače in ste “toplo vodo” čist zanemarile/spregledale Torej, da bi se uresničil tak “nebedast koncept” mora bit ženska finančno odvisna….

skela ima PMS…. danes je že v 2 temah čist zabluzila in sama sebi kontrira ali pa ne prebira dovolj dobro kar drugi napišemo :D[/quote]

Ti pa reagiraš kot zelo razvajen triletnik….ker sem te v eni temi povozila, se zdaj dereš in žališ
v vseh temak kar povprek….a ima vezo al ne…

To si sanjala da si me kje povozla?

Preberi si še enkrat kaj si spisala na koncu…. totalno nebulozo 😉

Ampak to je druga tema… tu si enako zaj….

Prvo rečeš da ni ”bedast” način v indiji recimo, potem ti pokažemo ”slabosti” in potem obrneš ploščo in praviš kako neboš finančno odvisna od moškega…. ampak to je OSNOVA za način ki deluje v Indiji

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ja ja ja, itak….

Itak, da je to topla voda, a na začetku ste razlagale drugače in ste “toplo vodo” čist zanemarile/spregledale Torej, da bi se uresničil tak “nebedast koncept” mora bit ženska finančno odvisna….

Bo pa še veliko vode (pa še kakšne druge tekočine) preteklo, preden bom jaz finančno odvisna
od moškega, ali enako moja hči, ali vnukinja (razen prostovoljno seveda)[/quote]Amapk po drugi strani to ni tako slabo, ko ti ni treba za nič drugega skrbet kot to da je skuhano in oprano pa da so deca spedenana…. četudi zvečer mal zamižiš vsaj na eno oko…. :)))

od moškega, ali enako moja hči, ali vnukinja (razen prostovoljno seveda)[/quote]Amapk po drugi strani to ni tako slabo, ko ti ni treba za nič drugega skrbet kot to da je skuhano in oprano pa da so deca spedenana…. četudi zvečer mal zamižiš vsaj na eno oko…. :)))[/quote]

Aja? Slabo za koga?
Glede na to, da se v glavnem samo moškim zelo kolca po tistih časih, je jasno, komu ni bilo slabo….

Amapk po drugi strani to ni tako slabo, ko ti ni treba za nič drugega skrbet kot to da je skuhano in oprano pa da so deca spedenana…. četudi zvečer mal zamižiš vsaj na eno oko…. :)))[/quote]

Aja? Slabo za koga?
Glede na to, da se v glavnem samo moškim zelo kolca po tistih časih, je jasno, komu ni bilo slabo….[/quote]Skelaaaaaa…… 🙂
A nista ve dve s Calipso malo kolcnili na začetku teme? Al ste samo kupčka podrli? :))))

Aja? Slabo za koga?
Glede na to, da se v glavnem samo moškim zelo kolca po tistih časih, je jasno, komu ni bilo slabo….[/quote]Skelaaaaaa…… 🙂
A nista ve dve s Calipso malo kolcnili na začetku teme? Al ste samo kupčka podrli? :))))[/quote]

Ne eno, ne drugo.

Če imaš kaj pod palcem, se ne bi nobena branila… V starih časih je bilo najbolje biti ravno bogata vdova. Finančno neovidsna, preskrbljena, in osvobojena vseh moralnih okov, ki so se aplicirala na mlada, nedolžna dekleta…

Hm, jaz pa mislim, da utegne ta emancipacija ironično vse skupaj pripeljati v stare čase. Recesija je, služb bo vedno manj, sploh solidno plačanih. Menim, da bodo posledično najbolj iskani dedci s stabilnimi dohodki. Dost žensk je brezposelnih, več kot moških. Dost mladih žensk je brez službe, brez dohodkov, zgolj z občasnimi morda. Tudi te punce si želijo lepega življenja…Kdo bi jim ga lažje omogočil, kot solidno situiran dec? Pa gre emancipacija po gobe.

Ne mi zamerit, samo “na glas” razmišljam, ta recesija utegne na zahodu marsikatero žensko vrniti na pot ekonomske odvisnosti od moškega..

Ekonomske odvisnosti so že lep čas realnost, to ni nekaj kar še bo.

Če imaš kaj pod palcem, se ne bi nobena branila… V starih časih je bilo najbolje biti ravno bogata vdova. Finančno neovidsna, preskrbljena, in osvobojena vseh moralnih okov, ki so se aplicirala na mlada, nedolžna dekleta…[/quote]

Odvisno kolko je to ”kaj pod palcem” …. nekaj že imam, upokojit pa se še zdaleč ne morem…. Verjetno pa imam več kot marsikateri 25 letnik 🙂 (izvzemši tiste z ”bogatimi” starši”)

V starih časih je bilo to morda res najbolje…. Dandanes pa težko rečt 🙂

Ekonomske odvisnosti so že lep čas realnost, to ni nekaj kar še bo.[/quote]
To se zdaj že malo tako bere, da je narobe oziroma obsojanja vredno, če drug drugemu pomagamo, posebej pa svojemu partnerju.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če imaš kaj pod palcem, se ne bi nobena branila… V starih časih je bilo najbolje biti ravno bogata vdova. Finančno neovidsna, preskrbljena, in osvobojena vseh moralnih okov, ki so se aplicirala na mlada, nedolžna dekleta…[/quote]V starih časih so bogato vdovo razglasili za čarovnico in jo skurili na grmadi, premoženje je pa pobrala cerkev….

Ne niso nujno . V času debelih krav je bil na zahodu moderen pojav ekonomsko neodvisne ženske, pogosto dolgotrajno samske.

Danes se spopadamo s fenomenom, da so na zahodu ženske psihološko emancipirane, a vedno revnejše zaradi recesije…

Ne niso nujno . V času debelih krav je bil na zahodu moderen pojav ekonomsko neodvisne ženske, pogosto dolgotrajno samske.

Danes se spopadamo s fenomenom, da so na zahodu ženske psihološko emancipirane, a vedno revnejše zaradi recesije…[/quote]

S svojim zgornjim postom sem ciljala na to, da čeprav je ženska zaposlena, še vedno lahko mnogo manj zasluži od partnerja in je zato od njega odvisna (v materialnem smislu).

To se zdaj že malo tako bere, da je narobe oziroma obsojanja vredno, če drug drugemu pomagamo, posebej pa svojemu partnerju.[/quote]

Ne vem, zakaj si to tako prebral, povzemam lastna opažanja in to strnem sem gor.
Za obsojanja nisem pravi naslov.

Če imaš kaj pod palcem, se ne bi nobena branila… V starih časih je bilo najbolje biti ravno bogata vdova. Finančno neovidsna, preskrbljena, in osvobojena vseh moralnih okov, ki so se aplicirala na mlada, nedolžna dekleta…[/quote]V starih časih so bogato vdovo razglasili za čarovnico in jo skurili na grmadi, premoženje je pa pobrala cerkev….[/quote]

Dobro potem da živimo v državi, kjer je Cerkev ločena od države.

Skela, tvoje pisanje razumem kot sarkazem; koncept ni povsem bedast, na tak način marsikdo ne bi bil samski oz marsikatera bi imela partnerja – v resnici na prostem trgu (kjer ni dogovorov prednikov) so si le redki zanimivi.[/quote]

Koncept sploh ni bedast, recimo v Indiji se še danes krasno obnese in taki zakoni začuda tudi dolgo
razočarani narazen.
in se mu prilagoditi….in je zadeva potem bolj trdna. Vsaj tako si jaz to razlagam…[/quote]

Kolikor vem za Indijo – morda so ločitve dovoljene, ampak če se ženske dedec naveliča – povratka v svojo družino zanjo ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close