Kaj za zajtrk?
Pozdravljeni!
Če je bila ta tema odprta, se v naprej opravičujem, iskalnik ne dela.
Že dva meseca sem doma, sedaj sem pa na začetku porodniške. Problem imam z zajtrkom. Naveličala sem se delikatese, jajc, hrenovk, polente, gresa. Po nekaj časa mi je že vse isto. Imate kaj drugačnih idej, zelo bi vam bila hvaležna.
Didi.
Jaz sem bolj za sladko. Danes sem za zajtrk jedla metino potico, katero obožujem. Ali pa muffine na 1001 način (z jabolki, čokolado, korenčkom, ovsenimi kosmiči in orehi, jagodami, gozdnimi sadeži…). Oboje imam v skrinji po porcijah, potem za zajtrk samo v mikro pogrejem in je.
Včasih dam na kruh kislo smetano in med, to je tudi božansko.
Tudi jaz mislim, da kakšne suhe salame in to ni primerno za zajtrk vsak dan. Jaz si privoščim kakšen navaden jogurt, kos kruha( najrajši sosedovega s semeni) morda tudi košček paradižnika in kavico. Rada imam tudi na kruhu namazano maslo, pa morda kakšen sirček ali tamar….
Za malico imam sadni obrok. Vsak dan se trudim, da jem 5x dnevno.
Ker si ravno na porodniški, verjetno, če dojiš ne boš veliko jedla jogurtov jih zamenjaj s skodelo mleka.
Ovseni kosmiči v vseh oblikah, z mlekom, jogurtom, skuto, kefirjem; z medom, oreški, suhim sadjem; s svežim sadjem… Če ti navadni ovseni ne gredo preveč, imajo sladkane, stisnjene, nabrizgane, napihnjene in kaj-vem-kaj vse za otroke, samo vprašanje je, koliko je to še zdrava vlakninska hrana…
Polnozrnati kruh, lahko sam, lahko s kakšnim namazom. Jaz sicer prisegam na svoj polnozrnati kruh s semeni, tako je polnega okusa, da sploh ni potrebno nič gor dat :-)) Odkar sem pogruntala, kako je peka takšnega kruga enostavna in kako malo časa vzame, me ni za ustavit. Kruha se pa tudi ne naveličam, kakšen krat dodam kaj drugega v testo, pa je spet malo drugače.
Tema je bila že odprta, pa nič za to. Ko bo iskalnik delal, poglej še malo nazaj.
LP Mimi
Jem razne kosmiče (nepredelane) z jogurtom, kefirjem ali mlekom. Dodam kakšno sadje in polnovreden obrok je hitro na mizi. Včasih si na kruh namažem marmelado brez sladkorja, zraven skodelico mleka ali grenkega kakava. Drugič kakšen sirni namaz, ali pač samo pusto skuto, s kakšnim dodatkom (začimbe, drobnjak, sesekljana paprika), poleg kakšen paradižnik. Salam, jajc, hrenovk in podobnih zadev nikoli ne jem za zajtrk. Pravzaprav jih sploh ne maram. Le za večerjo si včasih naredim jajčno omleto.
Tudi jaz na porodniški, za zajtrk največkrat jeva jogurtov biskvit, ki ga spečem sama (vsake 4 dni en pekač, nato dam na pol, na dva krožnika, vsak kos v svojo vrečko in v hladilnik, ostane sveže), in sicer v tem pecivu ne pretiravam z maščobami in sladkorjem. Zraven pijeva belo kavo. Občasno si namažem sirček na polnozrnat kruh, včasih jem sadje in jogurt, redkeje polnozrnat kruh z medom, včasih corn flakes z mlekom.
Salame, siri, jajca, hrenovke…to mi nekako za zajtrk ne gre
Forum je zaprt za komentiranje.