kaj za kosilo za 9 ljudi
V torek imam na kosilu 9 ljudi, mi domači in potem še sošolci od našega, ker se morajo nekaj učiti skupaj in pridejo direkt po šoli k nam. Zdaj fajn bi bilo, da jim kaj skuham, ampak sem jutri cel dan zasedena in v torek pridem kako uro pred njimi domov. Kaj bi lahko skuhala, da je količina velika, da je hitro in enostavno?
KArkoli mi pade na pamet, al nimam tolkšne posode ali pa že priprava dolgo traja…
pire krompir ali riž pa meso. Za meso je ena opcija, ki mal dlje traja, da kupiš tiste male fileje piščančje, ki so kot malo večji trakovi mesa in jih prejšnji dan spaniraš, potem pa samo še ocvreš naslednji dan. Lahko pa perutničke; našim dobro in hitro.
Hitro je tudi tortelini s smetano.
Pa njoki in neka omaka/meso.
Po spodnji temi sodec, bi jim bile najbolj vsec hrenovke, za sladico pa puding s cokolesnikom in sladoledom. Pa se najmanj dela bi bilo.
Drugace bi pa jaz pripravila, kar kuham za svoje, le v vecji kolicini.
Ali pa testenine z omako in solato.. Omaka se lahko pripravi dan prej in se jo potem prevre.
Ali pa enoloncnico in sadje.
Ali pa bolj po njihovem okusu pecen krompir in golaz ali zrezke v omaki. Zadnje dvoje bi spet pripravila dan prej in potem prevrela.
1. nimam časa pripravljat en dan prej, ne gre, me ne bo od jutra do večera
2. zato sprašujem za nekaj, kar naredim v max eni uri! (da ne lupim krompirja pol ure…)
3. moji bi jedli nekaj shranjenega v skrinji, nimam pa v skrinji zaloge za kosilo za 9 ljudi
Špageti mi sploh niso padli na pamet, ker jih redko pripravljam, ampak super ideja, piskre imam toliko velike, hitro je, pa vsi imajo radi špagete 🙂
Super ste punce!
2. zato sprašujem za nekaj, kar naredim v max eni uri! (da ne lupim krompirja pol ure…)
3. moji bi jedli nekaj shranjenega v skrinji, nimam pa v skrinji zaloge za kosilo za 9 ljudi
Špageti mi sploh niso padli na pamet, ker jih redko pripravljam, ampak super ideja, piskre imam toliko velike, hitro je, pa vsi imajo radi špagete 🙂
Super ste punce![/quote]
Samo na 3. odgovarjam: daš pač dve posodici, ali če spravljaš v skrinjo za 3, daš 3.
Super ste punce![/quote]
Samo na 3. odgovarjam: daš pač dve posodici, ali če spravljaš v skrinjo za 3, daš 3.[/quote]
Nimam zaloge za 9 kosil!
– Kakršna koli enolončnica, skuhana prej – lahko tudi zamrzneš in vzameš iz hladilnika en večer prej. . Je pa vprašanje, kako izbirčni so otroci in koliko jih bo jedlo… Za koliko stare sošolce gre?
– Prej skuhaj boloneze omako v večji količini, drugi dan testenine + solato + sir, parmezan
– Prej lahko skuhaš tudi golaž, drugi dan testenine ali polento + nekaj sladkega npr. puding, ai pa spečeš zvečer pred tem
– Zvečer narediš lazanjo (dva pekača), pustiš v hladilniku in naslednji dan spečeš + solata
– Naroči pizze
– Zvečer spaniraj piščanje meso ali pa kupi zamrznjene panirane kose (enkrat na leto ne škodijo 😉 ), naslednji dan jih spečeš v pečici, lahko ponudiš zraven pomfri (kupi že narezanega, da ne izgubljaš časa z lupljenjem), lahko prej pripraviš krompirjevo, francosko, fižolovo solato + ketchup, majoneza
– ČIli con carne – skuhaj dan prej v največjem loncu ki ga imaš, drugi dan samo pogreješ in ponudiš s segretimi torilijami (tudi te lahko kupiš)
– Zvečer pripraviš #pecivo na suho (recept na kulinairki), pustiš v hladilniku. Ko prideš domov, daš pečt (peče se cca 1 uro), tačas skuhaš zelenjavno juho ali zelenjavno minešto s testeninami ali hrenovkami.
– Na poti iz službe se ustavi v trgovini, kupi že pečeno meso, kruh, zelenjavo, lahko tudi vloženo
– Hitra in preposta rešitev – hrenovke, pečene ali kuhane
Forum je zaprt za komentiranje.