Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 2.

Kaj za kosilo 2.

jetra mlade govedi /tako pise !?:)) / v omaki,pire krompir /ali kruhovi cmoki/,mesana solata. lp petra

Riz, kuhana zelenjava, pariski zrezek, solata (Radic motovilec, zelena, koruza, fizol), kompot

Oj,
včeraj-zelenjavna juha, tortelini s špinačo in sirom (seveda kupljeni)-preliti samo z maslom in potreseni s sirom, solata
danes-juha iz vrečke (mudi se, mudi-ker mami ni vedela, da imajo otroci trening), goveji zrezki v omaki, polenta z brokolijem a la Babi, solata -ampak šele po treningu.
jutri-???
Pozdravček

lpD

Danes kuhane domače klobase s fižilovo solato, ker se nam mudi, smo “leteči”, jutri verjetno puranja nabodala, kaj bo pa zraven pa še ne vem, v petek mogoče krvavice??? Pozdravček!

včeraj: pražen krompir, dušeno rdeče zelje
danes: brancin s koromačem v pečici, velika skleda mešane solate
jutri: sojin golaž, popečena polenta, solata
v petek: gobova juha, palačinke s skuto

danes: recimo, da se jim reče mesne kocke – mleto meso (ostanki), zmešano z jajcem, sirom, popečeno čebulo, začimbami – naloženo v pekač, na vrhu koščki pelatov in sir, prelito z bešamelom – vse to bo naš bolnik dal v pečico.
O tem, kakšen bo okus in odziv družinskih članov, ker sem si to izmislila včeraj, bom poročala jutri. Zraven bo regrat, saj sem v soboto pred snegom “prelazila” vse vinograde in ga nabrala.

jutri: svinjski zrezki popečeni z zelenjavo in sirom v pečici

Prijeten sončen dan!

Danes bomo imeli puranove kocke z začimbami, kuhan peteršiljev krompir, endivijo v solati in kakšno juho, še ne vem kakšno. Pozdravček!

Včeraj: solata, francoski krompir, juha
Danes: pizza z zelenjavo in tuno
Jutri: jaz – sadje, mož – rižoto z zelenjavo in gobicami, solata, cimetov kolač
Sobota: rižoto z morskimi sadež, pečen brancin ali orada na krompirju, blitva, solata

Bo jutri kar pica. Ni najbolj zdravo, je pa hitro :((. Pozdravček!

Kako pa narediš cimetov kolač?

ta teden sva dvakrat jedla file in pomfri iz pečice in enkrat špagete v lososovi omaki.
danes bo piščančji file v šampijonovi omaki, pire in solata.
jutri pa piščanec s kumarami po kitajsko in riž.

recept za dva:

pol piščančjega fileja
1 kumara
pol čebule
dva stroka česna
sojina omaka
malo pekoče, rdeče paprike

piščanca zrežemo na majhne koščke in ga popečemo. nato dodamo vse ostale sestavine naenkrat in pražimo še nekaj minut in to je to. jaz dodam še malo vode, da je malo več omake zraven. ta jed je res dobra, enostavna in hitro pripravljena.

A lahko prosim napišeš kako narediš popečeno polento?

Hvala. ja eni pač nismo takšni kuharski mojstri:).

Lp

V sredo smo imeli krompirjeve blazinice s skuto () in paradižnikovo omako s tuno. Ker je bilo to prvo spet nekaj novega, so bili otroci malo skeptični :o) Na koncu smo sicer vseeno vse pojedli, čeprav so bile nekoliko premehke… morda sem jih prekuhala… kar mi pogosto uspe pri krompirjevem testu 🙁
Včeraj smo šli kar na pizzo… pizza doma pač ni tako zanimiva kot pizza zunaj :o)
Danes pa bo malo prirejeni piščančji paprikaš in za prilogo riž, popečeni jajčevci v solati in zelena solata za otroke. Za sladico tortica z jagodami, vanilijevo kremo in jagodno smetano.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz pa sem včeraj improvizirala. Puranove kocke sem mislila samo popeči in zraven dati kuhan krompir s peteršiljem, nazadnje pa smo imeli purana v smetanovi omaki z zelenjavo in zraven kašo. Sem ugotovila, da je treba “pospraviti ostanke”. Zraven pa zeleno solato. Kosilo je bilo gotovo en, dva, tri. Pozdravček!

Oj,
tukaj je recept za popečeno polento z brokolijem.

Mi bomo danes jedli zelenjavno juho, rižoto s piščancem in peso. Pa še kakšno sladico bom scoprala, verjetno pecico na suho oz, hitro skutino pecivo.
Pozdravček

lpD

Pri nas pa je bila danes po dolgem času spet fižolova juha z rižem in zreven makaroni z prepraženimi drobtinicami. Na koncu pa še motovilec z jajčkom.

Jutri pa bo lazanja (upam).

LP Mateja

sreda: jetrca v omaki, pire krompir, zelena solata

četrtek: praženo kislo zelje, kuhane klobase

petek: goveja juha, pitulice nadevane z mletim mesom in šampinjoni, zelena solata

danes: juha, golaž iz mletega mesa in zelenjave ter testenine, solata iz kitajkega zelja

Vzela iz zamrzovalnika jecmenovko- v njej se je kuhalo:
jecmencek,pira,leca,grah,por,zelena, petersilj,cesen,cebula.Danes dodala
se kuhan fizol in malo krompirja.

Popecene skutine palacinke z rozinami v nadevu. Preprosto in dobro. Lp

Mi smo pa danes jedli rižoto s piščancem in zelenjavo. Enostavno, hitro in tudi dobro

Goveji zrezki v omaki z grahom, cmoki iz paljenega testa, zelena solata z jajcem in snežene kepe v vanilijevem pudingu.
Babi, cmoki so bili dobri in jih bom še kdaj naredila. Zanima me le, koliko časa naj bi se to kuhalo. Tako in tako nikoli ne znam skuhati cmokov, svaljkov… vedno me je strah, da ne bi bili premalo kuhani in premnogokrat so kar na hitro preveč :o)
Lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Živio, Vladka!
Za svaljke in njoke velja, da so kuhani, ko priplavajo na gladino vode. Za paljene cmoke pa ne vem.

LP;Vera

Ja, Vera, to sem že mnogokrat slišala, ampak to je tako hitro, da me še vedno grize dvom, ali je res kuhano… Vseeno hvala.
Pozdravček!

Vladka

Hej,Vladka! Kot ves,jih je delala teta.Sama jih se nisem.Sla sem gledat v navodila in ne pise,kako dolgo.Ce vzamem v postev,da je testo ze kuhano,mislim,da priblizno tako kot krompirjeve(to pomeni,da se jajcka
toplotno obdelajo).
Prav zato se jaz drzim svojih skutinih. Tam vem,da moram nekaj casa kuhati,da postane lepo rahlo in ne pacasto ali razpadlo,kot se lahko zgodi pri krompirjevih(ce jih bi kuhala jaz).Ha-ha!

Me veseli,da so ti bili vsec;verjetno si jih kuhala prav.

Se danasnje kosilo:

Juha z rezanci,domaca krvavica s kislim zeljem in pitulicami samo s skutinim nadevom (namesto prazenega krompirja).

Sladica:danes smo kar sladoled z visnjevo polivko;se je prileglo. Lp Babi

Danes smo pri nas imeli sladko kosilo: rižev narastek malo drugače po naslednjem receptu s tem, da sem namesto džema, podušila na rezine narezana jabolka z limoninim sokom. Seveda pa je bila tudi juha oz. bolj “mineštra” (por, korenje, cvetača, bučke, krompir, koruza in drobni makarončki ter seveda obvezno, paradižnik, česen in peteršilj).
Prijeten nedeljski večer!

Vladka

Danes: jelenja juha s palačinkami (fritati), jelenja ribica na žaru, riž, krompirček, radič z jajčkom in balzamičnim kisom
Jutri: cvetačna juhica + kaj sladkega se bo našlo
Enkrat v tem tednu sledijo še pitulice, verjetno v sredo – komaj čakam

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close