kaj za obleč za dopust
V prikolici kakšnih fensi cunj niti ne potrebuješ, verjetno pa odvisno od posameznika kaj počne zvečer. Mi gremo na sprehod, za to so zame dovolj kratke hlače in mikica, če so komarji pa kaki dolgi rokavi. Načeloma pa rabiš kratke hlače in majico, lahko si pa cel dan v kopalkah, ponekod celo brez. V primeru dežja pa pride prav trenirka in superge.
Najbolje je, da greš v Emporium na stilsko svetovanje.
Prvo pokliči, razloži stilistki katero številko nosiš, koliko denarja si pripravljena odšteti, se dogovorita za datum in uro in tam te bo čakal kup oblačil za prikolico. Ker drugače lahko res ful kiksneš mimo in vzameš seboj oblačila za šotor ali pa, bognedaj, hotel, in boš izpadla kot gluh pes med keglji.
Pri nas je obvezna trenirka, en komplet finega za v mesto, potem kratke majice in hlače nekaj kompletov( do 3 na osebo), največ časa preživimo v kopalkah, ob večerih pa v trenirki. Obutev natikači in superge, prav pride tudi palerina.Je malo drugače kot v hotelu, saj si v kampu prav gotovo bolj umazan, vsaj naše cunje imajo proti koncu dopusta rdečkast odtenek;)
Kaj pa je razlika med dopustom v prikolici ali hotelu?
Za v prikolico pol manj gat kot za v hotel, ker ne bodo sobarice stikale, da bi videle, da so bolj umazane?
Kakšna vprašanja to eni postavljate…saj ne morem verjet.
Mene pa lulat lišči. A naj grem takoj, a naj še 5 minut počakam, da me bo mal bolj tiščalo?
Zakaj nebi bilo isto, kot če greš v hotel?
A v hotelu je prepovedano hodit okoli v kratki majici, kratkih hlačah ali trenerki?
Ne razumem, res ne. Pač vzameš primerno količino oblačil za čas, za kolikor greš tja.
Tako kot te v hotelu vidijo, ko greš iz sobe, te vidijo tudi, ko stopiš ven iz prikolice. V drugem primeru si celo verjetno več zunaj kot v prvem. Domnevam pa, da nimaš navade okol hodit v strganih oblačilih, da bi zato s sabo jemala drugačne stvari.
Kaj je NUJNO potrebno za na dopust? Kopalke in sprej proti komarjem.
Ja, sem. Drugače se sploh nebi oglasila.
Se mi zdi, da si ji s prvim odgovorom vse dobro napisala. Ampak še zmeraj-zakaj bi bilo drugače, kot v hotelu?
Preoblečeš se tolikokrat, kot ponavadi. Tega, da bi pa v hotelu moral bit vsak trenutek tipi topi in spedenan v nulo pa ni več. Vsaj ne v hotelih, ki si jih navadni smrtniki lahko privoščimo.
Zase vem, da bi po hotelu težko skakala v kopalkah, ravno tako mož, v jedilnico me verjetno ne bi niti spustili. V kampu tega problema ni, zato je lahko cunj precej manj. Za nekoga ki še ni kampiral je izbira kaj in koliko lahko težja. Še sama se prilagajam in vsako leto jemljem manj cunj, pa kampiramo več kot 10 let. Sem imela priložnost videti družine, ki so vajene hotelov in ne kampiranja in ti povem, da je razlika očitna ;).
No če vzamemo tvoje vprašanje resno..
V hotel bi vzela – vsa običajna prostočasna oblačila (kratke hlače, majice, kakšne 3/4 hlače, oblekco, bluzo…za v mesto… in mogoče eno do dve zadevi za zvečer, nekateri hoteli pač zahtevajo “kulturnejšo” obleko za večerjo.
V prikolico pa vse iz prve polovice zgornjega stavka, drugi del pa izpustiš, razen če hodite po nobel restavracijah zvečer. In ne bi pozabila na trenirko,Vetrovko, kopalni plašč in visoke šlape/cokle za na WC.
lp tinca
Forum je zaprt za komentiranje.