kajenje trave
Kadil sem ene 10 let in mi ni bil nikoli problem nehati. Bi spet kdaj katerega prižgal ampak časi, ko sem kadil in samo poklical in nabavil so minili tega je 10 let nazaj zdaj ne poznam nobenega, ki prodaja.
Negativna stvar je bila edino, da če sem bil že zelo pijan in, da sem kadil me je totalno zabilo in tudi bruhanje tako, da nisem mešal alkohol in trave. Ali sem samo kadil ali samo pil. Pa kačen si po kajenju zel otako, da se je pametno prej najesti drugih negativnih stvari pa nisem opazil.
Včasih, ko smo bili mladi smo se zapeljali v gozd in se napušili to so bili časi 😉
Ja, gotovo. Nisem stručko, pa mi je bilo takoj jasno. Zapletanje, iluzije, različne razlage, ponovne razlage a tokrat drugačne, ne bom ne tega ne onega, on je kriv itd.
Seveda, v kombinaciji z ostalim.
Torej potencirano.
Ne moreta tu dve osebi natanko istega pisati za različne primere, če se ne poznajo.
Še to: Zelo dobro skrivajo, do trenutka, ko so stisnjeni v kot, takeat pa oride vse na dan. Ko so v poziciji šah mat.
Vendar, doklet se sami ne odločijo o koncu, ni kaj storiti. Le pustiti jih, da gurajo. Ker drugače te potegnejo na dno, je predrago se iti skrbnine odraslim ljudem, ki živijo na preveliki nogi, delajo pa navadno nič.
Ker jim ni treba.
Za nas pa mislijo, da smo dolžni skočiti na vsak migljaj.
Ne gre tako.
No, pa sem le dočakala takšen komentar. Problem ni v času, ko uživajo travo, problem je ko hočejo nehati in se sesujejo tako fizično kot psihično. Padec pa se zgodi po mesecu ali dveh abstinence.
[/quote]
Poznam kar nekaj ljudi, ki so prenehali kaditi po več letih redne uporabe, pa se nihče od njih ni sesul.
Po drugi strani imam pa prijatelja, ki mu je psihiater po diagnosticiranju psihiatrične bolezni povedal, da ni bila trava tista, ki mu jo je “prinesla”, ker da je trava lahko trigger, in bi bolezen priplavala na površje tudi ob kakšnem hujšem stresu ali travmi.
Starejši sorodnik (vsak čas bo izpolnil pogoje za polno penzijo) kadi že več kot 40 let (vmes je imel tudi občasne premore po več mesecev do enega leta), pa je tudi doma zelo aktiven in kreativen. Dela kot arhitekt, glede na rezultate se zdi, da kajenje trave nanj tudi na jobu ne vpliva negativno – ne pozablja, še vedno je natančen, zagnan in poln idej.
Mislim, da so reakcije na travo preveč individualne, da bi na podlagi kateregakoli primera (negativnega ali pozitivnega) lahko posplošili vpliv na vse.
Hej. Če želiš,mi lahko pustiš meil.Povem ti lahko lastne izkušnje kot 2x ozdravljena onkološka bolnica (45let).Lahko ti predam ogromno realnih informacij.
Lp,L.
[/quote]
Ja super bi bilo,tukaj je mail slomaister95@gmail.com
Hvala tud ostalim za odgovore 🙂
On in ona, 22, 23 let in otrok star 1 leto, majhen pes. Kadila sta veckrat na dan vec let. Vsak vecer sta se s svojo klapo krohotala, da je odmevalo po ulici. Oba brez sluzbe, njen oce financno dobro stojec, a je ni hotel vec domov. Potem sta sla v en program, da bi preko tega dobila sluzbo, a ju ni zanimalo. Delo ju ni zanimalo, otrok ju ni zanimal, pes ju ni zanimal. Temu sta pustila, da je sral v vseh prostorih. Racunev nikoli nista placevala, ona je zacela krasti. Skratka oba totalni zgubi. Potem so jima vzeli psa, zagrozili, da jima bodo odvzeli tudi otroka. Nato sta se razsla in odselila. Vse to v manj kot pol leta, ampak na travi sta bila oba zelo dolgo, kljub mladosti. Kako se je koncalo, ne vem.
Joj no kaki odgovori so se nabrali…kot sem ze rekla na vsakega vpliva drugace, na psihicno labilne se posebej…in verjetno menite da so antidepresivi boljsi…mah vsakemu svoje.
Kot sem ze napisala kadim redno 18 let…veckrat s prekinitvami zaradi daljsih sluzbenih poti ali pocitniskih potovanj – in ne, ni se mi spipalo in prosim ne lazite o teh odtegnitvenih simptomih.
Vecina tukaj itak ne govori s prve roke ampak opisuje ljudi ki so ze itak imeli psihicne tezave. In ja res je- ne vpliva na vsakega isto. Ampak na veliko ljudi pa vpliva pozitivno. Jaz nobenega ne vzpodbujam nit da travo konzumira nit je ne povelicujem…trdim samo da name dobro vpliva in da je trava stokrat boljsa kot kemija ki je v antidepresivih ali antipsihotikih.
Ker nisi sploh brala.
Spipalo je bilo rečeno za istočasno jemanje z ADjem.
Kaj pa o tem veš?
Neposredni opazovalec je kar primerno kompetenten, četudi neuk in brez ladtnih izkušenj, zato forum tudi je, da dobimo adekvatne odgovore.
Znaki jemanja thc so:
Neješč
hrani se pretežno s sladkim
močno sladke pijače
ne vztraja pri zastavljenih ciljih
hitro pade motivacija
ima nerealne cilje
enako zahteve
za vse so vedno krivi drugi
ne bom poslušal
ne bom se pogovarjal
ne bom delal
nič me ne zanima
Živel pa bi na tuj račun.
To ni problem, ne le družinski, temveč širše družbeni?
Ojoj… Če nekdo prižge enega na dan ni take panike kot nekateri pišete. Pomaga pri glavobolu, vročini, spodbudi apetit, zobobolu, pri hujšanju (pospeši prebavo),….lahko bi naštevala cel dan. Rakavi bolniki uporabljajo hašiš smolo, ki jim pomaga prebroditi dneve, ko so od kemoterapije čisto na koncu. Problem nastane, ko nekdo to kadi po cele dneve. Takrat se nekaterim nič ne da, nič nebi delali,… Spet odvisno koliko močno travo kadi. Če je ena ful močna greš lahko potem samo še spat. Ravno zato se kadi samo zvečer. Aja pomaga pri nespečnosti, ker te zvečer lepo uspava. Slaba stran je verjetno edino, da ti lahko izpit vzamejo. Pa da službe ne dobiš, če te na test pošljejo. Jih kar nekaj poznam, ki so kadili pa nehali pa spet začeli pa nehali….pa ni bilo nobenih stranskih učinkov. Ampak se ne da posploševati, ker vsak to drugače jemlje. Tudi navadne tablete na vsakega delujejo drugače. Enim pomaga že lekadol, enim pa najmočnejše protibolečinke tablete ne pomagajo. Znanki se je že po enem lekadolu začelo vrtet, ker je blazno občutljiva. Znanec bi lahko požrl 10 tablet na dan pa mu ne bi bilo nič. Odvisno od vsakega posameznika.
Ja, ukradli smo temo, ki je mišljena za lajšanje hudih bolečin idr.simptomov, za kar se avtorici iskreno opravičujem.
Ne, ne pogovarjamo se o občasnih jemalcih, kar o hudi zasvojenosti, ki pelje v samoizolacijo posameznika, skupin itd.
Je družbeni in problem posameznika, ki ne najde poti ali svojega mesta v družbi.
To je naš skupni problem, ne problem vsakega posameznika.
Kadim skoraj vsak dan po enga ali dva pomoje že kšnih 7 let prehajam v 30 leto med tem časom naredil 2 diplomi in še se učim (na učenje ni nikoli vplivalo )
imam s kolegom svojo manjšo računalniško firmo kjer razvijamo gaming opremo trenutno v kanadi
+kreativnost,sproščenost
-Hladilnik 😀
Bi pa reku da je čist odvisno od posameznika men je super sploh v kanadi ko imaš 1000 in eno izbiro čeprav še ni uradno legalizeran ampak se bližamo naslednje leto naj bi bila legalizerana za rekreacijsko uporabo
Od vseh odgovorov se dejansko lahko povsem strinjam le s Tututu… na vsakega ima drugačen vpliv, zato se ne more kar tako čez palec govorit o posledicah na splošno. Tudi sam kadim že praktično pol življenja, odkar sem redno zaposlen in šel na svoje, pa priznam da 10x manj. V času srednje šole praktično ni bilo dneva z 10 jointi dnevni, danes pokadim le še 1 ali 2 dnevno, tudi brez sem lahko praktično cel teden ali mesec,, če ni denarja ali imam kake obveznosti. Najbolj ponembno je da veš, da je trava droga tako kot alko, kava, čiki, sladkarije itd. in se upreš biti odvisnik. Ker pa smo si ljudje različni, eni s tem nimamo problemov, spet drugi pa zabluzijo do konca…
Posledice pa vsekakor so, to je dejstvo. Če ne drugega maš nakajen rdeče in majhne oči pa spomin ti opeša, sploh kratkoročni.
Se znajdejo pa še kako…pa še za dnevno dozo kokaina poleg…
Če bi bili lačni, pa se ne bi znašli.
Doktorji jih danes imenujejo “inteligentni ljudje”…ha ha veš da ja…ne rečem iznajdljivi, manipulativni…
Zelo si inteligenten če moraš prodat svoje telo ipd…za kokain.
Inteligentni bodo ko bodo ustvarili robota, ki jim bo talal drogo, iz nič. Ali čudežno nevidno rast konoplje direkt v žepu iz nič, s pomočjo fizike in kemije. Ampak možgani jim ne koristijo v to smer. Tako, da ni inteligence tukaj vmes.
Zelo si inteligenten če si zasvojen.
Največji intelektualci in pa seveda hkrati revčki zaradi svojega otroštva=skrivanje za drogo,kar trava tudi je, seveda opis v prvem delu je njihovo prepričanje. Zmotno,seveda,sam se je lažje pretvarjat in kazati na druge. Če je intelekt zapuhavanje in alko,sem raje manj intelektualna osebe,v tem smislu kot si jo oni tolmačijo seveda.In ker iste ptice skupaj letajo,drug drugega s tem tolažijo in se bodrijo.Bruh!
Oseba se spremeni,uniči pa tudi svoje bližnje.
Iz tega sranja lahko gre LE SAMA,če hoče, če uvidi,da je v riti.
Seveda pa je treba tudi intelektualno (luzersko) družbo zamenjat,ker drugače bo težka…
pušila več let, kaj jaz vem 10 let sigurno. Najprej ene dva potem jih je bilo ene 10 na dan.
– pomanjkanje volje
– študirala 10 let, ni se mi dalo
– izgubila sem spomin, kolegica (ni kadila nikoli) ko sva se tisti čas veliko družili in potovali mi reče se spomniš ko sva bili tam pa tam pa se je to in to zgodilo….??? pojma nimam
– večja površnost
– nevztrajanje
– slabša koncentracija
– pojedla en kup svinjarije in seveda posledično tudi zredila
zdaj ko že dolgo časa ne kadim, je super, sploh ne pogrešam in življenje se je premaknilo iz stagnacije.
Meni recimo je pomagalo na stvareh pri katerih bi moral delati več let na sebi… nisem bil toliko družaben, v družbi sem se zelo težko sprostil,bil sem zelo napet, lažje sem spoznaval nove ljudi imel sem razne in drugačne tesnobe in ovire v glavi kater sem skoraj popolnoma odstranil prav tako sem zmanjšal stres ter pozabil na probleme vendar kadar je bilo preveč jointov sem bil len ter neaktiven po daljšem rednem uživanju skunka (5-10 jointov/dan) plus z zaćetno fazo izgorelosti se je pojavila utrijenost prisluhi zelo redko prividi, pojavila se je tudi paranoja. Zato se je treba zavedat da je pri travi zelo pomembno kakšne je vaše mentalno stanje ter da filing ki ti ga da trava probaš obdržat ter te (zgornji plusi) vpeljat v življenje brez trave, alkohola in ostalih drog.
prej sem travo kadil zaradi svojih težav, sedaj pokadim 1/4 jointa 4x na mesec oz. ko mi paše ter je izklužno iz užitka.
Na konco se je treba seveda zavedat da trava alkohol in ostale droge ti seveda dajo neko trenutno sproščenost, ugodje, srečo al karkol drugega vendar je to vse iluzija in je fake. Sedaj sem vse to dosegel brez trave in alkohola.
Pri svojih 23 letih sem dosegel to kar večina ne bo. Ter našel mir in srečo ter se držim naslednjega
Wherever i go i will create a peacefull, loving and joyful world.
Odvisno koliko. En joint na dan ni nič. Kot ena cigareta na dan ni nič. Kot eno pivo na dan ni nič. Kot kušček čokolade ni nič……..
Zdaj če pa jih pokadiš deset ali več na dan pa se vidijo posledice. Podobno kot pri sladkarijah, tobaku, alkoholu. In konec koncev stres. Če je več kot nekaj mesecev ima pogubne posledice za celo telo.
Forum je zaprt za komentiranje.