Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj z listnatim testom?

kaj z listnatim testom?

Torej: v skrinji imamo kar veliko zalogo kupljenega listnatega testa. Tistega v kosu. Ker sem še mlado dete:) in sem kuhala mogoče 5 krat me zanima, kaj in kako bi lahko skuhala iz tega. V mislih imam predvsem priloge h glavni jedi. Mesno ali brezmesno? V bistvu skoraj vseeno.

Hvala za pomoč

Ko jaz pomislim na listnato teso, prvo pomislim na žepke, vetrnice, zavitek… torej pecivo in podobne slane vatiante.
kot prilogo k glavni jedi… pojma nimam, mogoče ti bodo formumske kolegice znale svetovati.. tudi mene zanima.

Z listnatim testom lahko mogoče oviješ hrenovko in spečeš,…

Hej!

Z listnatim, odtajanim in razvaljanim testom naredis dobro zelenjavno jed. Silno enostavno.

Plast testa das v pekacek in malo prespikas z vilicami. Cez nalozis recimo duseno spinaco ( dobro odcejeno) z veliko parmezana, malo kisle smetane, musk. orescka, lahko primesas se malo skute ali pa brez – variante…
Pokrijes z drugo plastjo, spet malo prespikas in v pecico, da se lepo zapece.

Isto naredis tudi z blitvo, buckami, mesnato papriko…kar imas rada ( vse prej malo popeceno ali zduseno), dodas lahko se rezino prsuta…

To lahko jes samo ali kot prilogo – lepo narezano na primerne rezine.
Dobro je toplo ali hladno.

Testo razrezes na primerne kvadratke. Posebej napravi mesno maso kot za polpete. Naredis take vecje cevapcice, jih zavijes v testo, zlepis z vlaznimi prsti robove , prespikas in v pecico. Tudi hrenovke lahko zavijes tako, da je malo hrenovke v testu, malo gleda ven. Hrenovko prej narezes na primerne kose.

Lahko pa uporabis testo samo za spodnjo plast, malo popeces, nalozis z nadevom in cez polijes z razzvrkljanim jajcki, katerim si dodala nariban parmezan, smetano, sol, poper, muskatni orescek, polijes in se v peceico, da se vse lepo prepece. To je zelo dobro z rakci.

Nekaj dni nazaj je opisana jed s spinaco. ne spomnim se v katerem postu; malo pobrskaj.

Lp Babi

Ja, pa lahko narediš tudi hrenovke v testu – imaš prilogo in glavno jed v enem :-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Pogosto delam pogačo, kot jo je Babi opisala na začetku. Vedno v nadev dodam skuto in jajce, da lepo skupaj stoji. Če je masa za nadev preredka/tekoča, potem dodam drobtine ali pšenični zdrob.

Iz listnatega testa delam zavitek (štrudel) ga imamo raje kot iz vlečenega. Tudi pitulice so odlične iz tega testa. No testo ne delam sama ampak ga vedno kupim. Pečjakov je odličen, enako tudi tudi z znamko Merkator.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close