Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za večerjo

Kaj za večerjo

Punce in fantje kaj pri vas večerjate?

Imam veliko srečo, ker mi za moža in mojo šolarko skuha tašča, vendar kosilajo že med 12 in pol eno in tako bi že ob 6 popoldne najraje pojedli že mene, če ni kaj drugega. (haha)
Torej varianta, da se kaj pogreje od kosila odpade, jaz pa v dilemi in večina brez idej kaj bi jedli.

Imate kakšen nasvet?

Kako domačo pizzo, ki jo otroci sami naredijo, ali pa pečene žemlje s sirom nekaj pa tudi ketchup pod sir, pečene hrenavke, pečene sirove palačinke iz pečice………kus-kus solato in kakšno meso zraven……..pomfri pa majoneza…….(na vsake kvatre), pečen krompir pa solata……….sadna solata, sladoled…………

Zbrala sem, kar so punce napisale pod temo o večerjah, tako da se nekaj tudi ponavlja. Pri nas je v glavnem suha večerja ala kruh, nekaj gor, jogurt, saj imamo kosilo šele ob pol štirih in ob pol sedmih dejansko ni hude lakote. Ali kar ostane od kosila, kar tebi zopet ne koristi.

Naj tale obširen spisek ne odvrne katere od tega, da napiše, kaj dejansko pripravljate pri vas za večerjo :-)))
LP Mimi

 mlečni zdrob, mlečen riž, rižev narastek
 palačinke, šmorn
 vmešana jajca s sirom in šunko
 hrenovke
 topli sendviči, pica sendvič (na kruh daš malo kečapa, sir in šunko in vse skupaj malo popečeš v pečici)
 razni pečeni rogljički
 razne juhe
 ostanki kosila
 milk shake iz banane ali podobnega, kar zelo nasitna zadeva
 navaden jogurt z dodatki, tj. marmelada, narezano sadje, kakav ipd.
 ražnjiči s hrenovko: narežeš hrenovke, jih nabodeš na palčke in popečeš
 različni namazi: mascarpone, tunin namaz, liptaver, nutela, razni sirčki
 testenine na 100 in en način: s paradižnikovo omako, s štirimi siri, z gorgonzolo in orehi, z zelenjavno omako
 koščki kuhanega krompirja z maslom
 mleko in piškoti, tj. navadni Albert keksi
 zdrobova juha s korenčkom (vodo zavri, posoli in skuhaj pšenični zdrob bolj na mehko; korenček naribaj in ga daj dušiti na žlico masla, posoli in podlij z malo mleka ali smetane)
 piščančja omaka (korenček, bučko, krompirček nareži na kockice, dodaj 1 perutničko in duši na žlici masla, podlivaj z vodo, posoli, pustiš bolj gosto)
 pečen jajček s salamo in kruhom (rezino poli salame ali šunkarico nareži na majhne koščke, kruhovo sredico natrgaj, malo prepraži in gor razbij eno jajce, na hitro premešaj in speči, naj bo bolj mehko)
 rahla prežganka (zakuhaj eno jajce, malo malo kisa, notri daj kroglice ali pa natrgan kruh)
 zelenjavni pire
 zelenjavna mineštrca z drobnimi makarončki in noter topljen sirček
 polenta, popečena na maslu in jajček
 riž z maslom in ribanim sirom
 jabolčna čežana s pire krompirjem
 domač sadni jogurt (različno sadje sem zmiksala in dodala navadni jogurt)
Za izredno izbirčne otroke se lahko rišejo podobe na sendviče, npr. na kruh s sirnim namazom narišeš ladjico. Lahko navadne stvari poimenuješ s čudnimi imeni, npr. karabu za razkosane palačinke, ribice cukice za ocvrte bučke ipd.

 toast s sirom
 ½ litra tekočega jogurta zmiksaj z banano, jabolkom in pomarančo. Jogurt lahko nadomestiš tudi z nepasirano skuto.
 Toast, ki mu na sredini izdolbeš krogec premera kakih 3-4 cm, popečeš na maslu in česnu, v krogec ocvreš jajce, začiniš s poprom, čilijem, soljo, po želji dodaš šunko. narezano na koščke, lahko tudi popražene šampinjone.
 Rdeča rižota. Vzames plocevinko paradiznikove mezge, jo segrejes do vretja, zacinis in vanjo vrzes priblizno 80 g riza na osebo. Ce je premalo tekocine, dodas vodo. V 18 minutah, kar se kuha riz, je vecerja na mizi.
 Piščančja solata. File piščanca skuhaš v pari, zraven še na koščke narezano zelenjavo, tj. gomoljno zeleno, korenje, por. Ohlajen file narežeš na koščke ali trakove, skupaj s kuhano zelenjavo zmešaš z zeleno solato, preliješ s solatnim prelivom (olivno olje, kis ali limonin sok, različne začimbe, žlica majoneze ali gorčice). V hladnih zimskih dneh si lahko omisliš toplo (mlačno) različico te solate. Po želji in okusu lahko dodaš kuhano jajce, kuhan krompir, v tem primeru je že bolj težko in nasitno.
 najrazličnejše sestavljene poletne solate, hladne solate iz pečene zelenjave
 skutni namazi, mogoče guacamole
 burek, pitulice
 polnjena pečena paprika s skuto
 polnjeni paradižniki, pečeni
 testenine s kakšno zelenjavno omako
 topli kruhki s sirom, sardelicami, paradižnikom, olivami
 tuna, koruza, koscek polnozrnatega kruha
 sataraš
 skutini štruklji v juhi, in sicer s pehtranom in rozinami

 ocvrt sir
 pica
 topli kruhki
 jajca s šunko
 piščančji koketi
 razne solate s testeninami ali rižem
 konjske oz. telečje hrenovke
 testenine z zelenjavno omako
 riž s popečenimi piščančjimi prsi na solati
 sirov burek

 mlečni zdrob
 mlečni močnik, močnik na juhi
 popečena prosena kaša z jabolki
 puding
 vaflji
 milijonska juha
 koruzna zlevanka
 smetanov narastek
 zdrobovi cmočki in kompot
 polenta in mleko
 grmada (star kruh, jabolka, jajčni preliv)
 kakšni zdrobovi narastki
 jabolčna čežana
 variante ponarejene pizze (kruhova osnova, razni popečeni kruhki)
 krompirjevi žganci s kislo smetano
 pizza
 krompir (ne preveč kuhan, polovičke ali četrtinke popečene na malo olja, da dobi zlatorjavo skorjico)
 v pečici pečen prerezan mlad krompir, postrežen z maslom (peče se cca. 40 minut, da se napihne in dobi skorjico)
 topli sendviči, popečen toast z maslom

 popečeni kruhki s kislo smetano, potreseni z drobnjakom, zraven kakav
 prava frtalja s tremi zelisci
 skuta z drobnjakom in rezina popecenega kruha s kapljico olivnega olja
 pizza; odmrznili smo testo, nadev iz vsega, kar se je našlo v hladilniku

 kruhove kocke, pomočene v jajcu in spečeno ala šnite, otroci imajo radi malo posladkano
 bela kava z nadrobljenim kruhom
 polenta z mlekom; polento se lahko tudi popeče na žaru ali naredi tortico, narežeš jo na fetice in vmes daš spet vse vrste stvari, salamo, sir, pogreješ v pečici ali v mikrovalovki; skuham instant polento, jo lepo oblikujem v žličnike, te pa razporedim na krožnik npr. v obliko rožice, polijem s stopljenim maslom in potresem s sladkorjem ali s parmezanom
 različni sendviči, polni zelenjave, različnih sirov ali pa ribjih paštet
 pire krompir in piščanček v omaki, ragu ali kaka drugačna omaka
 krem juha s kroglicami
 jajčna krema oz. nekak domač puding: 1 rumenjak, 1 žlica sladkorja, 1 žlica gustina in 1 dl ali več mleka, najprej na ognju fajn zmešaš suhe sestavine, ki jim dodajaš mleko
 zmesana jajcka, lahko z dodatkom popecenih hrenovk

 polenta na mleku
 čokolešnik
 prosena kaša
 umešana jajca z domačo marmelado
 jogurt, sadje, skuta
 pire, čežana
 na čisto malo vode zdusena razna zelenjava, vmes na drobne koscke narezano meso; vcasih sem naredila nekoliko redkejse kot minestrica, vcasih gostejse kot pire, v obeh primerih obogatila s sirom
 testenine, riz, rizev narastek
 jetrca sem nastrgala, dodala malo drobtinic, jajcek, pomokala in ocvrla kot oreh velike polpetke
 pecena jabolka, jabolka v srajckah
 ovseni kosmiči, kuhani na mleku, zraven dam rozine, suhe marelice ali pa jabolko, če ravno imam pri roki
 hrenovka kot hod dog
 jajčna omleta s kočki hrenovke ali poli salame, šmorn
 mlečni riž, polenta
 kus kus z zelenjavo
 prosena kaša s suhim sadjem

Mimi, super! Res si se potrudila. To bo nekaj za nas, ko že skoraj nimamo več idej. Včeraj sem naredila mlečni riž v pečici – mleko, riž, vanilin sladkor, malo masla in jajčka – vse skupaj v pečico. In ko se naredi tista rjava skorjicana pregretemu mleku – mnjami..

Lep dan, kjub snegu, ko bi morali po pravem že nabirati zvončke za mamice.

Oj Tinkarca,tole se sliši krasno.Jaz imam pa dane sv planu rižev narastek z jabolki… A pride tale tvoj mlečni riž v pečici kot en narastek-gost?
Sicer se pri nas ne stepejo za takšne zadeve,a jaz se ne dam,naredim in na koncu jim ne preostane drugega,kot da vsaj nekaj malega pojejo…

Hali z mislijo na pomlad

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Mimi, ti si zaklad zakladov:)))

Tinkarca, jaz pa v to umesam se …skuto; njami!

Izkoristim se za vprasanje, ki sem ga hotela ze na srecanju postaviti, a sem pozabila: Ste bili z ol. oljem zadovoljni, ali je bilo premocno?

lep pozdrav v Zasavje Babi

Bok!
Najprej Hali – ja, zadeva je gosta. Delala sem bolj od oka (priznam, prvič) – 1 l mleka, 2 dcl riža in 2 jajčki (razžvrkljani). Sama nisem ravno ljubitelj, a smetano sem vso dol pobrala.

Babi – olje je čudovito in ga imam v glavnem le ZASE ( se malo “posebkam”). Moja mlajša prisegata itak na bučno, ki ga dobim tudi iz domače pridelave iz Prekmurja.

En lep vikend!

Hvala,bomo enkrat poskusili tudi tako,za danes imam že skuhan riž…bom pa dodala malo skute,tako kot dela Babi…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hali, meni je pa najbolj všeč tista “se ne stepejo, pa se ne dam, naredim in na koncu jim ne preostane nič drugega”. Prav vesela sem, da še kdo tako dela. Saj jim ustrežem, a če bi gledala samo na to, marsičesa ne bi nikoli videli. Bravo, Hali.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close