Kaj zbirate?
Mene pa zanima, kaj zbirate?
Se mi zdi da je zbiranja predmetov vedno manj….včasih so ljudje zbirali marsikaj (znamke, značke, prtičke, kovance, punčke, pločevinke od pijač, cigaretne škatlice, razglednice,…), danes pa se mi zdi da mladi ljudje nič kaj ne zbirajo.
Pa me zanima, če mi lahko poveste kaj vi zbirate, če sploh in koliko ste stari.
Jaz sem hotela zbirati znamke. Potem sem pa ugotovila, da pošte naredi vse, da bi bilo čimmanj zbirateljev. Neažurni so. Prideš na pult, sploh nimajo seznama katere znamke imajo. Vedeti moraš, kako boš vedel? Imajo jih v mapah, različnih in potem listajo. wtf. kamenodobni sistem. Greš na internet, so katalofi, nikjer skupnega. Razvlečeno vse do konca. Res, kriza.
Zato sem jih na začetku še nekaj kupila, potem pa sem videla kakšna kriza je, da čakaš ful dolgo, oni pa sploh ne vedo kaj imajo.. bla bla bla. Imajo neke komplete, ful drage… 40 €. wtffff, tko da sem obupala nad tem. Pa še albumov ne moreš kupiti. Pa še bi lahko naštevala.
To bi morali imeti boljše urejeno, pa nimajo.
Manjše starine, kot so npr. luči od starodobnih koles, staro ročno orodje, petrolejke, imam kar nekaj starih dokumentov npr. o prodaji gozda iz Avstro-Ogrske, pa popis dolžnikov lokalnega trgovca iz leta 1890, kar nekaj orodja iz gradbišča Bohinjskega tunela, fotografije gradbišča lokalne cerkve itd.
A ti tudi kaj zbiraš in koliko si stara?
[/quote]
sem moški, star 40 let, zbiram pa razglednice, moj cilj je da bi iz čisto vsake države na svetu prejel na svoj naslov (jaz kot naslovnik) razglednico. Do sedaj mi je uspelo dobiti razglednice že iz 127 različnih držav.
Gre pa pri meni to zelo počasi, ker jaz razglednic ne morem kupiti na Ebayu, bolhi, delcampeju, prav tako jih ne morem zamenjati s kom,….dejansko moram najti nekoga iz te države ali pa da gre v neko državo in da mi potem pošlje razglednico od tam na moj naslov. V zamenjavo lahko potem tudi jaz njim pošljem razglednico iz Slovenije ali pa kakšne znamke itd….nekaj razglednic sem dobil iz res neverjetnih krajev z akatere niti prej nisem vedel da obstajajo, npr neki majhni otočki, imam razglednico iz enega nenaseljenega otoka, kjer je samo nekakšna meterološka postaja, ali neki znanstveniki so gor 4 mesece na leto, itd….skratka zanimiv hobi, če kdo kam potuje mi lahko pove. Je pa tako da kopičim razglednice ne, se pravi, če jo iz ene države že imam potem iz tiste države ne potrebujem več, važno mi j ed aimam vsaj po eno iz vsake države iz nekaterih jig imam sicer več ker jih je lažje dobiti, zelo težko se dobi iz Afrike in Azije ker marsikje sploh interneta nimajo in se težko najde ljudi, da bi jih kontaktiral….
Forum je zaprt za komentiranje.