Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za večerjo ko pridejo gosti

Kaj za večerjo ko pridejo gosti

Prosim, če mi lahko pomagate z nasveti, ker sem trenutno brez idej. Na večerjo smo povabili prijatelje (3 odrasli). Rada bi naredila nekaj kar mi zraven otrok ne bo vzelo preveč časa in da bi ne bila preveč težka hrana za zvečer. Razmišljala sem v tej smeri: hladna predjed, glavni obrok in nato sladica.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Kot hladno jed lahko pripraviš tatrski biftek in kak narezek z pršutum ter kakšen tunin namaz!Kot glavno jed lahko ponudiš svinjsko ribo pečeno in polnjeno z prilogo in solato, ali spečeš kakšno veliko pizzo!Za sladico pa kremne rezine!!

Maribel, čeprav se tvoj jedilnik sliši odlično, ni prav lahka hrana. Jaz ga ne bi pripravila zvečer, ampak za kosilo.
Moja ideja:
predjed – rukola s parmezanom, oljčnim oljem in balzamičnim kisom
Glavna jed – na soli pečen losos. V pekač nasuješ cm ali dva soli in na njo položiš s kožo navzdol ustrezno velik file lososa. Pečeš približno 20 minut do pol ure pri 200 stopinjah. Meni je všeč, ker sol lepo popije vso maščobo in sok, ki se med peko scedi ven iz lososa. Potem ga samo še narežeš dol s kože, ki jo sevada skupaj s soljo zavržeš.
Zraven lahko ponudiš široke rezance, ki jih povaljajš v zeliščnem maslu in kakšno zelenjavno prilogo. (navijam za dušen janežev gomolj s kislo ali sladko smetano, saj se okus koromača zelo sklada z lososom) Lahko tudi kuhan krompir s peteršiljem.
Za sladico pa tudi nekaj lahkega, morda panna cotto z gozdnimi sadeži, sorbet, sadno-skutno torto ali pito …

Mislim, da tudi priprava jedilnika ni zahtevna. Rukolo očistiš in opereš že prej, tudi parmezan lahko prej narežeš (jaz bi ga narezala na take tanke oblance, ne naribala), potem samo zmešaš.
Losos se dela sam, z makaroni in janežem pa tudi ni pretiranega dela.
Panna cotto lahko pripraviš že zjutraj, ali celo dan prej. Potem samo še stališ i segreješ zmrznjene gozdne sadeže, jih sladkaš, morda še aromatiziraš s kakšnim likerjem in to je to.

na rukolo predlagam še na drobno narezane v oljčno olje vložene sušene paradižnike 🙂
mljask, silvy, tole me je pa zapeljalo 🙂

Uau, Tinkara, odlična ideja.
Ena, pa na kakšno dobro vino ne pozabi, seveda mora biti ustrezno k hrani, drugače lahko vse pokvariš.

Za predjed -obloženi kruhki z zelenjavo
Za glavno jed- široki rezanci z kukolo, mešana solata-radič,paradižnik,paprila,koruza,….
Posladek: sladoled prelit z brusničnim džemom.

Izgleda bolj vegeterjansko,kajne.?

Namesto širokih rezancev lahko spečeš šiščanca na žaru s prilogo-malo čebule,zelenjave ,na kocke narezanega krompirja. LP Marja

Hej, Tinkara! Sem vedela, da bos predlagala se posusene paradiznike:)))
Jaz bi dodala se nekaj oliv( temne popecene so se zlasti njami).

Vcasih namesto parmezana dodam k rukoli tudi fetko. Vceraj sem jo dobila iz Srbije in kajmak tud:))

Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close