Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo

kaj za kosilo

Sicer vem, da je ta tema tudi na kulinariki,vendar kljub temu, da sem malce računalniškega hekerja, vseeno ne znam prisrfati do teh postov. Zato me zanimajo vaši konkretni predlogi. Torej, kaj ste imeli danes za kosilo in kaj boste imeli jutril.

Ker moja buča je prazna, možiček je lačen, meni se pa bolj kuha, kot pospravlja.

Hvala!

Puranja prsa (koščki) z limono in mediteransko mešanico, žafranov riž, solata (kumarice, paprika, čebula, bučno olje, balzamični kis, začimbe).

Katarina 2,hej!
Ker sem vceraj napisala 2 istrska recepta za sipe,sem danes sla v ribarnico in kupila pol kg srednje velikih sip(ze ociscenih ) in naredila golaz iz sip s polento z zelisci zraven.
.Predjed, mlad radic z rukolo,paradiznikom ,cesnom baziliko,
glavna jed Sipe s polento,
desert (skoraj vsak dan v teh vrocih dneh) jagode s kepico sladoleda
kozarec chardoneja (jaz z radensko)

Jutri predjed grska solata
glavna jed trilje-ribe (ki sem jih ze danes kupila,,jih ocistila in dala v marinado),
Jih bom dusila z marinado vred.Priloga kuhan mlad krompir z blitvo(po dalmatinsko). Kozarec vina
Desert Bom naredila danes zvecer.Sadni kolac z borovnicami.Postregla ga bom s kepico jogurtovega sladoleda z gozdnimi sadezi.Jaz verjetno samo sladoled.

babi vsaka čast, da si tako pridna pri pripravljanju kosila. (predjed, glavna jed, sladica). Pri nas je ponavadi juha (takšna in drugačna), glavna jed (pašta, krompir, polpeti, riž), … potem se pa konča. V tem vremenu se mi tako ali tako nič ne posreči. V življenju se mi še ni posrečil biskvit – ne glede na recept. Pravim, da so nekateri rojeni za pripravo sladkih jedi – in jaz nisem med njimi. (se pa rada k takim ljudem povabim na obisk 🙂

LP, Ela

PS: Frika se pripravlja

Draga Ela! Vse,kar sem vceraj naredila in kar bom danes vzame malo casa. Najhuje je bilo priti do ribarnice,ker je zelo vroce.No, potem sem itak sla v morje.
Tudi danes bom ze ob 9 v vodi.Za kosilo si vzamem cas med 12 in 13.
Kaksna predjed neki!! Menu sem napisala za salo.Je pa res,da brez zelenjave ne moreva.Mi jemo solate vedno za predjed.Tudi danes bo najprej osvezilna gr.solata.
Krompir in blitva se pa na pari v ekonomu hitro skuha.Borovnicev kolac je pa silno enostaven.Narejen v pol ure.
Prpricana sem,da bi tudi tebi uspel: 4 jajcka,4 zlice moke,4 zlice sladkorja,l.skorjica,cimet. Z el.mesalnikom dobro spenis sladkor z jajcki,da se zgosti in dvojno naraste,s kuhalnico rahlo primasas moko,dodas lupinico in cimet,pa v pakac na peki papir.Potreses na gosto z borovnicami in v pecico na 180-190 stopinj.Masa se dviga in pokriva sadje.Peces 25 minut. Postrezes s smetano ali brez.To delam skozi vse poletje z raznim sadjem.Vecje sadje narezem na rezine.Nic pecilnega,rahlo,dobro.Masa mora biti v pekacu 3 prste visoko.Zato manjsi pekac.
Pa se kam povabi ali pa ti povabi koga na uspeli kolac. Lep dan Babi

Babi, hvala, to bom danes poskusila z ribezom. Premešala ga bom s sladkorjem, ostalo pa zveni enostavno. Lep pozdrav Nastja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close