Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 2.

Kaj za kosilo 2.

Avena, kako pa narediš kokosov riž?

LP ASTRA

V kozici dusen sladki janez s krompirjem.Proti koncu zacinjeno in dodan parmezan,ki se pokrit sam stopi. Vse je potem na dnu malo rumeno zapeceno. Zraven za oreh velike mesne kroglice.
Paradiznik v solati z oljkami in fetko.
V vinu dusena cela jabolka z malo meda in zacimbami. Lp Babi

Živjo,

danes bo pa zelenjavna juha, pečene perutničke, riž(rjav), solata.

LP

lpD

Vladka…kako narediš grahovo juho s krompirjem? je hitro narejena?

danes bom delala adobo (to je filipinska jed). pomoje more biti zelo okusno.

pol piščanca (jaz bom dala fileje)
2 stroka česna
3 žlice sojine omake
2 žlici vinskega kisa
poper
po želji malo kurje kocke

v loncu zmešamo sojino omako, kis, česen in poper, dodamo razkosanega piščanca, premešamo in zalijemo z okoli 100 ml vode. lonec pokrijemo in kuhamo počasi, da se piščanec zmehča.
po želji lahko nato kose piščanca popečemo na malo olja.

zraven bom skuhala cvetačo, korenje, grah in dva manjša krompirja (sva samo dva).

Mi pa smo danes jedli ražniče in “rdečo pašto”…tako jaz namreč rečem pašti s paradižnikovo omako.

Astra, to je zelo preprost Jamiev recept. Zavreš kokosovo mleko (v konzervi je cca 4 dcl) in vodo. Količina je pač odvisna od tega, koliko bo jedcev. Jaz običajno za dve osebi dam 2 dcl riža in 1/2 l vode. Skratka, zavreš, soliš in umešaš riž. Skuhaš do mehkega. Riž streseš na cedilo, v posodi pa zavreš malo vode in nad soparo riž še nekaj minut mešaš, da postane rahel. Streseš v skledo, umešaš cca 1/4 kg oprane sveže špinače in malo sojine omake. Špinača se tako v rižu malo pokuha in ostane čvrsta in lepe barve. Zdaj skoraj dobesedno citiram Jamieja, ampak stvar je za moj okus odlična.

Kresnica,

a zaupas recept za tale narastek?

Helena

Helena

Danes smo skuhali bolj na hitro… piščančji zrezki v smetanovi omaki s sirom, riž s cvetačo, zelena solata z jajcem;
sladico – jagodno tortico pa sem spekla že dopoldne…
Lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

danes krompirjeva juha s hrenovkami, rizev narastek za hcero in moza, zame pa veeelika masana solata.:)
jutri francoski zrezki ,zelje v omaki,pire,solata….lp petra

Helena, jaz sem ravno včeraj pekla tale narastek. Gre pa takole:

Sestavine: 1/4 kg prosene kaše, 3/4 litra mleka, 5 dag masla, 10 dag sladkorja, 1/4 kg naribanih jabolk, 1 vanilin sladkor, ščepec soli, cimet.

V mleko daš maslo, ščep soli in polovico sladorja. Ko zavre, vmešaš oprano in prebrano kašo. Kuhaš tako dolgo, da se zgosti. Vmes večkrat premešaš. Jabolka premešaš s sladkorjem in cimetom. V namaščen pekač zliješ kašo in po vrhu daš jabolka. Pečeš 30 minut na 180 stopinj.

Kresnica, ti pa si seveda dobrodošla, da napišeš svoj recept.

včeraj: sarme(še zaloga iz zamrzovalnika) in kruh
danes: juha(iz vrečke), pečene piščančje krače z marinado po ptujsko ter pomfri pečen v pečici ter zelena solata
jutri: pizza

Danes smo jedli kotlet na žaru (mož), pečen krompir z začimbami, solata (fižol, koruza). Jutri bodo pa verjetno ribice (v skrinji je še 1 postrv in 1 brancin – že vidim, da bo borba za brancina :-))

Zelenjavna juhica, peresniki v omakci z rakci (se lepo rima, not pa je so še pelati, pa grška feta), zeleno solato s koruzo, muffins za sladico

Pozdrav, Tatjana

Tatyana – ali feto samo na koncu sterseš v omako z rakci? ALi jo pusti, da se malo stopi?! Lp, zala

Včeraj: testenine z jajčevci, paradižnikom in sirom… mož vedno znova reče, da bi to lahko pogosteje jedli (čeprav jih jemo skoraj na 14 dni), najmlajši se ni hotel niti pritakniti 🙁 Ugotavljam, da ga očitno moti sir, zato bo naslednjič dobil porcijo, preden bom dodala sir.
Za sladico je bilo še nekaj jagodove tortice.
Danes: porova juha, sirove palačinke, jabolčna čežana ali kompot.
Jutri: boranija, vodni vrabčki, zelena solata… sladica pa odvisna razpoloženja kuharice :o)
Pozdravček vsem in lepo nedeljo vam želim!!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ribja juha s spinacno kasico,moli na”lesso”,
krompir z blitvo po dalmatinsko,
pecena nadevana jabolka(kaj pa drugega),ki bi jih jedla vsak dan.
Dober tek (po novih pravilih bontona se ne uporablja vec)
in prijetno nedeljo nekje na suhem;Vladka pa na toplem:))) Babi

Zala,

feto dodam na koncu, ampak jo pustim, da se malo stopi, kakšen košček pa ostane tudi malo večji – za vsak okus nekaj!

Lp, Tatjana

Ja, Babi, res smo na toplem, čeprav imamo danes spet veter, a je še vedno 25 stopinj več, kot pri vas :o)
Ko sem gledala temperaturne podatke za lani in predlani, sem ugotovila, da je tole precej nad povprečjem za ta čas…
Lani pa smo bili v tem času v Slo. na snegu (vojna v Iraku)…
Kaj pa je s tem “dober tek”???
Pozdravček!

Vladka

Tatyana hvala, ta tvoja omakca je zelo zanimiva…kaj pa rakci, ali jih popražiš na olju in zajieš s pelati lai kako? ČE si tako dobra, bi te prosila za recept..pa ne tukaj, raje odpriva drugo temo, ker je tu pač gužva 🙂

Drugače pa danes pri nas za kosilo:
-tagliattelle z artičokino omako
-radič z balzamičnim kisom, oliv.oljem, tuno in jajčko
-sladica: miške s skuto in rozinami

LP, zala

pri nas danes tipično nedeljsko kosilo.. pečenka, pražen krompir, solata,gratinirana zelenjava
edino kar me moti pri teh kosilih je to, da jemo ze ob 12h-12-30..tam nekje.
med tednom pa v pol petih.
čisto mi zmesa ritem;)

ste tudi vi v nedeljah bolj ‘tradicionalni’, kot cez teden??

Prejsnji teden so na RAI nekaj modrovali ob polni mizi in je to prislo na dan.
Baje gre ta ” dober tek” vsem tako na zivce,da bi najraje zbezali od mize.
Slovensko bi res lahko bilo vabilo na tek “cez drn in strn”!
Potem so nas poducili,da se to ne uporablja vec. Sicer nas mediji stalno nekaj ucijo. Lep pozdrav Babi

Manika, hvala, sem si ga že skopirala v svojo datoteko z zanimivimi recepti in pride na vrsto za preizkus čim prej.

Helena

Helena

sobota: goveja juha * krompirjeva musaka * solata
nedelja: brokolijeva juha * pečen piščanec v pečici, položen na mešanico stročnic * zdrobovi cmočki (za otroke) * solata

Hojla, pozdravček vsem. Spet sem nazaj. Računalnik je “štrajkal”, cel sistem je šel v prafaktorje. Danes špageti po bolonjsko, kutri krvavice s fižolovo solato, pojutrišnjem???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close