Kaj za kosilo 2.
danes bom delala adobo (to je filipinska jed). pomoje more biti zelo okusno.
pol piščanca (jaz bom dala fileje)
2 stroka česna
3 žlice sojine omake
2 žlici vinskega kisa
poper
po želji malo kurje kocke
v loncu zmešamo sojino omako, kis, česen in poper, dodamo razkosanega piščanca, premešamo in zalijemo z okoli 100 ml vode. lonec pokrijemo in kuhamo počasi, da se piščanec zmehča.
po želji lahko nato kose piščanca popečemo na malo olja.
zraven bom skuhala cvetačo, korenje, grah in dva manjša krompirja (sva samo dva).
Astra, to je zelo preprost Jamiev recept. Zavreš kokosovo mleko (v konzervi je cca 4 dcl) in vodo. Količina je pač odvisna od tega, koliko bo jedcev. Jaz običajno za dve osebi dam 2 dcl riža in 1/2 l vode. Skratka, zavreš, soliš in umešaš riž. Skuhaš do mehkega. Riž streseš na cedilo, v posodi pa zavreš malo vode in nad soparo riž še nekaj minut mešaš, da postane rahel. Streseš v skledo, umešaš cca 1/4 kg oprane sveže špinače in malo sojine omake. Špinača se tako v rižu malo pokuha in ostane čvrsta in lepe barve. Zdaj skoraj dobesedno citiram Jamieja, ampak stvar je za moj okus odlična.
Danes smo skuhali bolj na hitro… piščančji zrezki v smetanovi omaki s sirom, riž s cvetačo, zelena solata z jajcem;
sladico – jagodno tortico pa sem spekla že dopoldne…
Lep dan vsem!
Vladka
Helena, jaz sem ravno včeraj pekla tale narastek. Gre pa takole:
Sestavine: 1/4 kg prosene kaše, 3/4 litra mleka, 5 dag masla, 10 dag sladkorja, 1/4 kg naribanih jabolk, 1 vanilin sladkor, ščepec soli, cimet.
V mleko daš maslo, ščep soli in polovico sladorja. Ko zavre, vmešaš oprano in prebrano kašo. Kuhaš tako dolgo, da se zgosti. Vmes večkrat premešaš. Jabolka premešaš s sladkorjem in cimetom. V namaščen pekač zliješ kašo in po vrhu daš jabolka. Pečeš 30 minut na 180 stopinj.
Kresnica, ti pa si seveda dobrodošla, da napišeš svoj recept.
Včeraj: testenine z jajčevci, paradižnikom in sirom… mož vedno znova reče, da bi to lahko pogosteje jedli (čeprav jih jemo skoraj na 14 dni), najmlajši se ni hotel niti pritakniti 🙁 Ugotavljam, da ga očitno moti sir, zato bo naslednjič dobil porcijo, preden bom dodala sir.
Za sladico je bilo še nekaj jagodove tortice.
Danes: porova juha, sirove palačinke, jabolčna čežana ali kompot.
Jutri: boranija, vodni vrabčki, zelena solata… sladica pa odvisna razpoloženja kuharice :o)
Pozdravček vsem in lepo nedeljo vam želim!!
Vladka
Ja, Babi, res smo na toplem, čeprav imamo danes spet veter, a je še vedno 25 stopinj več, kot pri vas :o)
Ko sem gledala temperaturne podatke za lani in predlani, sem ugotovila, da je tole precej nad povprečjem za ta čas…
Lani pa smo bili v tem času v Slo. na snegu (vojna v Iraku)…
Kaj pa je s tem “dober tek”???
Pozdravček!
Vladka
Tatyana hvala, ta tvoja omakca je zelo zanimiva…kaj pa rakci, ali jih popražiš na olju in zajieš s pelati lai kako? ČE si tako dobra, bi te prosila za recept..pa ne tukaj, raje odpriva drugo temo, ker je tu pač gužva 🙂
Drugače pa danes pri nas za kosilo:
-tagliattelle z artičokino omako
-radič z balzamičnim kisom, oliv.oljem, tuno in jajčko
-sladica: miške s skuto in rozinami
LP, zala
Prejsnji teden so na RAI nekaj modrovali ob polni mizi in je to prislo na dan.
Baje gre ta ” dober tek” vsem tako na zivce,da bi najraje zbezali od mize.
Slovensko bi res lahko bilo vabilo na tek “cez drn in strn”!
Potem so nas poducili,da se to ne uporablja vec. Sicer nas mediji stalno nekaj ucijo. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.