Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj zdaj?Na toplo ali hladno?

Kaj zdaj?Na toplo ali hladno?

Ne, to ni dilema kam na počitnice..
To je tako…to bo za moj avtek prva zima. Nekako ga ne uspem razumet, saj pri prejšnjemu teh težav nisem imela. Sicer ne vem zakaj, vendar tako je: torej…ko se vsedem vanj in naredim nekaj metrov, se mi šipe znotraj zelo zameglijo. Ne pomaga nič, ne topel ne hladen ventilator, ampak le klima, ki takoj “pocuca” vlago. Sam tako bom zmrznila. Do službe se kar peljem in mi ni ravno za zmrzovat pri vklopljeni klimi.
Kako naj se ga lotim? Toplo pihanje ne pomaga, hladno tudi ne….
Nasveti?

Pa močno zagrej. Na tople šipe se ne bi smelo nič kondenzirati. Pa na bencinski črpalki vprašaj ali imajo kaj proti zarosenim šipam.

Borči, se bojim, da klime ne uprabljaš pravilno 😉 če imaš ročno ali avtomatsko, v vsakem primeru morš temperaturo povišat do tiste, k ti paše. Jaz mam ročno klimo, vklopljeno skoz (ravno zaradi rosenja), knof za gretje pa naštimam tako, da mi je prijetno toplo.

Klimo daj na najbolj toplo, pa bo. Jaz klimo uporabljam tako ali tako samo pozimi. Ker sem zmrznjena, mi poleti ni vroče, pozimi pa dam klimo na maximum, da me čimprej segreje.

Če imaš tipko za notranji zrak vklopljeno jo izklopi. Pri meni se je to dogajalo zaradi tega ker sem mela to skoz vklopljeno.

Tako je Črnolaska je ugotovila pravi vzrok, kaj drugega ne more biti. Zunanji zrak, pa do konca toploto na ventilatorju pa ni variante da se ti še rosi.

sanjaa
zdej pa ne vem a me zajbavaš al resno mislš

Pa šipe od znotraj temeljito spucati, tudi zelo pomaga, da se manj rosi …

Ce se ti to dogaja samo na začetku, po nekaj metrih ko vzges motor – zna bit da ti je recimo pri pranju avta v avtopralnici, s kerherjem prebil z vodo (za brisalci), potem ta voda, ki je stekla noter hlapi ko se motor segreje in ti zarosi sipe….

Kakor ti je svetovala Božica, očisti šipe, zdrgni s papirjem še prej nanesi
malo nekega sredstva za čiščenje steklenih površin.
Ta problem imamo vsi vendar sedaj je čas, ko gremo po temi in pridemo
po temi in je to toliko bolj opazno.
Saj ne boš verjela ampak vlaga se ne more oprijeti čistega stekla
še dežja ne bi bilo brez prahu v ozračju, mislim, da ste se to učili
pri fiziki.

LP

še en napisal:
> še dežja ne bi bilo brez prahu v ozračju, mislim, da ste se to
> učili pri fiziki.

Bi vseeno deževalo (no, bolj bi lilo), le oblaki ne bi bili tako lepi….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close