Kakne so cene kampov – pavšal na Hrvaškem
V zimskem času se plačuje neka ležarina.
Pavšali so vsako leto dražji. Cene imaš na njihovih spletnih straneh. Od 4000 do 5000 eur/leto.
Mene je minilo: premajhne parcele, dretje otrok, nočno nakladanje slovenskih pijančkov in pohanje na soncu. Pa smrad javnih WC-jev, gneča in rezerviranje plaže, cijazenje po cestah…
Saj je bilo v treh desetletjih lepo, ampak s starostjo se spreminjajo prioritete. Ni mi več do morja. Rabim več miru. Pa še predrago je ratalo. Hrvati nas odirajo.
Cinca908, 07.11.2023 ob 14:54
Apartma kupiš, in ga imaš ga večno. Stroški so okoli 500 evrov na leto. Nimaš nobenih skrbi, postavljanja in podiranja..tam imaš vse svoje stvari in udobje. Doma se vsedes v avto in v uri in pol si na svoji terasi, piješ šampanjec in občudujete morje.
Kje pa se dobijo ti apartmaji, ki ne potrebujejo vzdrževanja?
Mi smo bili še 2 leti nazaj v kampu Veli Jože.Zdaj bo hči s partnerjem.Pavšal okoli 2200 – 2500 eur.Wc – ji normalni, samo papirja hitro zmanjka in ga prinesèš s seboj.Tuši čisti, nobene gužve nikoli in vedno topla voda.Sosedje luštni, v glavnem družine in mlajši upokojenci.Vsake toliko je bila v naši ulici fešta…malo pijače, nekaj hrane je vsak prinesel in glasba.Smo plesali in se imeli luštno.Malo nazaj je ….haha…ne vem kako se reče.. Tiha ali Dobra dolina in tam je daleč naokoli za plavanje sama mivka.Zvečer smo šli pa v Umag na najboljši sladoled ali pa v Novigrad v Parangal na kalamare…
Ja ja že super , ampak Dalmacija ni Istra da si v eni dobri uri na terasi, sam rabim do hiše na Krku dobri dve uri če vozim jaz , če vozi žena pa slabe tri…
Kdor danes kupuje nepremičnino na morju je najboljše čase zamudil, sam sem kupil ko se to uradno sploh še ni dalo, pa že takrat ni bilo poceni.
Zinka103, 07.11.2023 ob 18:11
Veli Jože je prvak.med najbolj bednimi kampi. Tam pa res nimaš nič, plaža je grozna.
Boš rekla, da je pa kje drugje v Istri super plaža? Sem bila v Maredi, drag kamp, pa zame še slabši.Tudi Stella Maris ni nič posebnega, razen večernega dogajanja.Smo bili tudi tam.Za ta denar je Veli Jože praktično med najcenejšimi kampi.Bom pa rekla tole: kakor smo se v kampu Stella Maris vedno drenjali zvečer v wc- jih in tuših, v Veli Jože nikoli ni bilo težav.
Me pa zadnje čase vsake toliko prime da bi nabavil avto dom, tak za dva, da bi še malo okoli vandrala, te prime raziskovanje kotičkov, dokler nisem imel električnega gorca s katerim lahko greš povsod, sedaj bi pa povsod šel pa z avtodomom, kot rečeno ne nekaj velikega, nekaj v rangu transporterja ali 4×4 šprinterja
Glavotok je super, malo od rok sicer, v Pinezićih je sedaj en privat kamp Punta Jerta, mislim da pavšalistov ne sprejema, pa tudi cene so menda kar …
.http://www.puntajerta.com/camp_punta_jerta.html
Anonimno 7016, 07.11.2023 ob 18:59
Privat kamp v Dalmaciji. 100m od morja. 1400 evrov letni pavšal. Prideš kadarkoli hočeš in za kolikor časa želiš. 5.oseb na pavšalu, vsaka dodatna oseba plača 10 evrov na dan. V kampu je 8. prikolic, prostora imamo 80 kvadratnih metrov. Ne menjam.
Pozdravljen,
Kako priti do takšnega privat kampa? 🙂
Hvala in lep pozdrav!
Wexfb, 07.11.2023 ob 22:49
Kamp na Krku, Glavotok, 3500 EUR pavšal, pa ni prva vrsta ob morju, tisti so dražji.
Glavotok sploh nima pavšalov v prvi vrsti do morja. Še tiste, ki so imeli pavšal od wc jev navzgor, pokajo višje gor v hrib.
Tudi ostali kampi v Istri nimajo pavšalov ob morju. Že 10 let nazaj so začeli pavšaliste s svojo ciganarijo pokati stran od morja, ker kvarijo ugled kampov. Misliš da bo nekdo ki fino plačuje dnevni najem, po možnosti Švabo ali Nizozemec poslušal tisto pijansko kruljenje in gledal rajo na makaronih in paštetah čez vikende?
Enako je z mobilnimi hiškami, katere so kupili pavšalisti… Nekateri kampi jih premeščajo nekateri pa kar odpovedujejo pavšal ali pa nabijejo cene v nebo…. Ampak tudi mobilne hiške pavšalistov niso ob morju.
Neka uboga kvadratura od apartmaja v obliki novogradnje je samomorilsko predraga, sploh pa se ne dobi. Gradijo se luksuzne nepremičnine za pol milijona in višje.
Sredi sezone ne dobiš proste parcele nikjer v Istri.
Tudi kampi so postali predragi in veliko preveč stresni za preživljanje dopusta.
Kamp, ki je kapituliral pred pavčalisti je Kastanija v Novigradu. Pavšalisti so tik ob morju. Od 190 parcel je samo 12 prostih. Ostalo so okupirali pijančki in malomeščanstvo.
Po slikah mogoče, v realnosti pa je katastrofa.
Kastanija je bil dober v prvih letih obstoja, ko ni bilo pavšalistov. Potem samo katastrofa. Parcele so pol manjše kot v sosednjem kampu na severni strani. V bistvu še nikjer nisem videl manjših parcel. Turist ima občutek, da so se vsi ljubljanski pijanci preselili v Kastanijo. Ponoči je preveč hrupa in se da spati samo med 01:00 in 05:00. Ob 05:00 te zbudijo penzionisti, saj morajo z nečem ropotati. Potem so kužki, ki ponoči lajajo, podnevi pa se kljub opozorilni tabli kopajo med turisti. Seveda so preudarni, kultivirani in obzirni njihovi lastniki, ki jih sprehajajo za lulanje in kakanje kar po tujih parcelah. Kamp smrdi po pasjih fekalijah. Gremo naprej. Kanalizacijska cev od glavne mestne čistilne naprave je speljana skozi kamp in se izliva blizu plaže. da ne bom zloben, ne vem na koliko metrov je izliv. Kamp je izpostavljen burji in ostalim ubijalskim vetrovom. Prve vrste ib obali so po nevihti videti kot Gaza, škoda pa je ogromna. Tudi drevesa so se že lomila.
Tako iz prve roke. Včasih sem rad hodil tam, zdaj pa preveč cenim svoj denar in prosti čas in izberem drugo lokacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.