Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj z viškom kuhanih špagegtov?

Kaj z viškom kuhanih špagegtov?

Mož je danes finiširal kosilo. Nekaj pripetljajev je za v rubriko Najbolj butasto, ostalo pa nam je skoraj poln lonec špagetov (še nezabeljenih).
In to so tisti čisto tanki špageti! Meni testenine z omako že iz ušes ven lezejo.

A ima katera kakšen recept za kaj drugega. Kakšno pogačo (razen pečenih makaronov, ki sem jih tudi že fajn sita) ali pa kaj jaz vem kaj. Res ne vem … Če jih vržem pa stran, se mi bo pa školjka zamašila ali pa vrečka strgala 🙂 pa še vest me bo pekla, ker bom tako veliko količino vrgla stran.

Kakšna ideja?

Hvala.

ali pa v zamrzovalnik in naslčednjič samo v vročo vodo vsuj.

Carbonara morda??? Testenine v solati (enako kot francoska). Popečene testenine s pršutom? Testenine z jajci? Testenine s skuto, popečene v pečici?
Testenine z orehi in sladkorjem?

“Municije” kolikor hočeš … :)))

Testenine v solati? Špageti so, če vprašaš mene, dobri samo frišno kuhani.

Zanimivo – jaz imam podobno menje o krompirju. Če mene vprašaš, je edini dober krompir le pražen….. :)))

Notri zamešaj ene dva jajca, dodaj tisto kar imaš rada (recimo pršut, faširano meso, sir, začimbe). Potem daj na teflonsko ponev malo olja, gor to zmešano maso iz špagetov in krasna jed iz “ostankov” je pripravljena.

Ta recept sem enkrat slišala na TV, ko so imeli še tiste oddaje, ki jih je vodil nek David, italijan po rodu, drugače pa američan.

Hvala punce. Mislim, toliko jih je, da lahko naredim vse zgoraj našteto pa še bo ostalo.

Še nikoli nisem prakticirala, da bo zamrznila kuhane testenine. K72, a si ti to že poskusila?

Če delam francosko, potem verjetno spustim krompir, a je tako?

Mislim, najraje bi naredila kaj takega, da jih sploh ne bi bilo več videt. Mater, kako sem jih sita!

Ja pikola, a je za vsakega svoj zavoj skuhal?

V solato iz testenin daš, kar ti paše. Grah, kumarice, jajce, narezan sir na kocke, salamco, koruzo…

Ja, dva zavitka špagetov! Za dva odrasla in dva otroka. Se tolčem po glavi, ker mu tudi tega nisem pripravila.

Mislim, vse je bilo pripravljeno, omako vedno naredim za večkrat in zmrznem. Juha je bila skuhana – jo je moral samo z balkona vzet in pogret. Raje ne povem, kaj je naredil z juho.

Solato je bilo tudi treba samo zabelit.

Jaz sem si pa prvošla dopoldanski klepet s prijateljico, nakup na tržnici … Enkrat sama brez otrok, evo … Cela štala, ha, ha, ha.

No, saj otroka nista ostala lačna. Jaz sem se mela tudi na kofetu super. Sam s temi špageti pa res ne vem ….

No, vse skupi je mal za hec, mal za res. Sem se hudo ugrizenla, da nisem začela nergat.

Mislim, nej mu bo, sej šraufat pa zna :-).

Hvala punce za vse ideje.

Jaz bi jih kar stran vrgla, ker če je tak lipe, kot si ga opisala, jih je sigurno še razkuhal ;-))) Jaz se res ne bi sekirala zaradi pol kile zavrženih špagetov.

Daj, povej, kaj je bilo z juho 🙂

pa jih neseš v kako zavetišče za pse/mačke…

sicer pa so dobri tudi naslednji dan. jutri jih lahko poliješ z ragujem, bešamelom in ribanim sirom ter zapečeš v pečici.

lahko skuhaš fižolovo mineštro in jih prideneš proti koncu kuhanja, da dobiš pašta fižol

lahko jih sesekljaš, dodaš mleto meso, jajce, namočen kruh, peteršilj, čebulo, česen, sol, poper, žlico gorčice, oblikuješ polpete, povaljaš v moki in ocvreš, zraven ponudiš krompirjevo solato

lahko jih čisto zmelješ, dodaš začimbe po želji in nafilaš piščanca ter ga spečeš v pečici

lahko jih sesekljaš, dodaš mleto meso in s to filo napolneš paprike

Pa daj že zabriši tiste špagete stran, preden ti še kakšna napiše, da jih odnesi v zavetišče za brezdomce. Ženske, en paket špagetov je pol kile!

Uh, tole z mletjem mi je kar všeč. Jih nočem več videt, he,he.

Kaj je bilo z juho? Ok, sem planirala, da bomo imeli govejo juho dva dni. Sem jo skuhala že v petek popoldne, precedila in dala na balkon, ker je bil poln pisker in ni šlo v hladilnik.

Jasno, da je juha zamrznila. Sicer ne cela, imela je pa kar debelo skorjo (baje – tako je rekel). Moj je sklepal takole: Ok. Voda je zmrznila, spodaj je pa juha. In je ledeno skorjo vrgel stran, ostalo je pa pogrel 🙂

Še dobro, da ni zlatih kroglic 10 minut kuhal v vreli juhi, he, he …

Sem samo rekla, da škoda. Pa kako si predstavlja, da nastane juha iz tistega, kadar govejo juho spravim v zmrzovalnik. Je skomignil z rameni.

Saj pravim, važno, da zna šraufat.

Mislim, saj zdaj je že kar dober. Zdaj mu gre kuhanje že kar dobro od rok … ha, ha. Do penzije se bo že še kaj naučil.

Ko sva bila sveže poročena, sem ga vpašala, če bi jajce na oko in me je vprašal, kako to mislim. Revež je mislil, da sem se razjezila in da mu grozim, da ga bom mahnila 🙂

No, lepo se mejte, jaz boj jutri mlela špagete.

Uh, ne, teh špagetov, zdaj ko so nakuhani je več kot pol kile. Cel ta velik pisker, ker sem ga učila, da se mora kuhat v veliko vode 🙂

OK, potem pa dober tek ;-))))

Ej, do solz sem se nasmejala tej A Je To štoriji! :))))

Samo to še povej, ali je tvojemu možu ime Pak ali Mak :))))))

…… “važno, da zna šraufat”…… :))))))

Danes sem malo nagnjena k popravljanju ;-))) Si mislila Pat ali Mat, a ne?

Kako tipično, tip ti skuha čist preveč špagetov, zdaj se pa ti z njimi ukvarjaš:)

Sam si pa dobra, da zdržiš s takim…oz. da sta sploh do poroke prlezla. Da še jajca na uč ne razume…
Jaz bi že zdavnaj pobegnila od vsega hudga 😉

NO, sej vem, da so pač še druge vrline in znanja…tko da me ne prezares vzet…samo meni bi se zmešal 🙂

Ha, ha, ha … Lej, če pogledaš po forumu al pa v službi na kofetu, kok je slabega v zakonih … A jaz se nej pa jezim zarad jajc pa špagetov? 2x na let se kje zadrži, postelo mi zmeraj pogreje, tut lulat je začel sede, ker sem kokodakala … Če rečem, da je treba kaj pršraufat je prec narjen 🙂

Logostiko otrok si izmenjujeva brez kakršnihkoli dilem.
A mi je kaj slabga? Ok. enkrat se mu je čaj prsmodu, ko sem bila bolna pa me je hotel pocrkljat. Je dal vrečko še v mrzlo vodo in zaverl in pozabil. Če sem bolna, si moram sama čaj in ostalo kuhat …

Poročena sva 10 let in naučil se je delat palačinke! Od mase do mazanja. Če me pa ni, grejo k tašči, doma pa skoz jejo palačinke. Otroka se nič ne pritožujeta 🙂

Nikoli mi ni treba nosit vrečk iz avta, sem in tja se spravi celo likat (sicer obupa na polovici), ampak ej, malo je takih, ki se sploh lotijo.

Skratka, če bi ne bi bil neroda v kuhinji, ti povem, da bi bil živ dolgcajt! Kaj bi pa lahko šimfala? Najin zakon bi propadel od živega dolgčasa, ha, ha, ha.

No, lepo se mejte. Saj gre na živce, je pa tudi smešno. Nič tragičnega in usodnega ni v tem, da ne zna kuhat. Je pa res, da je včasih to zelo nepraktično. 🙂

Lahko noč. Grem spat, mi postlo greje.

Mogoče za drugič, ko jih bo spet preveč skuhal: solata: testeninam dodaš na kockice narezane kisle kumarice, trdo kuhano jajce, posoliš, dodaš limonin sok in majonezo. Skupaj s testeninami ( resda sem bolj pašejo polžki, a navsezadnje je vse en isti drek:) počaka v hladilniku. Ampak, kot je že ena zgoraj rekla, za solato s testeninami skoraj ni omejitev.

Jaz bi jih vrgla proč. In hitro pozabila na vse skupaj.
Pol kile makaronov stane pol evra.
No, nisem pristaš metanja hrane proč, še zdaleč ne, prej obratno ampak, če te tako jezijo ne bo pretiranega greha.

🙂 sem se prav nasmejala. Vsaj voljo pokaže. Ti se ga kar drži.

te spagete bom se sanjala :-))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close