Kaki – vanilija
Da najprej povem, da kakija sploh ne maram. Niti grižljaja ne spravim po grlu.
Zadnjič pa mi kolegica prinese za malico kaki vanilija. Seveda sem se najprej zelo upirala, da jaz kakijev sploh ne jem, da jih ne prenesem. Pa me je nahecala, da sem poskusila en kolobar. Njam…. Kakšno presenečenje. Zelo, zelo mi je všeč. Zdaj ga imam že nekaj časa vsak dan za malico. Ustreza mi, pa še nasiten je.
Zanima me, ali imate kakšno idejo, kako bi ga lahko pripravila oziroma okrasila, da bi bil na zabavi kot neke vrste prigrizek (zelenjavni). Meni je tako dober, da bi ga ponudila kar vsem za poskusiti. Ko jim omenim, da imam kaki vanilija, me vsi čudno gledajo, saj ga ne poznajo.
Torej, prosim za kakšno idejo.
Hvala!
Mislim, da veliko ljudi ne jedo kakija prav zaradi tega, ker ne počakajo, da dozori. Logično je, da ne spraviš niti grižljaja po grlu, če poskusiš tistega nezrelega, saj veže. Počakat pa moraš, da rata čisto mehak in ga potem ješ z žlico.
Tisti, ki pa ga omenjaš ti pa je pa tisti, ki se ga da rezat.
In se strinjam s tabo. Oba sta odlična.
Mislim, da so recepti že na forumu, zato malo pobrskaj
mljask, ena kaki loverka tukaj – oba sta krasna, tudi sama navadnega dolgo nisem marala, ker so na v vrtcu silili z nezrelimi. bljek. POtem pa – odkritje – kako jih imam rada.
jaz sem naredila sadno skuto s kakijem – vzela sem skuto z 0% maščom (Leclerc jo ima, pa še kdo verjetno), ki je gladka, dodala kanček umetnega sladila (sem na dieti :))) in narezane in olupljene kakije (to pa še vedno moram, mi je lupina malce pretrda). To sem ohladila in ponudila druščini razigranih ženskic na klepetu. Boljš ko sladoled, je bila ocena :)))
Forum je zaprt za komentiranje.