Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kajenje je zdravo

Kajenje je zdravo

Jaz mislim, da je kajenje zdravo in da so te kampanje proti kajenju uperjeno v nas, ki v kajenju uživamo. Kajenje je zdravo v tem smislu, da sprošča ljudi, da niso več tako napeti, pomirja jih in jim daje voljo do življenja. Cigarete bi bilo dobro priporočati pri zdravljenju depresije, nespečnosti, razdražljivosti, nemirnosti, ipd.

Kaj takega! To so same laži! Kajenje škoduje zdravju nas vseh, ne samo tebi! Pa ne pomirja in ne prepreči depresije, ampak jih naredi še hujše!

Kaj pa ti veš, ko nisi nikoli kadil!?! Kar poskusi enkrat, ko boš napet kot struna ali pa te bo kdo razjezil! Ena cigareta in napetosti je konec! Pa zdravljenje depresije! Ena moja prijateljica je bila depresivna, pa je pokadila eno cigareto, pa ji je bilo takoj bolje!

Ali mi lahko to dokažeš?

Ja, lahko ti dokažem. Včeraj sem prišel iz službe malo bolj pozno. Bil sem čisto potrt in izmučen od dela. Potem pa me doma še žena nahruli, kaj delam tako pozno zunaj! Imelo me je, da bi se zadrl nazaj na ženo, a sem se z veliko muko obvladal, a napetost ni ponehala. No, in potem sem pokadil eno cigareto in napetost je popustila. Tako se da rešiti marsikateri zakon! Cigarete so zakon!

Joj, prav rad bi tole poskusil. Bom videl, če bo delovalo. Katero znamko cigaret pa kadiš?

Ni pomembno, katero znamko cigaret kadiš. Vse znamke cigaret so dobre, še najboljše pa so cigarete West (tiste z največ nikotina in katrana). Cigarete so res zdravilne za medčloveške odnose! Kar poskusite, pa boste videli! Pa pri hujšanju tudi pomaga!

Kaj pa to, da kajenje povzroča celo vrsto različnih rakastih obolenj in da nam skrajšuje življenje, pa ne vem, kaj še vse? Kako pomaga hujšati? To bi bilo zanimivo za mojo ženo, ki pri 160 cm tehta kar 80 kg!

Tvoja žena naj vsak dan pokadi zavojček cigaret z največ nikotina in katrana (ne vem natančno, katere cigarete ju imajo največ). Garantiram ti, da bo v enem letu izgubila najmanj 15 kg!

Tisto o raku, boleznih in prezgodnjemu umiranju pa so babje čenče! Edino to se lahko zgodi, da komu zaradi cigaret zmanjka denarja za kaj bolj nujnega, pa mu potem odklopijo elektriko ali telefon. Vendar, če paziš na proračun, se ti to ne more zgoditi!

Torej so vse to, kar sem bral o kajenju, babje čenče?

Točno tako in nič drugače! To pisanje o škodljivosti kajenja je namenjeno samo temu, da imajo razni senzacionalni časniki, kot je npr. revija Zdravje, o čem pisati in da jih kdo sploh bere.

Ne verjamem.

O, kar verjemi! Zakaj pa potem dobijo pljučnega raka ljudje, ki niso nikdar kadili? Zadnjič sem na nemški televiziji videl, kako je dobil pljučnega raka otrok, ki v življenju še ni nikoli kadil. Če bi bilo kajenje res nevarno, bi se tudi meni že kaj poznalo na zdravju, pa sem še vedno čil in zdrav kot pred 20 leti, ko sem začel kaditi. Mojim prijateljem, ki niso nikoli kadili, so zakoni že zdavnaj razpadli, moj pa je srečen! Poročen sem že 20 let in nisem imel še nobenega resnega prepira s svojo ženo. Vse njene žaljivke mirno požrem in tako umirim ozračje. Sam pa prepira nikoli ne začnem! Ali ljudje zaradi prepirov ne umirajo prej, kot bi, če se ne bi nikoli prepirali? O takih stvareh še nisem nikoli bral v teh senzacionalnih revijah o zdravju!

Prepričal si me! Kaditi bom začel! Takoj zdajle grem po zavojček cigaret!

Lepo! Prav si se odločil! Le kupi ene! Za začetek lahko kakšno lažjo znamko, potem pa počasi preidi na “težje”!

Ti, kadilec/nekadilec, tebi je pa res dolgčas danes:)))))

Ravno to ugotavljam :)))

Morda bi kadilec rad nehal, pa išče koga, da bi mu dal močne (proti)argumente..

Na zdravje!

Svašta!!!

Kupil sem si cigarete, na njih pa piše: Kajenje škoduje zdravju, na drugi strani pa: Kajenje povzroča bolezni srca. Groza! Vseeno sem pokadil eno cigareto, pa me ni čisto nič pomirila, le glava me je začela boleti po njej!

Glede na to da živim s taščo ki mi vsakodevno žre živce sem tudi jaz razmišljal da bi bilo bolje da sem začel kaditi in pri tem užival in se sproščal kot pa da bom ob 5 let kvalitetnega življenja zaradi taščine zlobe. Cigareti kot kakovost življenja – morda pa je nekaj na tem.

Pametno, da si se odločil, da boš kadil! Glavobol je mogoče posledica tega, da si kupil znamko cigaret, ki ti ne ustreza! Moraš malo poskušati, boš kmalu našel pravo znamko, ki ti bo ustrezala! Navadno so dražje cigarete boljše!

Vse lepo in prav.Vedno o vsaki stvari so mnenja deljena.Res je pa da so cigareti predragi,cena je zame edini vzrok da bi nehal kaditi

Kadilec , dokaži da je kajenje zdravo … si kje videl na kakšni strokovni literaturi da je zdravo …
Vem da olajša depresije, nespečnosti, razdražljivosti, nemirnosti, itd …
Kaj pa pljuča, kašelj, srce, kondicija in nevem kaj še…
ma ne zezat s tem …

Se strinjam s kadilcem. Kajenje res odpravlja napetosti v medosebnih odnosih. Jaz vedno, ko se skregam s fantom, grem enga pržgat in voila, čez 10 min se že crkljava. 🙂
Glede bolezni srca, raka,…….rajši živim 40 let kvalitetnega življenja, kot 70 let živčnega, nesrečnega življenja.
Pa res mav nategujejo s temi boleznimi. Poznam strastnega kadilca, ki ima po 30-tih letih kajenja super pljuča-zdravnikove besede.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close