Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 2.

Kaj za kosilo 2.

Včeraj so bile na vrsti marinirane piščančje krače z limono, zlato zapečene v pečici, zraven popečen krompir s peteršiljem, zelena in vložena solata, goveja juha s cmoki in školjkicami, za sladico pa domače napolitanke. Danes bomo “pospravili”ostanke, potem bo na vrsti kisla repa in fižol, pa enkrat bodo krvavice. Pozdravček vsem!

predvčerajšnjim: porova juha * ocvrti kaneloni s palačinko * pire * solata
včeraj: lečina juha * piščančji file * riž * popečena zelenjava z gobami * solata

krompir z zelenjavo in sirom, paradiznik,paprika v solati.
jutri:hobotnica v solati, zelena solata s paradiznikom,popeceni cesnovi kruhki. lp petra

Pri nas danes: juha z zdrobovimi žličniki, pečen piščančji hrbet, dušeno rdeče zelje in pire krompir.
Lep začetek delovnega tedna vam želim!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas bo pa danes korenčkova juha (recept iz Kulinarika.net) in široki rezanci z mletim mesom, bučkami in paradižnikom.
Yummie!

v soboto: kaula (fižol, koleraba in korenje) in palačinke

danes: Tavče na gravče (fižol s pločevinke, že poleti prepražena čebula, paprika, paradižnik, česen in peteršilj – vse zmešano ter popečeno pečici)

Lep sončen pozdrav! (se tale sonček res prileže)

Danes bomo imela puranje zrezke v sirovi omaki, skutine cmoke in motovilec, jutri dimljenega lososa v smetanovi omaki in spet motovilec iz maminega vrta.

Mi imamo danes pražena mlada goveja jetrca s čebulo, veliko skledo zelene solate s fižolom.
Jutri bodo puranji zrezki (z bedrc) namazani z dijonsko gorčico, popečeni v ponvi, nato zaliti z belim vinom in na koncu s kislo smetano, krompir, kuahn na sopari, solata.

Pozdravečk, neja

Danes pridemo domov šele zvečer, zato bo kosilo v službi tako mimogrede, jutri pa kostna juha, krvavice, fižolova in zelena solata, v petek pa najverjetneje ribe. V soboto nas tudi ni, za nedeljsko kosilo bo pa že padla kakšna ideja. Pozdravček!

Mi smo imeli včeraj slan rižev narastek z brokolijem, zeleno solato z jajcem in za sladico Panna Cotto z jagodnim prelivom;
danes pa bodo špageti s polivko iz puranje šunke, graha in paradižnika, mešana solata (zelena, kumare, paradižnik, koruza…) in za sladico… nimam pojma 🙁
Lep dan! Nam se zaključuje delovni teden :o)
Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

sveza repa v omaki,popecena polenta,radic. lp petra

včeraj krompir in kumare v solati, file s sirom, danes paprikaš (malo po moje), pire, solata

Danes ribe:celi moli v naravni omaki in nekaj njihovih filetov-paniranih.
krompir in blitva. Sladoled z brusnicno omako.

Saj veste,da ribe lovi svak-na trnek.Danes sem ga opazovala pri pripravi vabe.Pol kg sardelc je krasno ocistil,tudi kosti odstranil in luske ter spravljal v licno skatlo. Ko sem ga vprasala,komu to cisti,je bil pronten odgovor:
“Vaba za ribone.Pa da mi ne bos katere odnesla.”

To je bilo tako lepo pripravljeno,da sem pomislila,kako so njegove ribe
strasno razvajene. Ja,ce hoces ujeti kaksnega brancina ali orado,jih moras pac s hrano podkupovati.
Prejsnji teden je skocil v Milje(cez mejo) kupit sardele,ker jih pri nas ni bilo.
Zdaj veste,zakaj so ribe ujete na trnek tako drage:)) Babi

Špageti s tunino in zelenjavo pa solatka zraven z mlado čebulo. Uf, sem že lačna.

Piščančji paprikaš, flancati.

Danes krvavice, jutri piščančji kroketi in zelena solata. Pozdravček!

Sem bila prej prehitra. V soboto nič kuhanja, dve tretjini družine odsotni cel dan, “moška” tretjina pa bo “preživela” pri mami(tašči). Razmišljam pa, da bi za sladico v nedeljo naredila borovničev zavitek. Kaj bo pa ostalo za kosilo, bo trenutek navdiha. Sončka vsem!

danes,goveja juha,skutin zavitek z zelenjavo,solata.
jutri: piscancja obara,krompirjevi zganci.
sobota: riba/verjetno ribon-ce bo!?? /, ribja juha/za moza in hcero/,blitva s krompirjem,solata. lp petra

Pri nas bo pa danes juha, zavitek iz mletega mesa (iz januarske Lise), pečen krompir v pečici, brokoli v solati in za sladico kokosova tortica.

Lep dan! Danes vam zavidam vreme, saj imamo skoraj hladneje in piha… uf, je zoprno :o(

Vladka

Danes mineštrica z vso možno zelenjavo in čokoladni kolač z orehi…mnjam…

pečen piščanec
pomfri za moski del
riž z bučkami ipd zelenjavo za ženski del
zelena solata

za posladek pa skutine kocke iz tega foruma:)

sobota: dunajski zrezki * riž * popečen por in jajčevci z mozarello * solata
nedelja: rodbinsko kosilo v restavraciji

Hej!
No,jaz sem pa vceraj naredila prave krompirjeve njoke in koncno lahko izjavim,da so bili dobri kot mamini.
Krompir z Bloske planote,lep zdrav,mokast,recept italijanski in je uspelo.
Zraven golaza z divjacino je bilo imenitno.
Skleda motovilca z jajckom.
Ker za nekatere mora biti sladica,sem naredila hitro skutino pecivo s sadjem. Lep teden Babi

petek: ocvrt piščančji file in zamrznjen pomfri pečena v pečici, rdeča pesa

sobota: mesna lazanja, zelena solata

nedelja: goveja juha, goveji zrezki v zelenjavni omaki, skutina klobasa z zdrobom ter mehka solata s kitajskim zeljem

danes: včerajšnji ostanki

včeraj: tunin steak na žaru, mlad krompir z zelišči, bučke v solati
danes: zelenjavna mineštra, smetanov puding s cimetom
jutri: zelenjavna rižota, zelena solata

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close