Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj želijo protestniki, zakaj so nastrojeni proti vladi?

Kaj želijo protestniki, zakaj so nastrojeni proti vladi?

Sem se spomnil za prejšnjo ali predprejšno vlado ne vem točno, mislim da v času lmš. Državno podjetje, ne vem 200 uni inžerjev, mogoče še več, starih nad 45 s kopico izķušenj, vodja postane 30-letnik s 5 let delovnih izkušenj in 0 let izkušenj niti na podobnem mestu ne.. in ni mel pojma in ko je kaj škripalo so starejši reševali ki so imeli izkušenj kot on let, on se je pa usajal da ima prav in igral šefa… ko se tako vzgledujejo naši po ZDA in drugih razvitih državah… tam izkušnje cenijo in so pomembni svetovalci večinoma vsi stari 50+.

Odgovor na objavo uporabnika
wd40, 23.05.2021 ob 11:00

Nepetkova, 22.05.2021 ob 19:06

Res, zanima me konkretno. Ne samo, da ne marajo Janše. Zakaj, kaj točno je takega naredil, da ga tako sovražijo? Ali nas ni korektno in dobro vodil skozi epidemijo? Kaj naj bi po njihovem mnenju naredil?

Drugo kaj je s tem shodom za Palestino? Res, na kratko, ker ne poznam ZGO. Hvala.

Pufanje brez meja je že ena stvar. Korupcija je druga. A še kaj napišem, al je dovolj za enkrat?

a imaš dokaze za korupcijo ? Si sodnik ? Če nisi potem zapri gofljo smrdljivo !!

Mi se jeebe za janso..

Kaj je z patrio?? Zemljiscem v trenti? Kako je sine prisel v bruselj?

Sem ze napisal enkrat to..  Pufa na drzavljana je vec kot 10unč… Dze su pare?

koj b, 23.05.2021 ob 11:26

a imaš dokaze za korupcijo ? Si sodnik ? Če nisi potem zapri gofljo smrdljivo !!

Dokazov kolikor hočeš, se zbirajo, ko bo čas za to, bo prišlo tudi do sodnika, nič bat.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Somebody, 23.05.2021 ob 11:31

Mi se jeebe za janso..

Kaj je z patrio?? Zemljiscem v trenti? Kako je sine prisel v bruselj?

Sem ze napisal enkrat to..  Pufa na drzavljana je vec kot 10unč… Dze su pare?

Zapelji se okrog Grosuplja. Za začetek.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Blesavo multinično prizadeto. ?
Uradno je Slo. med najbolj koruptivnimi državami.
Blesavo multinično prizadeto pa ne vidi dokazov.

Fajn jon, 22.05.2021 ob 22:01

Jahno, 22.05.2021 ob 21:48

Ni problem janša, ampak janšizem. Kaj je to si lahko prebereš v sskj. Naj ti namignem – zelo podoben ostalim -izmom.

Jaz ne volim in sem kritičen tudi do vseh strank ampak ta termin janšizem je izmišljotina levih. Tistega SD župana al kaj je na Notranjskem ali Primorskem so ga hitro izključili iz SD za nič ali pa so ko novinarjem prepovedali snemanje na konferenci SD.  Je kdo pisal o fajonizmu?

Židan je v koronski krizi namesto o povišanju vpisa na fakultete govoril o uvozu kadra. Malo morgen.

Židan če bi kot kmet vzredil 1000 ovac in bi jih drug kmet privabil z deteljo mu verjetno tudi ne bi bilo prav. Sam jih vzgoji ne pa spodjedat tujih držav, ki so vzgojile kader in tam škodo delat.  Egoisti, ki se jim gre samo za plače bi šli tudi na Arktiko, za sodelavce in prijateje in someščane jim ni mar.

Ta videjo ponazori, kaj bogate države počnejo, ko jemljejo strokovne kadre revnejšim državam. Tam še večja revščina nastaja, hkrati pa s priseljevanjem peščice iz revnejših držav nič ne pripomorejo k izboljšanju razmer v revnih državah:

Več bi morali začeti vlagati v revnejše države in tam vzpodbujati gospodarstvo, bi bilo manj revščine na svetu in še manj vojn in razseljenih ljudi.

Tukaj je povezava:
Immigration World Poverty and Gumballs 2010 – Immigration Doesn’t Work – YouTube

in tisti miljona ali dva, ki pride legalno v ZDA  ali EU so večinoma kadri s strokovnim znanje. Torej kadrovsko izkoriščajo revne države in je zato še večja razlika in iz leta v leto večja. Bo Afrika ali Južna Amerika razvila cepivo? Verjetno ne, ker dobri kadri so bili odvzeti… In levi isto delajo z Balkanom. Jemljejo kader iz Bosne, Srbije, Makedonije in tam potem primanjkuje kadra, ki ga jemljejo.

Poglejte si tole in se vprašajte, če zanje ne ni bilo bolje, da umrejo? https://onaplus.delo.si/izpoved-bralke-tako-grozno-v-enem-najdrazjih-domov-pri-nas-delajo-s-starostniki

Preprosto, protestniki bi samo radi, da Janša sledi svojim lastnim principom:

V vseh državah, kjer zaupanje v vlado pade pod 25 odstotkov, in v Sloveniji je to že nekaj mesecev, bi razpisali predčasne volitve,« je Janša dejal decembra 2010, ko je kot opozicijski voditelj začel dvomiti o legitimnosti Pahorjeve vlade. Če je že Janša gladko pozabil na svoje besede, bi se jih lahko spomnil vsaj Pahor.

Nitine, 23.05.2021 ob 09:03

krgb4, 23.05.2021 ob 08:20

Jaz  bi rekla, da protestirajo, ker se bojijo sprememb. Do sedaj so vedno vladale leve vlade, ki so si razpredle močne strukture, po katerih tečejo lepe vsote denarja. Če ponazorim, to je tako si pajki spletejo mrežo, v katero lovijo svoj plen, da lepo živijo. Eden redkih v Sloveniji, ki ima moč in strokovnost, da to  mrežo raztrga je Janez Janša. Zato je tudi državni sovražnik št. 1. Te strukture oz. mreže so npr. različne nevladne organizacije, ki so same sebi namen, prejemajo pa bajne vsote denarja za nič dela.  Ampak to je samo ena jutranja kapljica na pajkovi mreži.

Moje mnenje pa je, da bo Janez Janša, če bo dlje časa na oblasti naredil rošado in da se bo vspostavil boljši sistem. Če ne drugega zato, ker mu gledajo pod prste za vsako črko, ki jo napiše.

Te mreže delujejo naprej nemoteno – kar poglej Bitenca kako mu cveti posel. Edina razlika je, da bi Janša rad priklopil svoje mreže in uničil tiste posameznike, ki so se mu osebno zamerili. Za navadnega državljana pa se ne bo spremenilo nič.

Ne bi rekla, da bo pod vlado Janeza Janše enako. Je bilo že do sedaj kar nekaj pozitivnih sprememb, samo mediji o tem bolj ali manj molčijo. Je bilo pa veliko rečeno npr. o gradnji domov za ostarele. Glede na staranje prebivalstva, leva politična opcija npr. ni naredila ničesar. Jaz sem za to, da damo priložnost vladi, ki jo vodi Janez Janša, ker verjamem, da bo boljše. Ampak vsak po svoje.

citat, 23.05.2021 ob 13:02

Preprosto, protestniki bi samo radi, da Janša sledi svojim lastnim principom:

V vseh državah, kjer zaupanje v vlado pade pod 25 odstotkov, in v Sloveniji je to že nekaj mesecev, bi razpisali predčasne volitve,« je Janša dejal decembra 2010, ko je kot opozicijski voditelj začel dvomiti o legitimnosti Pahorjeve vlade. Če je že Janša gladko pozabil na svoje besede, bi se jih lahko spomnil vsaj Pahor.

pa ne samo to.., tudi obljuba, da bo šel v penzijo, če bo šla gospodarska rast Slovenije navzgor, po letu 2014. Ta je šla…, kar pomeni, da tip ni samo dvoličen ampak dvoličen na kubik, če upoštevamo tudi to, da je bil pred 40 leti komunist, zdej je pa cerkven. Čudne vatle ima Pacient, čudne, pol si človek lahko predstavlja kakšni ljudje njegovi verniki.

krgb4, 23.05.2021 ob 13:36

Ne bi rekla, da bo pod vlado Janeza Janše enako. Je bilo že do sedaj kar nekaj pozitivnih sprememb, samo mediji o tem bolj ali manj molčijo. Je bilo pa veliko rečeno npr. o gradnji domov za ostarele. Glede na staranje prebivalstva, leva politična opcija npr. ni naredila ničesar. Jaz sem za to, da damo priložnost vladi, ki jo vodi Janez Janša, ker verjamem, da bo boljše. Ampak vsak po svoje.

Koliko domov so že zgradili? Aja, nič, samo govorijo. To znajo tudi levi veš?

Če pa že bodo kakšnega, pa vemo kako bo to zgledalo – z 10 aneksi, 10x preplačano, itak bo pa na koncesijo, rezervirano za bogate.

tile pač, 22.05.2021 ob 19:19

Kolikor jaz razumem so včeraj protestirali islamisti v Sloveniji, ker je Janša izobesil Izraelsko zastavo.

Me pa preseneča, da je toliko islamistov v LJ.

Predvsem je veliko islamistov na režimski strani, kar pojasnjuje tako fanatično podporo muslimanskim Ujgurom na Kitajskem.

Jahno, 23.05.2021 ob 14:03

Koliko domov so že zgradili? Aja, nič, samo govorijo. To znajo tudi levi veš?

Če pa že bodo kakšnega, pa vemo kako bo to zgledalo – z 10 aneksi, 10x preplačano, itak bo pa na koncesijo, rezervirano za bogate.

Ja, za takšne kot si ti bi Janez Janša moral zgraditi domove za ostarele v enem letu, čeprav se prej ni gradilo 20 let?! Bodo že gradili, sem prepričana, v sosednjem mestu se je o tem že začelo govoriti (so bili pristojni že na Ministrstvu). Sicer pa, ne moremo vedeti, če ne damo priložnost,a ne? Bo še štiri leta dovolj?!

Do sedaj sem v dobrem letu izpustila 3 protestne petke, tako da iz prve roke: prihodnost Slovenije vidim podobno kot v Severni Koreji pod velikim vodjo.

S tem da Kim, kolikor vem ni bil nikoli v zaporu.

Da predsednik vlade ne dviga poste….ker spet igra na foro zastaranja…. ma nagravzno!

Oh ja ja, 23.05.2021 ob 18:01

Do sedaj sem v dobrem letu izpustila 3 protestne petke, tako da iz prve roke: prihodnost Slovenije vidim podobno kot v Severni Koreji pod velikim vodjo.

S tem da Kim, kolikor vem ni bil nikoli v zaporu.

Da predsednik vlade ne dviga poste….ker spet igra na foro zastaranja…. ma nagravzno!

ma a si niste vedno jemal severno korejo za vzor , no .. morda še kubo al pa venezuelo..

v čem je potlej probljem??

krgb4, 23.05.2021 ob 17:11

Ja, za takšne kot si ti bi Janez Janša moral zgraditi domove za ostarele v enem letu, čeprav se prej ni gradilo 20 let?! Bodo že gradili, sem prepričana, v sosednjem mestu se je o tem že začelo govoriti (so bili pristojni že na Ministrstvu). Sicer pa, ne moremo vedeti, če ne damo priložnost,a ne? Bo še štiri leta dovolj?!

Smo mu dali priložnost, a je v enem letu uspel narediti toliko škode Sloveniji, da bodo prihodnje vlade spet rabile ene 10 let za kidanje njegovega gnoja.

Glede na pomor v DSOjih, dejstvu, da smo po število smrti zaradi Covida med top 10 na svetu ter da nas je Janša zapufal vsakega za cca. 10.000€ (kar bomo plačevali še naslednjih 60 let – tudi še moji nerojeni vnuki in pravnuki torej) , se čudim, zakaj ga podpira več kot 10% ljudi.

V času Covid epidemije smo glede žrtev torej totalno neuspešni, ravno tako pa tudi finančno.

Kar se pa tiče Palestine, pa se je Janez postavil v konfliktu na eno stran – na tisto, ki je povzročila 10x smrtnih žrtev med civilisti. Moder državnik bi obe strani pozval k prekinitvi ognja ali morda celo podprl stran, ki ima več žrtev.

Nekateri podpirajo tezo, da so Palestinci prvi napadli Izrael. To je sicer odvisno iz katerega zornega kota gledaš in kdaj začneš meriti čas. Pa tudi če bi ga, Izrael nima nobene moralne pravice, da je za vsakega ubitega Izraelca ubil 10x več Palestincev. To so recimo počeli nacisti med WW2, pa vemo kam je to svet pripeljalo.

Moje simpatije so na strani zmernih Palestincev (ne Hamasa), in upam, da bodo čimprej dobili svojo državo v mednarodno priznanih mejah (da bodo torej zasedena območja del Palestine). In da bodo enaka pravila veljala za jude v Palestini, kot za Palestince v Izraelu. Le na ta način se lahko zgodi, da bodo v Palestini na oblasti zmerne stranke in ne Hamas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close