Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj zraven pečenih beder

kaj zraven pečenih beder

Danes bom pekla piščančja bedra in ne vem, kaj bi zraven. Razmišljam med pirejem in rižem, ampak nekaj “mokrega” bi še rabila, kakšno zelenjavo ali omako. Solata bo. Hvala za ideje 🙂

Meni k pečenemu piščancu zelo pašejo mlinci. Od zelenjave pa bi jaz dodala nekaj popečenih bučk, dobra je tudi grahova omaka, dušene bučke v omaki.

Pa dober tek in veliko vedoželjnosti želim,
Misxy

daj vklopi možgane , pa bo kosilo :))

Pri nas bo danes pečen piščanec, zraven pa tenstano rdeče zelje in krompir v kosih.

Drugače pa odvisno kaj imaš doma, idej je mali milijon. Jaz naredim velikokrat zraven krompirjevo ali fižolovo solato, popečeno papriko, kitajsko zelje, kislo zelje v solati ali podušeno, ma ni da ni.

Pire pa je meni presuh, ker k pireju pa paše omaka, če že narediš krompir je boljše pražen krompir ali pa tudi rizi bizi, vse je možno.

lp

Pire je lahko presuh le, če ni dobro narejen ali je uporabljen napačen krompir, ker sicer je to najbolj nežna zadeva za pojest, na nek način ena prvih jedi za dojenčka.

Za avtorico posta pa. Kompliciraš. Pišče + priloga + solata je čisto dovolj.

Ponavadi naredim zelenjavni riž. Zraven še solata.
Lahko pa malo pečenega krompirja(kocke) in dušeno zelenjavo(lahko soparjeno). Karkoli: blitva, cvetača…

Pražen krompir in še kakšno zelenjavo.

jaz ap skuham makarone in jih potem ko so kuhani povaljam v pekač kjer sem pekla bedre, malo posujem oz začinim z vegeto in serviram..dobro ko hudič.mi smos e naveličali krompirja in riža in zdaj velikokrat to prakticiram, pa še otroka imata rada. če ne amraš vegete lahko samo soliš pa dodaš mogoče kuhano zelenjavo

Tudi meni poleg pašejo mlici, ki jih potenstam v ponvi, v kateri sem pekla bedrca. Njamsi, si mi kar lušte naredila ;)).

Pire je lahko presuh le, če ni dobro narejen ali je uporabljen napačen krompir, ker sicer je to najbolj nežna zadeva za pojest, na nek način ena prvih jedi za dojenčka.

Za avtorico posta pa. Kompliciraš. Pišče + priloga + solata je čisto dovolj.[/quote]

Pire brez omake je suh, pa naj bo še tako nežna zadevca :-)))

Krompirjev pire: Krompir olupiš, narežeš na kocke in skuhaš. Soliš šele takrat, ko zavre. Od kuhanega krompirja takoj odliješ vodo in ga pretlačiš. Dodaš bogat kos (za veliko žlico) masla in premešaš. Počasi prilivaš toplo mleko in stepaš z ročno metlico za sneg. Mleka priliješ toliko, da dobiš primerno gosto, kremasto jed – torej po okusu. Po potrebi še dosoliš, še enkrat premešaš in takoj ponudiš.

Ko so bili naši otroci mali, so imeli najraje takšen pire, da je skoraj tekel po krožniku (nekje gostote mlečnega zdroba). No, k piščancu in solati bi vseeno naredila bolj kompaktnega.

Kje pa je tu kaj suhega?

Delaš ga lahko kakor hočeš, brez omake je suh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close