Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KAJ ZA VEČERJO

KAJ ZA VEČERJO

Joj sem že sita tega mišljenja, kaj bomo pa danes kuhali. Kako gre vam, izkušenim kuharicam to od rok. Danes sem čisto izčrpana od mišljenja, kaj bom kuhala, kaj dala v lonec. Nimam pojma, imate mogoče ve kak pameten nasvet?

Si pogledala pod naslov kaj za kosilo? Tam se najde tudi kakšna fina ideja za večerjo (oziroma za en tak obrok ki ni ne eno ne drugo pač pa nekaj vmes “kočerja”)
Pa tudi so enkrat punce že odprle to temo:

lp
d.

Hm, super tema. Ker sem pri večerji večkrat v dilemi, kot pri kosilz 🙂
Torej, moja vecerja danes:
popečeni kruhki s kislo smetano, potreseni z drobnjakom, zraven kakav

Moz pa je jedel cisto ta pravo frtaljo s tremi zelisci(cesar nismo vec uspeli narediti na srecanju,ker smo bili siti) in radic.Jaz skuto z drobnjakom in rezino popecenega kruha s kapljico olivnega olja. Lp

ja, TO !!… ideje za večerjo, kadar nimamo kočerje!!

Naši moški so danes jedli poletno, malo “začinjeno” z jogurtom. Sine to obožuje.
Bili pa so na voljo tudi muffini s čokolado in tokrat narejeni do polovice tudi s (zdrobljenimi) kosmiči.

Pizza; odmrznili smo testo, nadev pa je bil sestavljen iz vsega, kar se je našlo v hladilniku 🙂

Drage,

ali še ne veste, da za zdravje ni koristno večerjati ? Če večerjate, se hitreje starate, ker obremenjujete telo s prebavo, namesto da bi telo ponoči počivalo in se obnavljalo.

Kar čakam, kako boste vsi “udarili” po meni. Pa vseeno lep pozdrav E.

Hej,Eva! Ne jemlji kot udarec nazaj.Moja vecerja je ob sestih in ne pretezka.
Nekatere pa imajo kocerjo.
Zadnjic sem poslusala nasega znanega kardiokirurga.Ob vprasanju,ali se ravna po pravilih rednih obrokov,je zelo zivljensko odgovoril,da se hrani takrat,ko ima cas.Vcasih je pravi obrok sele vecerja. Tako se dogaja marsikomu.Poudaril je tudi,da se telo prilagodi.Ljudje smo razlicni in z razlicnimi potrebami,kaj ne? Diabetiki morajo imeti redne obroke 5 x na dan in se v bolnici dobijo kaksen keks za kasneje po vecerji,ki naj bi bila okoli seste ure. Lp Babi

Eva, na dan potrebješ pet obrokov!
in če nisi reden jedec, se ti lahko zgodi tudi kaka kronična bolezen, kot je sladkorna.

Eh, saj bi bilo za mojo postavo tudi najbolje, ko se ne bi “nabasala” zvečer, a kaj, ko je sploh pomladi in poleti po opravljenem delu tako prijetno posedeti pod našo brajdo.. In da bi sedeli pri prazni mizi..

Večerja je ponavadi pri nas po sistemu – znajdi se.. in potem znosijo iz hladilnika vse, kar je užitno.. Velikokrat naredim kakšne skutne namaze, zraven domača salama..

Včeraj je en naš “tozd” jedel pečeno jajce, drugi polento z mlekom, tretji pa malo pečenih gob in veliko smetane. Sama pa le krajec čisto sveže pečenega kruha – je bil še malo topel..

Lep dan vsem!

Eva, brez za,mere, ampak a ti še nisi slišala, da je najslabše izpuščanje obrokov.
Pomoje nobena tukaj nima namena se zvečer nabasat tko, da ne more dihat.
Zato se mi ta tema zdi zelo dobrodošla.

Jaz danes: Jogurt z narezano banano in kakav 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close