Kaj z bučo
Hej, Jana!
Letosnjo jesen sem bila veckrat obdarjena z okroglo buco; oranzno kompaktno meso. Upam, da tvoja ni ze malo puhla, kar se na okusu pozna.
Kaj delam?
Juha, zavitek, umesano v skuto za pitulice, rizoto…
Priznam, da sem sele letos odkrila, kako dobro je.
Ce malo pobrskas, dobis veliko idej in receptov. Rabi pa malo predpriprave: ali naribas, posolis, iztisnes vodo ali pa v pecico, da se malo popece in potem naprej.
Lep pozrav Babi
Hej. vedno me tema o bučah dregne, da ne morem biti tiho. Ne vem zakaj, a meni najbolj ugaja bučna juha: krenček, krompir, buča – oranžna (hokaido, muškatna, butenut ali podobne), vse zrežeš na kocke, zaliješ z vodo, dodaš začimbe, zelišča (origano, timi, majaron, bazilika, lovor – po okusu seveda), jaz dodam kocko vitam (iz biološko pridelane zelenjave), skuham, zmiksam s paličnim mešalnikom, spomladi, ko je svež drobnak, ga narežem in dodam, nalijem na krožnike, okrasim s kislo smetano, s kroglicami in dober tek. Vsi se oblizujemo. Prednost teh oranžnih buč je, da ko se začnejo poslavljat te opozorijo s pikicami, da bodo preminile. Takoj ko to opazim, jo porabim. No po mojih izkušnjah so buče hokaido obstojne tja do velike noči ali celo do sredine aprila, muškatna buča pa začne gniti malo prej, obstojna je do cca konca decembra. Buternut pa me je te dni opozorila, da jo je treba porabiti. Iz nje bom naredila pire ali njoke – mešala jo bom s krompirjem. Bomo videli kaj bo. Lep pozdrav Mica
Forum je zaprt za komentiranje.