Kaj za vecerjo?
Jaz običajno takole:
-pon: ribe rio mare z zelenjavo brez kruha
-tor: jogurt, kosmiči
-sre: svež domač pirin kruh, ki ga spečem sama+ nek namaz+surova zelenjava
-čet: mlečni riž ali mlečna prosena kaša
-pet: večerja zunaj, greva vsakič kam drugam in si privoščiva kaj novega
-sob/ned: sva ponavadi bolj aktivna, tako da si privoščiva kakšen topel sendvič, pico ali kakšen dober steak na žaru, školjke, piščanca v solati, sataraš…
Kremno juho imam zelo rada za večerjo. Moja najljubša je s cvetačo in brokolijem, ki ju skuham v malo vode, dodam česen, domačo “vegeto”, poper, malo muškatnega oreščka in zmiksam, na koncu zalijem z malo mleka in dodam žlico sveže naribanega parmezana.
Velikokrat jem mešano solato (paprika, paradižnik, kumare, por, koruza), ki ji včasih dodam ajdovo kašo, drugič kuhano jajce, tretjič tuno, četrtič mocarelo, petič pečen piščančji file…. polivko naredim včasih iz olivnega olja, limoninega soka, soli in popra, drugič iz bučnega olja, vinskega kisa, bazilike, soli in popra, tretjič navadnega jogurta, kisa, rdeče paprike v prahu, česna v prahu in soli….
Včasih jem sataraš z jajcem, rada imam tudi zelenjavo pečeno v pečici (narežem papriko, bučko, korenček, začinim s soljo, dimljeno papriko, rožmarinom in spečem) in zraven pečene repke kozic/lignje/file ribe/puranji file…
Včasih, ko se mi zalušta, imam pica kruhke iz pečice ali tople sendviče, tudi mlečni riž ali gris, ko me daje nostalgija po otroštvu, pa palačinke… tako bolj “junk” večerjo imam ponavadi enkrat tedensko.
Če je kriza so dobri tudi ostanki od kosila ??
Forum je zaprt za komentiranje.