kajenje trave
đ
Ja, v mojem primeru, o čemer sprašujem, je huda zloraba iz otroštva.
Verjetno nepredelana, le pokrpana. Na AD poleg odvisnosti, ne vem kaj zdravstvo počne.
Motivacija za delo od evforije do ničesar, spanje.
[/quote]
Želiš prenehati, tudi z ADji?
Lahko prideš do takega psihiatra, da te je zmožen čez prepeljati? Čez zlorabo, da jo ozavestiš?
Zmoreš sama, mogoče, kaj potrebuješ? Da te kdo posluša in ne kritizira? Kaj bi ti pomagalo?
Hvala za odkritost.
Kako si nehala, kakšen vzvod?
[/quote]
Malo sem pogledala na okoli, mnogo jih je šlo naprej, so doštudirali se zaposlili imeli familje, jaz pa na 10 žbejev na dan :….ne ne sem rekla, propalica pa ne bom….vem da mi je ostalo trave saj za ene 20 đol, sem podarila frendu. Potem se pojavi problem kam s časom? in sem začela hodit na bližnji hribček vsak dan. Ene 7 dni mislim da je trajalo, da sem se znebila močne želje da pokličem dilerja.
Od kod pa jemljete denar za travo?
Hodim v službo in nimam 300 eur zase/mesec,kvečjemu da si kaj privoščim za oblečt,izlet,frizer…povpr. 80 Eur/mesec.
Kam to pelje,me zanima?
Po moje v propad in luzerstvo.
Se strinjam,čas si je treba zapolnit in menjat družbo. Vse drugo je izgovor za luzerje,ki krivijo druge,ker jim je to lažje kot sprejeti odgovornost in se soočiti s posledicami,ki so plod njihovega luzerstva in neodgovornosti!
Taki uničijo družino!!!!! – Govorim kot sestra!!!! Krivi pa mamo in očeta!!!
Če si sestra, veš od kod. Preprodaja in zapufanje pri ostalih dilerjih. Tam je to sklenjen krog.
Veš, koliko jim dolguje?
Veš, da je pod stalnim nadzorom njih in policije?
Mogoče se pa lahko pogovoriš z njim in s starši? Na miren način, drugače bolje, da niti ne začneš. Treba je najti vzrok, ga predelati. Nato najti motivacijo, ki mu da moči in smisel življenja.
Gre zelo počasi. S potrpežljivostjo, vztrajnostjo in zaupanjem.
Koliko je star?
Če si sestra, veš od kod. Preprodaja in zapufanje pri ostalih dilerjih. Tam je to sklenjen krog.
Veš, koliko jim dolguje?
Mogoče se pa lahko pogovoriš z njim in s starši? Na miren način, drugače bolje, da niti ne začneš. Treba je najti vzrok, ga predelati. Nato najti motivacijo, ki mu da moči in smisel življenja.
Koliko je star?
[/quote]
Ne vem,glede na vedenje sumim,on zanika,ves čas je zunaj,doma le spi.Pravi,da je njegova družba edina,taprava,tapametna,da imajo vsi skupne točke iz otroštva…
Ne da si rečti nič,doma so konflikti,ne priznava nič,ima socialno pomoč,vse zapravi,nič ne prispeva doma in nič si ne kupi. Za vse krivi starše,predvsem mamo,da je ona kriva,ker je vztrajala z očetom in se mu pustila.Predolgo. Ne drži vajeti za svoje življenje,prihodnost v svojih rokah,ves čas išče izgovore in krivce. Vse nas vleče dol. Je odličen manipulator,govori tako,da mu verjameš,ko ga poslušaš,ker sam najbrž verjame sebi. Ubijajoče je,ne vidim perspektive zanj,ker stoji pod oklepom žrtve in se ne premakne,niti prizna,da ima probleme,pa je vsak dan alkoholiziran. Ne vem,kako mu dokazati sum,kako mu pomagati,kako pomagati sebi,ki tonem poleg :-(. Kmalu bo 27.
Ne vem,glede na vedenje sumim,on zanika,ves čas je zunaj,doma le spi.Pravi,da je njegova družba edina,taprava,tapametna,da imajo vsi skupne točke iz otroštva…
Ne da si rečti nič,doma so konflikti,ne priznava nič,ima socialno pomoč,vse zapravi,nič ne prispeva doma in nič si ne kupi. Za vse krivi starše,predvsem mamo,da je ona kriva,ker je vztrajala z očetom in se mu pustila.Predolgo. Ne drži vajeti za svoje življenje,prihodnost v svojih rokah,ves čas išče izgovore in krivce. Vse nas vleče dol. Je odličen manipulator,govori tako,da mu verjameš,ko ga poslušaš,ker sam najbrž verjame sebi. Ubijajoče je,ne vidim perspektive zanj,ker stoji pod oklepom žrtve in se ne premakne,niti prizna,da ima probleme,pa je vsak dan alkoholiziran. Ne vem,kako mu dokazati sum,kako mu pomagati,kako pomagati sebi,ki tonem poleg :-(. Kmalu bo 27.
[/quote]
Obnašanje kaže ravno na to.
Mama ga verjetno servisira, kuha, kupuje obleko, kot je to ves čas, tudi z očetom.
Torej nima nobenih obveznosti, niti skrbi.
Če si prebrala prejšnje poste, lahko vidiš, kako in s čim se prehranjuje, odvisnost od sladkega, kokakole in ostalih poživljajočih pijač?
Mu jih mati kupuje? Si se pogovarjala z njo?
Kaj ste skupaj pripravljeni storiti?
Ker mu, kot kaže, nič ne manjka, za nič mu ni treba skrbeti. Še vedno je kot majhen otrok, na sesku.
Najboljši odgovori bi bili od tistih, ki so sami šli ven iz tega, tudi domači. Oni so kompetentni, kaj se da in kako storiti.
Veš, koliko jim dolguje?
Koliko je star?
[/quote]
Ne rabis dilat trave, da kadis. Ce ima druzbo da vsak enkrat pa se to porazdeli. Druzba 5ih pa ce da vsak 10€ zraven si lahko kupijo za kar nekaj dni. Ce bi policija nadzirala vse, ki kadijo bi bilo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drzave pod nadzorom. Dilerje mogoce, uzivalce pa mocno dvomim, kot tudi dvomim, da bi diler pustil, da ima nekdo nek hud dolg pri njemu. Eni res nekaj na pamet nabijate a pojma nimate o teh stvareh. Nismo v Ameriki, to je Slovenija. Delate pa tak halo iz tega, kot da vsak ki kadi na dan pobije 10 ljudi. Po drugi strani je pa alko legalen pa je zarad njega precej vec unicenih druzin,pretepenih zensk,nesrec kot zaradi trave.
Ne rabis dilat trave, da kadis. Ce ima druzbo da vsak enkrat pa se to porazdeli. Druzba 5ih pa ce da vsak 10€ zraven si lahko kupijo za kar nekaj dni. Ce bi policija nadzirala vse, ki kadijo bi bilo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drzave pod nadzorom. Dilerje mogoce, uzivalce pa mocno dvomim, kot tudi dvomim, da bi diler pustil, da ima nekdo nek hud dolg pri njemu. Eni res nekaj na pamet nabijate a pojma nimate o teh stvareh. Nismo v Ameriki, to je Slovenija. Delate pa tak halo iz tega, kot da vsak ki kadi na dan pobije 10 ljudi. Po drugi strani je pa alko legalen pa je zarad njega precej vec unicenih druzin,pretepenih zensk,nesrec kot zaradi trave.
[/quote]
Tole bogo enkratno travco skadijo v enem šusu, pa še nuca jim nič. Rabijo potem še enega in še enega.
Če nima zase, mora vzeti za dilanje, vzame torej na puf. In ta puf je treba plačati.
Tudi policijo je treba plačati, vsak ima svojega ovaduha. Itn.
Zakaj se morajo potem skrivati, če jih ne zasleduje policija?
Zakaj jih policija ulovi kar tako, ko pohajo kje v gmajni in odvzame vozniško na licu mesta?
Ne gre, da vsak, ki kadi, je pa nedolžen.
Najprej ubija sam sebe,
nato tiste, s katerimi skupaj pohajo, nato tiste, katerim preprodaja.
Jih je več, kot deset.
Za alko vemo, da je družbeni sovražnik no.1.
Pogovarjamo se o rednih zasvojencih, ki nimajo urejenega dnevnega ritma, niti osnovnega doma, kot ga nimajo tudi alkoholiki.
In zasvojencev s travo je največ med mladostniki.
Meni pa je, pa je tudi ne kadim, kadim pa tobak.
Če si brala vse simptome in posledice kajenja trave, ki so jo tu opisali sami uporabniki in tisti, ki neposredno opazujemo in doživljamo bližnje in poznane, je kar hud problem.
Poznan mi je celo primer, kjer starš konzumira skupaj z otrokom, sedaj že 20letnim.
Koliko ur na teden je ta starš v reali sposoben oddelat in zaslužit, je lahko tudi nič.
Od kod mu denar za ganjo, se lahko vprašaš.
Gledaš z vidika bolnih ljudi, ja, to je drugo. To so borci za preživetje.
Jemalci trave so povsem nekaj drugega. Oni so sužnji neke substance, brez želje za preživetjem.
To najdejo v ljudeh, ki jih hočejo zažirati. V vseh ozirih.
Meni pa je, pa je tudi ne kadim, kadim pa tobak.
Če si brala vse simptome in posledice kajenja trave, ki so jo tu opisali sami uporabniki in tisti, ki neposredno opazujemo in doživljamo bližnje in poznane, je kar hud problem.
Poznan mi je celo primer, kjer starš konzumira skupaj z otrokom, sedaj že 20letnim.
Koliko ur na teden je ta starš v reali sposoben oddelat in zaslužit, je lahko tudi nič.
Od kod mu denar za ganjo, se lahko vprašaš.
Gledaš z vidika bolnih ljudi, ja, to je drugo. To so borci za preživetje.
Jemalci trave so povsem nekaj drugega. Oni so sužnji neke substance, brez želje za preživetjem.
To najdejo v ljudeh, ki jih hočejo zažirati. V vseh ozirih.
[/quote]
Seveda, da vsi odvisniki niso sami krivi, da zaidejo na alkohol, drogo, heroin, pomirjevala, kokain. Ampak vseeno moje mnenje je da trava ne škoduje kot ostale substance. Heroin, morfij je po eni strani dobra droga, ker pomaga pri bolečinah pri ljudeh, ki imajo raka, revme in itd. Travca pomaga pri depresiji, epileptičnih napadih pri odraslih in otrocih in jo uporabljajo v pediatrični kliniki v Ljubljani, parkinosonova bolezen, demenci smola o.k lahko rečemo travca in tako dalje….zato nehajte ljudje to prikazovati kot zlo.
Ljudje se strinjam zlorabljajo to za omamo samo ne smemo te rastline prikazovati kot zlo. Ljudje, ki so zasvojeni je to samo simptom vzrok tišči druge.
Tole bogo enkratno travco skadijo v enem šusu, pa še nuca jim nič. Rabijo potem še enega in še enega.
Če nima zase, mora vzeti za dilanje, vzame torej na puf. In ta puf je treba plačati.
Tudi policijo je treba plačati, vsak ima svojega ovaduha. Itn.
Zakaj se morajo potem skrivati, če jih ne zasleduje policija?
Zakaj jih policija ulovi kar tako, ko pohajo kje v gmajni in odvzame vozniško na licu mesta?
Ne gre, da vsak, ki kadi, je pa nedolžen.
Najprej ubija sam sebe,
nato tiste, s katerimi skupaj pohajo, nato tiste, katerim preprodaja.
Jih je več, kot deset.
Za alko vemo, da je družbeni sovražnik no.1.
Pogovarjamo se o rednih zasvojencih, ki nimajo urejenega dnevnega ritma, niti osnovnega doma, kot ga nimajo tudi alkoholiki.
In zasvojencev s travo je največ med mladostniki.
[/quote]
Res? Pa si ti sploh kdaj kadil ali spet nekaj na pamet nabijas? Ce imajo skank verjemi, da so paralizirani po enem mocnem jointu. Sicer pa vseeno se pozna financno, ce kadis 5 dni in das enkrat ti za kadit, ostale 4 dni pa vsakic drugi kolega.
In seveda bo diler kar dajal na puf in si minus delal. Ta minus mora sam pokrit, razen, ce ni diler njegov res naj naj kolega drugace so to spet prazna nabijanja.
Zato, da jih nihce ne vidi in klice plavih in da se izpostavljajo, ceprav se sam nisem nikoli skrival, ker se nimam za kaj. Ce sam kadis je tak samo prekrsek.
Policija te ne more kar sama od sebe nadzirat, sploh pa ne za tako malenkost.
Ubija vsak sam sebe, ce ze saj mu noben ne drzi pistole na glavi da more kadit. Mi je pa smesno, kako trdite da ubija druge po drugi strani pa veselo cvakate vsake tablete, ki so 100× hujsi kot joint.
Zasvojenosti za to ni. Kadil pred leti redno po gram,dva na dan in sem nekega dne preprosto nehal za 4 leta. Brez kaksne agresije,cesa drugega sam oci mi je odprlo. Ta kvazi zasvojenost je samo v glavah vsakega
Res? Pa si ti sploh kdaj kadil ali spet nekaj na pamet nabijas? Ce imajo skank verjemi, da so paralizirani po enem mocnem jointu. Sicer pa vseeno se pozna financno, ce kadis 5 dni in das enkrat ti za kadit, ostale 4 dni pa vsakic drugi kolega.
In seveda bo diler kar dajal na puf in si minus delal. Ta minus mora sam pokrit, razen, ce ni diler njegov res naj naj kolega drugace so to spet prazna nabijanja.
Zato, da jih nihce ne vidi in klice plavih in da se izpostavljajo, ceprav se sam nisem nikoli skrival, ker se nimam za kaj. Ce sam kadis je tak samo prekrsek.
Policija te ne more kar sama od sebe nadzirat, sploh pa ne za tako malenkost.
Ubija vsak sam sebe, ce ze saj mu noben ne drzi pistole na glavi da more kadit. Mi je pa smesno, kako trdite da ubija druge po drugi strani pa veselo cvakate vsake tablete, ki so 100× hujsi kot joint.
Zasvojenosti za to ni. Kadil pred leti redno po gram,dva na dan in sem nekega dne preprosto nehal za 4 leta. Brez kaksne agresije,cesa drugega sam oci mi je odprlo. Ta kvazi zasvojenost je samo v glavah vsakega
[/quote]
No, to je tvoj pogled in zapis s tvoje perspektive.
Moj je širši, ket gledam od zunaj.
Ne, ni le stvar posameznika in da je škoda le zanj. Absolutno ne drži.
Toliko si pa ja odgovoren, da znaš oceniti širšo škodo.
Že samo cenovno.
Kje je šele vse ostalo?
Od nezmožnosti sebe spraviti v vsakdanji normalni pogon?
Policija opazuje pa dolgoročno, imajo čas.
Če kdo rabi odklop npr.od družbe, gre za eno sezono lahko za pastirja v planine. Pa tam nabira rožice.
Seveda, da vsi odvisniki niso sami krivi, da zaidejo na alkohol, drogo, heroin, pomirjevala, kokain. Ampak vseeno moje mnenje je da trava ne škoduje kot ostale substance. Heroin, morfij je po eni strani dobra droga, ker pomaga pri bolečinah pri ljudeh, ki imajo raka, revme in itd. Travca pomaga pri depresiji, epileptičnih napadih pri odraslih in otrocih in jo uporabljajo v pediatrični kliniki v Ljubljani, parkinosonova bolezen, demenci smola o.k lahko rečemo travca in tako dalje….zato nehajte ljudje to prikazovati kot zlo.
Ljudje se strinjam zlorabljajo to za omamo samo ne smemo te rastline prikazovati kot zlo. Ljudje, ki so zasvojeni je to samo simptom vzrok tišči druge.
[/quote]
Sicer imamo danes legalno novodobno narkomanijo, ki jo vzpostavlja farmacija v službi zdravnikov.
ADji in APtiki.
Sicer imamo danes legalno novodobno narkomanijo, ki jo vzpostavlja farmacija v službi zdravnikov.
ADji in APtiki.
[/quote]
FarmacijA ne. Ampak lobiji. Narava smo mi in naravo moramo spoštovati. Heroin prinese osebi zasvojenost in družini, drugemu človeku pomaga, da se reši bolečin in dokaj normalno funkcionira. Ne moremo gledati tako črno. Nismo Bogovi ampak ljudje. Se trudimo. Razumeš. Vsi imao probleme, težke ali manj težke, Vsi trpimo.
Forum je zaprt za komentiranje.