Kaj vse se dogaja, brez kakršnihkoli zapletov, novinarjev…
zamenjava uprave esotech (mrož 3.7.2007 20:53)
Nadzorni svet velenjskega podjetja ESOTECH je odstavil predsednico uprave(enočlanske) Zofijo Mazej Kuković,(NE BREZ RAZLOGOV) ki je bila osebnost leta 2006 po izboru dnevnika DELO Kakšno je vaše mnenje o takšnih izborih in kaj menite o enočlanskih upravah?
Velenje.com – tvoja prva stran
ILY (3.7.2007 22:19)
Politika pač. Očitno ni bla v pravi stranki. Vsekakor je ona postavila ESOTECH na naoge, po tem ko se je dokončno sesul bivši ESO, no pa saj tega tako ali tako nihče ne upošteva. Važno je čigav si.
Gama (3.7.2007 22:54)
Marko Škoberne je car. Če bi imel denar bi sedaj kupil delnice tega podjetja.
upokojenka (3.7.2007 23:21)
Ob tej novici sem bila zelo presenečena.
Ne poznam zadev v Esotehu, Zofka mi osebno ni preveč simpatična, res pa je, da je naredila veliko za to firmo. Kar je res, je res. To ocenjujem zgolj po tem kar sem o tej firmi slišala, prebrala. Kaj je pa v ozadju, pa samo bog ve!
mrož (3.7.2007 23:36)
Strinjam se z upokojenko da je Zofka napravila dosti za firmo na začetku svoje kariere, zadnje čase pa še samo še za lastno promocijo in korist.Kar pa se politike tiče, pa se zna zelo dobro obračati kamor veter piha.
Malac (4.7.2007 9:09)
mrož maš čist prav. Pred koncem njene vladavine je gledala zgolj nase in na svoji hčerki.
Proslave in feste so se vrstile in stale so miljone, delavci pa za 80.000 sit delat, inž. pa za 130.000.
Naj si prevetri mal mozgane gor na njenem smrekovcu.
fejk_boy (4.7.2007 9:42)
Ja je dost nardila za firmo..sam koker sem js ču..je preveč denarja pošilala na Kitajsko kjer je tud njena hčerka…
smartbuy (4.7.2007 9:49)
Malac imaš prav!
Delavci so delali res za zelo malo denarja, tudi dipl. inž. so imeli male plače, zato se ne čudim da je v zadnjem letu jih nekaj odšlo!
mislim da je bil čas za zamenjavo!!!
RŠ. (4.7.2007 10:10)
nič posebnega,
spet sindrom”oblast je slast”,kukovičeva je “spravila”gor esotech(ne sama ) sedaj, pa je verjetno tudi nekaj res glede te kitajske in njenih hčerk tam dol,obenem pa je pozabila na “domač” kader tukaj v sloveniji …
Domorodec (4.7.2007 10:55)
Saj se ni za sekirat, Ženska zna kitajsko in bo lahko skupaj s svojima hčerkama nadaljevala biznis v Chini, karkoli je že delala tam doli. Zaradi mene lahko tudi uvaža kitajske srajce in vaze.
mag (4.7.2007 12:57)
Kot ponavadi večinoma samo negativni in hudobni komentarji…Sej kaj pa človek lahko pričakuje, od nevoščljivcev…Koliko dobrega pa je ga. Kukovič-Mazej nardila se pa normalno pozabi takoj… Tudi to, kako zahrbtno so jo zamenjali, ko je bila ona na poti nič ne komentirate. Nož v hrbet je nekomu je najlažje zabit, malo težje pa se je spopast iz oči v oči. In pljuvanje njenih hčerk, je tudi čist neumesno, pač so vse tri uspešne in odločne ženske,ki vedo kaj hočejo in zato trdo in pošteno delajo. Za razliko od velike večine, ki nima pometeno pred svojim pragom, vtikujejo pa se v ostale…In to, da so pri prevzemu Škoberne&company pripeljali s seboj varnostnike, da so jih pazili, čeprav je ona na Kitajskem..no to je šele smešno..no po drugi strani pa je res, da ima strah velike oči..
me&myself&i (4.7.2007 13:05)
1. v vseh podjetjih je tako, da imajo člani uprave, nadzornega sveta in managerji visoke plače, medtem ko imajo delavci nižje plače…nič novega, zato me resnično preseneča, da si mnogi izmed vas očitno še vedno zatiskate oči pred tem, kako se svet vrti. Pač so ljudje, ki se znajdejo, in nekaj naredijo za to, da si ustvarijo udobno življenje. In prav vseeno je, ali gre tu za izobrazbo, kmečko pamet, ali pa iznajdljivost. Ne pravim, da ni veliko takih, ki to dobijo tudi preko vez, vendar tudi takšni, ki pridejo na položaj preko vez, morajo prej ali slej pokazati rezultate. In lahko rečete karkoli želite, Zofija lahko pokaže veliko rezultatov, kar priča tudi naslov delove osebnosti leta, in konec koncev tudi zaključni računi v Esotechu.
2. Kitajska…Esotech se je pričel širiti na Kitajsko pod vodstvom odstavljene predsednice uprave. Kaj res nihče ne bere časopisov in gleda poročil-Kitajska je trenutno gospodartsvo v razvoju, ki zna prej ali slej preseči trenutno vodilna gospodarstva. Je država v razvoju, v katero se mora vlagati, in Esotech je to storil. Ko bo namreč ta proces razvijanja mimo, se bomo lahko slovenci znova tepli po glavi, le zakaj tega nismo videli prej…in Esotech ne bo med njimi, vendar ne po zaslugi na novo postavljenega predsednika uprave (ki bo mimogrede ravno tako enočlanska uprava, kot je nekdo izmed vas komentiral za Zofijo). Ta bo namreč samo počival na lovorikah že narejenega.
3. Kar pa se tiče ostalih članic družine Kukovič in komentarjev, da je predsednica uprave gledala samo nase in na svoje hčerke…halo!!!! kdo pa bo poskrbel zate, če ne tvoja družina!!!! Ampak večino sta si gospodični sami pridobili z delom in pametjo, ne pa samo z mamino pomočjo. Kot sem rekla prej, veze te lahko marsikam pripeljejo, vendar te pa tam ne morejo obdržati.
4. Kar pa se tiče zabav…hmmm, to je nekako tudi ustaljena praksa v gospodarstvu…poslovne partnerje je namreč potrebno tudi zabavati in nositi po rokah, drugače bodo hitro prenesli svoj račun na drugo podjetje. Poleg tega se na takih zabavah sklepajo nova poznanstva, s čimer se širi krog potencialnih poslovnih sodelovanj…že v času rimljanov in kruha in iger so to poznali, ob velikih dogodkih v koloseju so se sklepale trgovski posli, v versaillu so se ob zabavah v sobi ogledal sklepala zavezništva v vojnah, vsako večje podjetje, ki da kaj nase, počasti svoje dejanske in potencialne partnerje z banketom…je že res, da vse to stane…vendar pa je končni rezultat v prid podjetju in v končni fazi tudi delavcem…
disk (4.7.2007 13:15)
Podpišem me&myself&i.
Lp
trdsistem (4.7.2007 14:55)
Ni vse zlato, kar se sveti.
ban (4.7.2007 15:55)
in zaka mislite da je bla politika vmes? a zato kr se dogajajo take stvari kr vse povežete s politiko? esotech ni bla državna firma…
Old Punca (4.7.2007 16:23)
Že odkar je bila Zofka projektantka, spremljam njeno kariero.
Ko se je ESO razdelil, je uspela za svojo firmo izboriti od Grma velik del pemoženja. Eso Oprema, ki je imel na Preloški obrate, je moral Zofkinemu delu plačevati najem plinske postaja in jedilnice. V celoti je Zofka nadmudrila svojega kolega. Po moje ni bil štos v njeni izjemni sposobnosti, ampak v nesposobnosti druge strani. Eso Oprema je že davno šel stečaj.
Pred časom sem gledala intrevju, v katerem je izjavila, da nagrajevanje v Eso Techu izvira iz starega Egipta. Spominjam se, da so imeli v Egiptu sužnje, nekatere so celo prikovali k veslom. BOgve, če je mislila na suženjstvo.
Kako postaneš manager leta, mi ni jasno. Me pa zanima, kakšni managerji so drugi, ki so slabši od nje.
Človek ji lahko čestita, da je uspela od tehnične risarke prebiti pot do direktorskega mesta.
Kazalec dobrih firm so tudi dobre plače delavcev. Manager, ki zagotovi dobro plačo samo sebi , delavci pa dobijo bistveno manjše plače od poprečne slovenske, ni dober maneger. Tako podjetje potone. Če ob tem pomislim še na nepotizem ( zaposlovanje sorodnikov), ki so po oceni dobrega managerja najbolj usposobljeni in boljših ni, potem je slika drugačna. Zaposlitev otrok s premalo izkušenj vedno izzove revolt zaposelnih. Čeprav je res, da očitno zaupa le svoji otrokom, ali pa se le od njih ne čuti ogrožena.
Nadzorni odbor jo je odstavil in najbrž ima za to razloge. Se mi ne zdi narobe, da je pri tem poskrbel za presenečenja in da Zofke ni bilo poleg. Si ni težko zamisliti, kako bi tak sestanek zgledal.
Malo sem pobrskala po spominu, kdo je v zadnjih letih veljal za uspešnega managerja in je dobil nagrado, bil nominiran za nagrado.
Nagrade so dobili: Jože Angeli, Zofija Kukovič, Drago Bahun ( za kadrovanje).
Za Slovenko leta je bila nominirana Hilda Tovšak.
Ljubljenec politike je bil ti. uspešni manager Marjan Gaberšek.
Se vam zdi, da žleht namigujem na kake skupne znaćilnosti ? Vprašajte vse delavce v omenjenih firmah, ali so redno dobivali plače in regrese, ali imajo spodobne plače na republiškem poprečju ?
tripanosoma (4.7.2007 16:53)
hahahaha Old Punca…. good one (Y)
mag (4.7.2007 18:21)
Draga Old punca, ne samo, da si žleht ampak si tudi zelo nevoščljiva. Ob branju tvojega komentarja človek ne ve čist točno, kateri del kariere od ga.Kukovič te bolj moti. Tisti del v katerem se je ona izborila za svojo pot in uspešno kariero, ali tisti del v katerem je dobila potrditev za svoj uspeh (delova nagrada leta ). Mogoče pa si pač samo izmed mnogih, ki jim ni uspelo in z veseljem opazuješ vsak spodrsljaj uspešnejših od sebe. No mogoče pa te pač moti to, da ne samo, da je uspešna Zofka, ampak sta tudi zelo uspešni in pametni tudi njeni hčeri.
Ja no in da se še enkrat vrnem na kariero Zofke, tist tvoj stavek je zelo zanimiv, “kakšni so managerji, ki so slabši od nje”…Če bi mogoče čist tak objektivno pogledala, bi ti verjetno bilo jasno, da nekdo ne more toliko let tako uspešno vodit firmo, če je tako slab, ko ti praviš. Mogoče bi se obržala kakšno leto, ali pa mogoče zaradi velikanske sreče celo dve, kaj več pa sigurno ne. Ona pa je uspešna že vrsto let. In to zelo uspešna ženska in hkrati tudi mati dveh prekrasnih hčera, če pa ti to nisi, pa je na žalost to tvoj problem…
To, da jo je NS razrešil v njeni odsotnosti, pa se mi zdi najbolj podla poteza. In to mi samo lahko pove, da so takšno potezo načrtovali in skrbno pripravljali, kar pomeni, da so delali za njenim hrbtom. In to se tebi Old punca zdi pravilno? A je poštenost zate vredota ali ne? Ali se ti zdi, da je to samo izraz, ki ga je včasih pač potrebno tu ali tam uporabit mogoče takrat, ko je to tebi in tvojim v korist..No srčno verjamem in upam da to ni res. Ker ob prebiranju vseh teh komentarjev, se sprašujem ali smo ljudje resnično postali tako malenkostni in samo čakamo na spodrsljaj sočloveka, da se lahko pri tem naslajamo….
Nektarina (4.7.2007 18:51)
Novi predsednik uprave (Škobrne Marko), je bil pred slabimi 3. meseci razrešen z položaja direktorja trženja zaradi prekoračitve pooblastil (pa si sami razlagajte, kaj to pomeni).
To pomeni, da ima sedaj Esotech na čelu “pravega človeka, ki bo storil vse za dobrobit delavcev in nadaljni razvoj podjetja”.
Pa ja, če si slep gluh in neumen!!!
amadeus48 (4.7.2007 18:53)
vrednota poštenja nikoli v zgodovini obstajanja človeštva, v nobeni branži ni imela nikakršne vrednosti, pa naj gre za gospodarstvo, politiko, kakšno drugo negospodarsko panogo!!!! Tako, da Mag verjemi v sanje!
povsod se ob globalnih interesih pozdravlja predvsem lastni interes, brez tega nima smisla poslovat, kjerkoli!!!
mag (4.7.2007 19:19)
No amadeus48, to je vsekakor tvoje mnenje. Moje pa je, da lojalnost in poštenje obstajata, čeprav redko kje. Potrebno je v to verjeti, ker kaj nam ostaja brez tega? Kako pa mislimo naše otroke vzgajat? V duhu tega, da cilj opravičuje sredstva…? No js jih ne mislim!
Drugač pa, moram z veliko zamudo komentirat Gamin stavek, da je Marko Škoberne car…Halo Gama to resnično verjameš? Ali je to samo sarkazem…Upam, da je.Ker, povsem tem kako je Škoberne škodoval Esotechu in Zofki in pri tem pljuval sebi v skledo…Dvomim, ampak resnično dvomim, da bo zdaj deloval drugače…Ker dejstvo je, da ni vsak za vse..
Domorodec (4.7.2007 19:35)
Ajde Mag malo ohladi in si še enkrat preberi kaj si napisal. Človek dobi občutek, da si plačani pisun. Same hvale, nobenega konkretnega podatka. Mene pa zanima izplen firme na Kitajskem, s čim se sploh ukvarja, menda ne polagajo kable na objektih bližajoče olimpijade. Kolikor sem poslušal Zofin intervju na TV pred kratkim, sem dobil občutek, da je firma tam daleč, vreča brez dna. Mogoče se motim, daj razsvetli me , ti, ki si posvečen.
Nektarina (4.7.2007 19:50)
Bravo Mag.
O lojalnosti in poštenju se absolutno strinjam s tabo. Takšnih ljudi je izjemno malo; na žalost.
O tem (poštenje, lojalnost podjetju)bi lahko morda tudi vprašali tista dva akterja, ki sta glasovala ZA (govorim o sami nezaupnici in razrešitvi) in sta zaposlena tam: Žove A. in Cverlin A.
Kaj pa ta dva? Kaj sta onadva potegnila iz tega?
Verjetno dosti več,kot se nam sanja…
O Škoberne M. pa nebi izgubljal besed (prejšnji post pove vse).
Žalostno…
ata (4.7.2007 20:17)
le zakaj mislite da je bila uprava zastražena z varnostniki in zakaj so odnašali računalniško opremo – rezultat minulega dela Zofije in njenega tima. Sama Zofija je uzurpatorje že kar lep čas nazaj nagovarjala, da so si najeli kredite, da so kupovali delnice svojega podjetja. Rezultat je pa tak, kot je v zgodovini večinoma: dobrota je sirota (pa ne da zagovarjam Zofijo pri vsem, samo pokopala jo je pravzaprav njena neprevidnot – verjela se najtesnejšim sodelavcem). Me pa zanima, koliko časa bo firma imela uspehe glede na zagon, ki ga ima in kdaj se bo pričel upad zadev.
Če pa malce z zlobo pomislim na to, da se bodo na Kitajskem vrteli ogromni posli, je bilo pa jasno, da je potrebno ta staro odstraniti, da bo še kdo drug primaknil golido
Old Punca (4.7.2007 20:34)
Mag. če se ne bi tako ognjevito vrgel v pisunstvo v korist tvoje “stranke”, ne bi napisal svojih neumnosti.
Če še enkrat natanko prebereš, kaj sem napisala, boš ugotovil, da nisem napisala ničesar v škodo tvoje stranke, prej nasprotno.
Zofko poznam največ iz pripovdovanja, osebno sem jo spoznala na njenem začetku kariere na nekem usposabljanju za vodilne delavce. Zaradi out looka.
Še vedno me pa zanimajo kriteriji za določitev zvenečih naslovov za mangaerje.
Sama vem, kaj je kriterij dobrega menežerja. Tudi pošteno nagrajevanje delavcev in pošten odnos do njih. Odličnost ne daje podjetju udeležba v vsaki družbeno opazni pasji procesiji, ampak odnosi med zaposlenimi, zadovoljni delavci. Vsekako slabo plačani in delavci z neplačani nadurami to niso, v nobenem podjetju.
Na koncu sem dodala bero nagrajenih in opaženih menežerjev v naši dolini. Kaj imajo skupnega, sem v svoji žlehnobi prepustila bravcem.
Kako je potekala odstavitev, ne vem. Ocenjujem, da je imel nadzorni svet kompetence za odstavitev, prav je, da je poskrbel za lastno varnost. O poslovni morali pa ne bi. Vsekakor je odstavitev v odsotnosti direktorja dopustna in najbrž poteka brez nepotrebnega vpitja. To šele pride.
Mag, ti pa si se svoje naloge slabo lotil. Žal zadevi nisi kos, pizidiš na neprimeren način in slabo bereš komentarje.
Bo že boljš.;-)
žiži (4.7.2007 20:42)
Tudi jaz sem presenečen zaradi razrešitve ga.Zofije, dvomim da je novo vodstvo dovolj sposobno za vodenje. GENERALNA, kot so ji rekli na firmi je vodila to firmo zelo uspešno in jih je pripeljala v sam vrh (grozd-a),ti “deci” si še dihat niso upali če generalna ni dovolila.(dihati sem izpostavil zaradi tega,ker so navadne riti) M.Škoberneta je odslovila zato,ker je prekoračil pooblastila,A.Cvrlin je šele pred kratkim končal dolgoletno šolanje kljub 50 letom,A.Žove – tiha voda bregove dere,….
Ne vem kaj bodo ti trije muketirji naredili za ESOTECH???
Gama (4.7.2007 21:14)
“Vsak je nadomestljiv”. Zaposleni v ESOTECH že vedo čigave besede so to.
Green Curtain (4.7.2007 21:27)
Če me kdo vpraša kako narediti iz tehničnega risarja nekaj spodobnega? Bi rekel takole. Jaz sem tehnični risar. Moj oče živi v osrčju pohorskih gozdov. Tja hodijo vsak dan iz dolgočasja gozdrji s kladivci na katerih je štempelj za posek. Gozdovi pohorski prešerni niso od nikogar , ne cerkveni, ne državni , ne privatni, bogsigavedi od koga – smo sredi trdega socializma. Gozdarčki se v hiši vsedejo za mizo sred Pogorja, na mizo jim prinesejo klobas in pijače , malo posedijo in po parih urah odidejo. Posel je sklenjen. Jaz sin mojega očeta – risar napredujem. Les, bogastvo nikogaršnje sred socilizma – je sveta vladar. To je parodija, da se raumemo!
lerhajer (4.7.2007 21:45)
Zofija se je po odstavitvi pisno oglasla, tako piše v Delu.
V svojo obrambo je podala argumente, na osnovi katerih prideš do sklepa, da je imel NS ESOTECH prav. Povečati je hotela svoj lastniški delež v podjetju in istočasno to priporoča tudi zaposlenim. Kako naj pa to storijo s plačami po 400 EUR pa ni povedala. A naj travo žrejo? Če kdo pozna odgovor na taka vprašanja, naj ga na hitro objavi. Bo Nobelovo nagrado za ekonomijo dobil.
Da se razumemo: V firmo je vložila veliko dela, idej in energije. Vendar to ni opravičilo za nepotizem. Hčerke naj se, skratka, drugače izkažejo, kot si je to ta stara zamislila.
Nektarina (4.7.2007 21:52)
Old punca,
zavedati se moraš, da ti ljudje, ki so storili t.i. ” prevrat” niso bili slabo plačani delavci, temveč ljudje, ki so dolga leta sedeli pri “koritu” oz. so bili vodilni delavci v podjetju. Verjetno so imeli takšne bonitete, o katerih se nam niti ne sanja.
O možnosti menjave uprave ti ne ugovarjam, saj je to popolnoma demokratična odločitev; vendar pa način, kako je bilo to storjeno s strani ” sodelavcev” pove vse in pove tudi o karakterjih sodelujočih (brez hrbtenice oz. kakor veter popiha).
Vendar pa se mora novi predsednik uprave zavedati nekaj: tisti ljudje, ki so ga danes postavili na prestol, ga bodo jutri tudi spodnesli v prepad…
Pa srečno vsem…
Jim Morrison (4.7.2007 21:52)
Adolarja Cvrčkota bi foter skloftal, če bi vedel kaj je sinček naredil hčeri svojega prijatelja.
lerhajer (4.7.2007 22:05)
Nektarini pa žižiju:
Ado je šolo vsaj končal. O njegovih bonitetah pa tole: s Kangoojem se okoli fura, medtem ko Zofine hčere “napredujejo u raskoraku”, kot se temu reče po južnjaško. Kaka boniteta ti je dandanes neki Kangoo s klimo, prosim pojasnite mi. Še metalik farbe nima, da je Zofa 300 EUR prišparala.
encijan (4.7.2007 22:32)
Žal praksa kaže, da oblast, bodisi v gospodarstvu, negospodarstvu in v politiki pokaže svoj pravi jaz, v skladu z vsebino starega slovenskega pregovora: “Daj človeku v roke oblast ali denar, pa boš videl, kdo je v resnici”.
Po komentarjih piscev bi lahko rekla, da se je zgodilo morda ravno to. Ker pa nisem kvalificirana za tovrstne ocene, bom dala času čas.
Ne glede na to, pa se mi ne zdi fair (v moralnem smislu; ne vem sicer, kako je v pravnoformalnem smislu; lahko da je celo legalno) takšen način zamenjave uprave, ki bi lahko bil po mojem mnenju odkrit, ne pa tako zahrbten.
Tudi zato obstaja pregovor: “Ti šefa čez prag, na podoben način se bo pa zgodilo tebi!”.
Kar se pa preostalih nagrajenih managerjev v naši dolini tiče (z izjemo g. Bahuna), pa itak vsi njihovi zaposleni vedo (so vedeli), kljub medijskem blišču, kakšni so v resnici. Tu komentar ni potreben, saj govorijo dejstva.
Old Punca (4.7.2007 22:44)
Nektarina, v današnjem času delavci ne delajo prevratov. In nimam pojma, kdo je prevratnik in kdo je nova metla.
Če so imeli dobre delovne pogoje, odlično plačo, kot nekateri mislijo (jaz tega ne vem), je prav čudno, da si žagajo vejo, na kateri sedijo.
Kapitalistično dejstvo je, da kapital postavlja direktorja. In če neoče Zofke, je pač noče. Jih nihče ne more prislit. To je razlika od prejšnjega sistema, kjer so nekoga uturili, potem pa se je obdržal za vsako ceno.
Nikjer ne piše, da mora biti direktor prisoten. Koliko je taka odstavitev moralna, ali ne, je druga zgodba. Najbrže je legitimna in predvsem – praktična.
Encijan, poznam vse zgodbe nagrajencev. Večino tudi osebno. In nihče ni izjema. Nihče. Mi lahko verjameš.
Green Curtain (4.7.2007 23:13)
Kar se pa preostalih nagrajenih managerjev v naši dolini tiče ( …. ), pa itak vsi njihovi zaposleni vedo (so vedeli), kljub medijskem blišču, kakšni so v resnici. Tu komentar ni potreben, saj govorijo dejstva.
s to izjavo si pa menda iz lune na beton padu … pa glih pri eni sami izjemi … bučko .. kje pa živiš? Pa tk za pametnega se imaš. Zdaj pa vidim da nič ne veš.
ALFA (4.7.2007 23:44)
Tako se to ne dela! Če lastniki ugotovijo, da uprava ne dela v skladu s programom, se z upravo pogovorijo in če je potrebno, to na seji zamenjajo! Ampak ne tedaj, ko je na službeni poti! To je neiskreno, to kaže ne neke ekscese v nadzornem odboru. Pa ne zagovarjam Zofije, niti je ne poznam posebno, dejstvo pa je, da je imela neko vizijo in tudi rezultate! Si predstavljate, da bi Atelška ali Žganka tako zamenjali? Možaka sta ustvarila veliki firmi, vsi smo jima lahko hvaležni za njuno življensko delo, potem pa ga nekdo na brzino zamenja brez predhodnega razgovora. Ljudje božji, streznimo se! Ali pa Slovenci nismo več tisti prislovno dobri ljudje!??? Smo le še evro-dolarski verniki????
Domorodec (5.7.2007 7:59)
ja ALFA od kod si pa ti padu, saj nismo več v socializmu. DENAR in še enkrat DENAR, saj smo vendar zaradi njega šli ven iz Juge. Še zdravje posameznika ni več vrednejše od denarja ( primer Celje), ti pa obujaš spomine na zgodovino, sram te bodi.
Malac (5.7.2007 8:02)
Delavci se zbudijo ob 4.30 da so lahko na terenu ob 7 in delajo do 15, ponavadi podaljsajo do 17 (da dobijo tistih +1000 sit dnevnice). in pridejo domov 90 min kasneje. Se pravi od mraka do mraka vsak dan. g. Zofija si pa privosci en zurko v Vili Široko za 5 milj za svoje guzonje in tesne sodelavce, kateri so se zadnje cajte vedno bolj izogibali.
Folk, ne recem, da ni veliko naredila za firmo, ampak delavcem tako obnasanje pride enkrat do vrha.
Ves posel (razen Acronija), kjer so delali so jim drugi prevzeli. HE na savi, dravi, TEŠ vedno manjsi delez (Sovic in Montavar jih trgajo)…zato se je pa Zofa odločla za Kitajsko, od kjer pa ni bilo niti enega centa prihodka ze vec kot 3 lete, od kar so tam prisotni.
Nimam nc proti hceram itd…naj delajo in postanejo uspesne, ampak priti na vodilne pozicije brez prakse, izkusenj in primerne sole pa je tud visek. Pa tudi fanta, ce je diplomirani čebelar bo lahko vodil firmo, ki se ukvarja z energetiko…to je bilo vse mozno..
Marko Š, mi je bil nekaj casa tudi šef. Lepo sva sodelovala, mislim da je kar primeren. Do nivoja uspesnosti g.Mazejeve bo pa se moral kr trdo delat.
Sherlock Holmes (5.7.2007 8:18)
ALFA ima popolnoma prav. To, da so naredili tako, medtem, ko je bila gospa na poti, kaže na strahopetnost. Taki ljudje tudi ne bodo dolgo furali tega vlaka, saj očitno nimajo sposobnosti, da bi verjeli vase in v svoje argumente.
Čas bo pokazal svoje, tudi vam, ki očitate Mazejevi, da so delavci morali veliko delati. Očitno mislite, da jim bodo pod novim vodstvom skrajšali delovnik, dali več pravič in večje bonifikacije a se zelo motite. Pozdrav!
encijan (5.7.2007 8:28)
Old punca in Green Curtain, lahko da imata prav; a gledala sem pač iz vidika celote: razen izjeme, ki sem jo omenila, so imeli (imajo) vsi preostali nagrajenci “škarje in platno” za podjetje kot celoto; v domeni B. pa je sicer zelo pomemben (zame najbolj pomemben segment: ljudje) del upravljanja, vendar je vprašanje, kako lahko v navzkrižju interesov odloča samostojno. Osebno mnenje pa si ustvarim šele, ko povežem vse vidike, jih preanaliziram itd.
Green Curtain, z lune pa nisem padla (ženska sem), zelo trdno stojim na tleh, zelo grdo sem na lastni koži občutila marsikaj (tudi tranzicijo), pa me ni zaenkrat še ni “stolklo”. Imam pa ogromno izkušenj iz tega naslova, in tudi znanja; definitivno pa ne vem vsega.
Ljudje se učimo vse življenje, mar ne?
Old Punca (5.7.2007 9:37)
Še enkrat: bodenje podjetja in poslovno politiko določa lastnik kapitala. Nadzorni svet je valjda deloval v skladu z navodili lasatnikov. In če nek direktor ne izpolnjuje pričakovanj, pa kakršnakoli že so, potem se mu zahvalijo za sodelovanje. Postopek je predpisan in upam, da je v tem primeru tudi korektno izplejan. Kakšne bodo posledice, bo pokazal čas.
O strahopetnosti pa tole: česa ali koga so se bali. Če je bila pravica na njihovi strani. V normalnih razmerah se dorektor z odločitvijo lastnika sprijazni. Najbrž so vedeli, kako bi odstavitev potekala, če bi bila Zofija doma. Ni najboljša rešitev, je pa bila praktična. Vsi so nadomestljivi.
Je pa zelo težko presojati, ker POMEMBNIH dejstev ne poznamo.
ata (5.7.2007 12:09)
danes se menda vrača ga. Zofija s Kitajske, po nepreverjenih informacijah imajo vsi varnostniki, ki sedaj čuvajo ESO TECH, njeno sliko in navodilo, da je ne smejo spustiti v firmo
disk (5.7.2007 12:18)
he he he kaj si ja nor malo…. to bo še na TV danes 😀
Ko neki froci, le na malo odraslem nivoju….
haha kaj si ja noor maloo
Sherlock Holmes (5.7.2007 13:21)
Rešpekt pa imajo in slabo vest tudi. Mislim, da se je partija šaha šele začela. Mali fantki so bili nagajivi in zdaj jih bo Zofija po prstkih. Tudi varnostniki ne bodo pomagali, ker je profesionalka in bo ubrala druge poti. Varnostniki samo dokazujejo, da fantki niso kos nalogi katero so začeli.
K temu bi dodal da sem v Našem Času zasledil za Zofijo zahrbtne izjave Alenke Avberšek, katera že pove, da je nova ekipa močna in da ima jasne cilje. Povedano z drugimi besedami, Zofiji je zapičila nož v hrbet. Kdor spremlja Avberško, ve, da je bila tudi v Šarmu, kjer je odkriti napadala župana Meha, saj je mislila, da ga bodo skupaj spodnesli na tankem ledu. Hijena je vedno tam, kjer je večja žival ranjena in tako upa na svoj kos mesa. Vendar pa so ta njena prizadevanja pokončati ranjene živali že tako očitna in nagnusna, da je čas, da nekdo zamenja njo. Čimprej, tembolje.
mag (5.7.2007 13:43)
Za začetek moj komentar na obtožbe nekaterih, da sem plačan pisun in da sem se lotil zadeve kateri nisem kos..:-)) sem se prav iz srca nasmejal tem obtožbam. Zgleda da je za nekatere postal pravi projekt blatenje gospe, njenega uspeha in njenih hčera. Js samo izražam svoje mnenje, in moje mnenje je, da je izredna ženska z izjemnim uspehom. In zakaj vam gre to takoj v nos? Kaj moraš danes ljudi samo blatit? Se pravi po mnenju nekaterih pomeni, da če napišeš kaj v korist napadene osebe, to pomeni takoj, da si plačan…joj, joj…
Drugač se pa podpišem pod tale zadnji komentar Sherlocka Holmesa, se popolnoma strinjam z njim…
Domorodec (5.7.2007 13:50)
Ampak dragi Mag, še vedno nisi napisal, kakšni so poslovni uspehi firme na Kitajskem!
Brez dima ni ognja, ali se pa mogoče motim ?
hrastOB1 (5.7.2007 14:52)
dve hčeri svoje matere
izgleda da, na kitajskem ne poslujejo na enak nacin kot v sloveniji, ali drugace, nekdo se je navelical gospo Kuković :))
Brusnica (5.7.2007 15:56)
Old punca: tisti, ki berejo so bralci in ne bravci.
Old Punca (5.7.2007 17:21)
Brusnica, ta diskusija ni pravopisna lekcija, pa vseeno, izpustila si eno vejico. :-))) Pred so…
Sem pa uporabila besedno igro. Bravci sploh ne znajo brati … Poglej v SSKJ.
li-mun (5.7.2007 20:45)
To kar se je zgodilo na ESOTECH-u se v svetu dogaja vsak dan. Kdo je pošteno ali nepošteno prišel na oblast v svetu kapitala???
Dnevne besede ZMK, kot je napisal Gama so “Vsak je nadomestljiv…” so se zgodile njej sami, nenavadno ???
Glede g.Cverlina in g.Žove-ta iz nadzornega sveta, ki sta jo domnevno odstavila, pa saj je to bistvo NADZORNEGA SVETA ALI NE? Končno so pokazali kdo ima JAJCE na tej firmi.
Nektarina (5.7.2007 21:57)
Li-mun,
Če po tvojem imata ta dva res jajce, kako potem da sta poniknila v neznano? Jajce pa take…
(ampak morala bosta priti iz svojih luknjic; potem pa bosta res lahko pokazala koliko “jajc” imata.
Do tedaj pa si jih naj veselo namakata, kjer sta že…
LUI.1 (5.7.2007 21:59)
Odstavitev, oz. zamenjava nekaterim priljubljene, in drugim arogantne Zofke je času primerna. Le – to bi lahko bil dober primer za še kakšno podobno, drugo firmo. Zbudite tiste, ki imajo JAJCA !!!
lerhajer (5.7.2007 22:17)
Dvoličnežem: magu, old punci, sherlocku in drugim zofinm advokatom:
1. zofija je v svoji “karieri” iz firme nagnala kar nekaj solidnih ljudi, Šefan iz Podkraja vam jih bo lahko kar nekaj naštel. Bastiča, Vedernjaka in še koga je pa kar v grob spravila. Zofa ni poznala diskusije.
2. Ko ji je posel na DEM cvetel, je iz zaslužka podjetja delala savne, fitnese, računalniške pizdarije, da bi pa v nujno potrebno posodobitev tehnološke opreme podjetja kaj vložila, se ji je pa za malo zdelo. Take svetovalce je pač imela, kakršni so ji pri zapravljanju prikimavali.
3. Ker je ni nihče pravočasno po prstih, je nadaljevala v istem stilu tudi takrat, ko je dobila konkurenco v obliki vzhodnoevropskih ponudnikov storitev. “Njeno” podjetje dandanes glavnino dohodka pobira pri naročnikih, ki so v državnih rokah. Zaslužek kuje tako, da pri izvedbi na veliko uporablja njihova delovna sredstva in guli podizvajalce. Nekritični naročniki ji s tako omogočajo socializacijo stroškov in privatizacijo dobička. Uspeh ji jamčijo polmočni člani NS (tudi TEŠ), postavljeni po političnih kriterijih. Takim se prav rada posveča. Enkrat se v cajtengah z Mehotom liže, drugi dan ji je pa North dober (donosen). Noč in dan na oba študira.
4. Jasno je tole: niti trdo zaluženega denarja ne ceni, kaj bi potlej cenila zlahka zasluženega. Tega veselo izplačuje svojima hčerama tam nekje, v Ameriko, na Kitajsko, ali kjerkoli že sta.
5. Logično je potemtakem, da ji Montavar in Sovič delo odžirata.
6. Zgodilo se ji je samo to, kar je zadnje desetletje drugim počela. Če se ji zdi to kaj slabega, je to njen problem. Moj gotovo ni.
7. Veliko nas je v Sloveniji, ki otroke šolamo. Plačujemo šolnine, sobe v LJ ali MB, knjige, prevoze, kar pač rabijo. Zakaj Zofa in njeni podporniki iz raznih NS državnih podjetij našim otrokom ne omogočijo tega? Pa naši otroci ne rabijo diplom iz Amerike. Domače so čist OK.
li-mun (6.7.2007 1:11)
Dragi ESOTEH-ovci. Zofka vse to nebi imela in uspela, če ob sebi nebi imela dobre sodelavce. Vsi vedo čez koliko trupel je stopila, da je vse to dobila. Pripravljena je še naprej tako ravnati,če si boste to dovolili. V medijih je vedno povdarjala da je podjetje kot družina. Kakor za koga ?? Zakaj potem prodaja družino peku???
Malac (6.7.2007 8:01)
Koliko ljudi je samo ‘nagnala’, s tem ko jim ni ustregla z visjim placilom oz. je pac mislila sj bojo mlajsi prisli in za manj denarja bo isti ucinek. Mogoce ne ve da je najdrazji kader tisti, ki se sola, ki se ni samostojn, pa ceprav dela sa 500 evrov??
Montavarjevi delavci in vodilni pri Sovicu in sedaj S.p. v okolici Velenja, vsi so bli na esotechu, oz kr dosti. In zakaj bi le delali za ‘stipendijo’ od jutra do mraka, poleg te pa se nategujejo z vseh strani? Ni bilo cloveskega odnosa.
A. Cverlin je prav naredil, kolikrat je bil potunkam s strani Mazejeve, ko je hotel dobro (placilo in ustrezno opremo za delo) za svoje delavce. ma neeee…bolj pomembne so bile pocitnice par tisoc km stran na racun firme, vecerje in zurke katerim ni bilo videt konca…’ne pomemben’ avto za 3 mesecne place vseh zaposlenih skupaj…itd itd…
Lepo je dokler traja…
Butnskala (6.7.2007 10:47)
Ne poznam razmer v Esotehu, nekaj me pa vseeno zanima. Kako lahko ima omenjena direktorica tolikšen delež podjetja, ostali pa dosti manj? Vso to njeno početje ni bilo namenjeno samo rasti podjetja, ampak večinoma rasti “družine”. Nekdo je lepo zapisal, da za razvoj podjetja niso potrebni sorodniki, ampak dobri sodelavci, ki so cenjeni in ustrezno nagrajeni. Napačno je nagrajevati samo sebe in svojo “družino”. In to je omenjeno gospo spodneslo. Bojim se, da njeni “zameniki” niso dosti boljši. Na jugo radi rečejo:”Samo nemoj budali vlast u ruke”
Just girl (6.7.2007 11:15)
No bomo videli, kako bodo danes reagirali poredni fantje , ko pride ga.Kukovič domov…Mogoče se bo pojavil končno tudi Anton Žove, predsednik NS, ki se je te dni pogreznil v zemljo. Verjetno zato, ker bi moral priti na firmo in podpisat plačo za 4 milijone novemu generalnemu direktorju Škobernetu….No pa tudi Roberta Hudournika nihče ne omenja, kako je lepo pod novim vodstvom zopet prišel v firmo..Študentje pa se še dobro spomnimo dni, ko smo Robiju morali dajati odstotke od svojih nakazil preko študentskih napotnic….In ti ljudje so sedaj prišli na oblast?…joj, joj, joj
intelektualec (6.7.2007 11:36)
Vsem, ki jim ne paše na ESOTECH-u lahko gredo drugam tudi omenjenim konkurentom. Kdor ne dela na tej firmi se ne rabi oglasat, kdor pa dela pa naj ima jajca ter naredi tiskovno konferenco ter tam predstavi svoje mnenje (predvsem mislim to odvetnike ter zastopnike sedanjega vodstva in same vodstvenike). Mislim da ta diskusija samo stopnjuje napete razmere, kar pa škoduje podjetju.
P.S. Spoštovani, zanima zakaj dopoldne nihče ne komentira tako kot popoldne??? mogoče BIG-BROTHER
LUI.1 (6.7.2007 18:16)
Spoštovani “intelektualec”. To je ODPRTA, demokratična diskusija.
Medalje za hrabrost vsem, ki imajo JAJCA !!!
žiži (6.7.2007 21:05)
Ja,veliko različnih mnenj je bilo izrečeniih v slabo ali dobro ga. Kukovičeve,ampak če pogledam dejstva in njeno željo po izzivh, ki se jih loteva,resnično upam, da ji bo z svojim znanjem in pravnimi sredstvi dobila nazaj v vajeti to firmo.Sem namreč bivši delavec in nekako poznam njene sodelavce, še posebaj g.Žoveta in Cvrlina,ki sta z (” figami v žepih”) linčala svojo nadrejeno, ki jima je vsa ta leta dajala kruh,(A.Cvrlinu pa še posebaj saj se je do predkratkim z veliko muko končno došolal).Zanima me kako so lahko dopustili to dejanje njeni najožji sodelavci-ke,napr.tajnica S. Zupanc,M.Rogo,Darja,Špes M.,Hrastel,B.Špegel ter drugi…?
Vsi ti njeni sodelavci so bili kakor družinski prijatelji Mersida je z njenima hčerama žurirala po velenjskih lokalih.Resnično absurdno in zahrbtno obnašanje sodelavcev.
A.Žove se verjetno skriva po gozdovih Vinske gore,tako kot se je v poslovni stavbi vsa ta leta in nobenih koristi ni bilo od njega,čeprav je bil vodilni za inovacije in izboljšave.
Zanima me kakšne obljube so natrosili delavcem, ki delajo po terenih pri +30 stopoinjah in -30 stopinjajh,v snegu,dežju,vetru itd.
Niti M. škoberne,A.Žove,A.Cvrlin pa R. Hudournik niso sposobni peljat te firme naprej, ker nimajo izkušenj,dovolj znanja pa tud tiste zdrave kmečke pameti, sploh pa niso nikakršni pogajalci.
Spoštovana ga.Kukovič želim,da Vam uspe prevzeti vajeti nazaj.
ps. za inermeco dragi diskuterji pa si poglejte v arhivu rtv slo. oddajo INTERVJU Z LADOM AMBROŽIČEM.
ALFA (7.7.2007 1:15)
Diskutantom, ki govorijo, kako ima novo vodstvo jajca: to je dobro, slabo pa je, če je to njihova edina vrlina!!!!
LUI.1 (7.7.2007 8:59)
Ma, ni pomembno le – to “tehtanje – merjenje”, zakaj, čemu, kako …?
Važno je : DOGAJA SE !!!
hernandez (7.7.2007 12:47)
kaj pa volvo ? 🙂
Franc Sever (7.7.2007 13:45)
Žiži, opažam da razmere na Esotech-u dobro poznaš. Ne želim ocenjevati odločitve NS, ki je bila vse prej, kot pogumna. Zanimivo pa je, da je ena od zgoraj omenjenih oseb prepričevala naivne zaposlene, da ga pooblasti za upravljanje z njegovimi delnicami, ker se pripravlja prevzem s strani direktorice, a se s tem ne strinjajo in v kolikor bodo imeli dovolj delnic bodo lahko to preprečili in delili dobiček med seboj. Ta naivni zaposleni ni vedel in še ne ve, da je tovariša pooblastil, da lahko z njegovim deležem prvo zamenjajo direktorico, ki mu je omogočala zaposlitev do sedaj in plačajo varnostnike, ki varujejo novega direktorja celi teden, sicer ne vem pred kom in firmo, ki jim je to zamenjavo direktorja pripravljala dalj časa in verjetno tudi izgubo nekaj trga, ki ga je pridobila direktorica. V poslovnih krogih pomenijo več osebe, ki vodijo firmo, kot sama firma, saj se posel sklepa z osebo, ki sicer zastopa firmo. Kot član NS, ki sem obiskoval minimalno izobraževanja na tem področju, vem da menjave na tak način nimajo nič opraviti s poslovanjem firme ampak je v ozadju revanšizem in prestižem, kjer nekdo želi dokazati kako lahko nekaj naredi. To so zame ljudje brez hrptenice. Od takšnih lahko pričakuješ čez kak mesecec, da bodo to naredili drugemu in to tako dolgo, da bo v firmi še samo direktor, ker ne bo prihodkov za zaposlene ampak za plačevanje odvetnikov. Alfa dopuščam možnost, da se bodo OD zaposlenim saj besedno bistveno povečali, glede na vrlino novega direktorja?
campary (7.7.2007 14:20)
ko berem tole diskusijo mi gre na bruhanje
na čigavem hrbtu se končajo vse te zadeve
pa dosti si je nabrala , če bi ostala skromna oziroma v mejah normale bi še vedno bila na čelu esoteha
uspešen je tisti kolektiv v katerem so delavci zadovoljni in radi prihajajo na delo
sj nje ne bo slabo , tako kot tudi Gaberšku iz m-kluba nič ne manjka zdaj
teniški turnirji bodo še naprej sj veste kk rečejo PSI LAJAJO IN KARAVANA GRE NAPREJ
upam , da bodo delavci s tem kaj pridobili
pač , TITA ni več in tudi samoupravljanja ni več ŽAL
lp
sahbazz (7.7.2007 20:29)
Vsaka firma rabi nov veter. Bl sem 3 lete tam in vem marsikej kaj se je dogajalo. To ni nastalo v 14 dneh. Se je vleklo kr dolgo. vsi so meli neki proti vsem. Pac je na koncu g.Mazejeva potegnila slabs.
Ce je sposobna se bo ze znasla. Firmi, kot vsem ostalim pa zelim najboljse.
sulc mare (7.7.2007 20:36)
..Franci, se strinjam, veliko je resnice v tvojem postu, toda od kod ti beseda ” ..prestižem “?
Te besede pa slovenski jezik niti v kontekstu, kjer si jo ti uporabil, ne pozna.
( …srbohrvaško :.. prestigao ga biciklom, dok je lutao ulicom…, prestižem te nizbrdo… )
Franc Sever (7.7.2007 21:41)
Hvala za opozorilo. Mišljen je bil prestiž.
Campary, delavci bodo nekaj pridobili, oziroma so že. Račune za stroške varovanja in pripravo vse potrebnega za prevzem, saj so podpisali pooblastila.
Sahbazz, strinjam se s tvojo trditvijo, da je povsod nov veter dober. A ti, ki mislijo da so boljši, bi to lahko že verjetno dokazali in ustanovili svoje firme. V tej zgodbi bodo najslabše potegnili delavci, kot vedno in v kolikor bo Zofija ustanovila svojo firmo, jih bo večina verjetno čez kako leto pri njej. Zgodba takšnih prevzemov se ni nikjer končala dobro in v kolikor ima Zofija delež lastnine Esotecha, še bo zelo zanimivo.
mrož (7.7.2007 21:53)
Franc,ti pa brcaš v temo glede ESOTECH-a,bolje bi bilo , da se ne bi podpisal, pišeš pa tako, kot bi na kursu za nepismene v JLA.
žiži (7.7.2007 22:00)
Apsolutno prav razmišljaš g.Sever,delavci bodo sedaj potegnili takratko, ampak ta novi veter bo pustil eno vlko sranje za sabo,saj ti asi Škobene, Žove,Cvrle,Hudournik-ki se bi naj vrnil nazaj,pa mali Razbornik nimajo tistga filinga ko ga ma Kukovičeva za sklepanje poslov.Pa tud ko je tolk govora o Kitajski in sklepanju poslov tam ona že ve zakaj saj je vizionarka in ve kaj dela,pa tud svojima hčerama pravilno sugerira nadljno pot vposle.
lerhajer (8.7.2007 9:49)
Ta kratko so delavci že potegnili. Nimajo več kaj pričakovat.
evans (8.7.2007 19:57)
zofija je prava, firmo je potegnila iz dreka, ce pa jo je bilo potrebno zamenjati pa tudi prav,to ni nobena katastrofa pa tudi za samo podjetje je
to boljse.
zaloščan (8.7.2007 21:07)
Tako se to dela danes, ko se nekaterim gre samo za denar. Poznam razmere v tej firmi daleč nazaj, a je bilo zelo siromašno od plač do odnosov. A z prevzemom Zofije se je kar nekaj spremenilo in mi je je kar nekako žal, saj je znala s svojo vedrino in sposobnostjo pridobiti kar nekaj posla. Verjetno je imela preveliko moč, zato so jo zamenjali. To je bil edini način, da pridejo tudi ostali h koritu in obogatijo. Podobnih primerov je bilo že veliko, blizu nas pa je tudi znan primer, ko je Zofijin rojak na podoben način prevzel oblast, le da je bilo vse skupaj še bolj umazano. Ampak verjemite mi, da vsak dobi svoje tudi v slabem, pa čeprav se sedaj nekateri na vso moč hvalijo kako so uspešni. Upam, da ji bo Franc pomagal in da bo čimprej dobila novo službo (če je njegova-politično).
radegunda (10.7.2007 10:15)
Bilo je čudovito in poučno branje o tem kako se zamenja vodstvo ene firme. Osebno sem prepričan , da mora gospa sprejeti dejstvo , da je ni več . To dejstvo mora sprejeti tudi gospa na zbornici ( če bi bila pametna bi bila tiho), to dejstvo morajo sprejeti tudi zaposleni ter investitorji. Zaposleni Esotecha bodo morali znati živeti v novih razmerah , za vedno pa naj si zapomnijo , da so mnogo let dopuščali , da jih je vodila ženska ,ki je poosebljala vse najslabše v etičnih in osebnostnih razmerjih. Sedaj je ni več , sedaj se pa izkažite , če je še kaj energije v vas …
ali je že konec debate , ali sem zopet vse zamudil?
trdsistem (10.7.2007 11:04)
Žiži,
Sedaj je v poslovnem svetu tako, da ni več osnovna in prednostna naloga opazovanje denarnih tokov. Če je to zate pravilno sugeriranje (hčerkam), potem si moralno in ekonomsko zaostala.
radegunda, popolnoma pravilno……
li-mun (10.7.2007 19:22)
THE END!
žiži (10.7.2007 21:02)
trdsistem,
Motiš se, danes JE prednostna naloga opazovanje denarnih tokov in rzvoji raznih poslov tudi v svetovne sfere.O njenem sugeriranju mislim na njune uspehe.Nisem moralno in ekonomsko ZAOSTAL,ampak mogoče le malo bolje poznam te tri dame,ki so trenutno tema,zagotovo so človeške,in imajo tisto kar vi na diskusijah nimate.(pogum,vizijo,pamet,vedrino,čar,veliko srce……,)
lp vsem in kot je nekoč dejal Prešeren;”in naj le čevljem sodi koptar…..
trdsistem (11.7.2007 0:29)
žiži,
Prednostna naloga vsakega podjetja je skrb za intelektualno lastnino, kajti le ta je povod za dobro poslovanje podjetja. Če hočeš poslovati dobro je potrebno krepiti zdravo moralno-ekonomski sfero, ki nagrajuje inovativne, ter jih povezuje z preostalimi.
Upam, da sedaj razumeš, kje so te tvoje tri dame obstale in koliko so vredne.
P.S. Za Kitajsko so O.K….. Sorry, ne gre drugače.
Domorodec (11.7.2007 9:49)
Ja žiži, če imajo te tri deklice to, kar si napisal
(pogum,vizijo,pamet,vedrino,čar,veliko srce……,), pa po vsej verjetnosti tudi dosti” trdo zasluženega denarja”, potem jim ja ne bo težko se postaviti na lastne noge in ustanoviti lastno firmo in dokazati ostalim svojo sposobnost. Podjetniški inkubator jim stoji na razpolago !!!!
LUI.1 (11.7.2007 21:39)
Trdsistem in domorodec,
… podpišem vajino diskusijo.
In kje so sedaj te tri dame ?
boogie (12.7.2007 14:35)
Malce pozno ampak ne prepozno se oglašam v tej rubriki. Ogromno škodoželjnežev je mogoče zaslediti v tej diskusiji, saj je sam svet tako ustrojen kot pregovor pravi … naj sosedu krava crkne…
Sram naj vas bo, da tako napadate in se oglašate iz lukenj kot podgane. Nihče ne omenja kaj bi bilo z ESOm, ko je le ta propadal, če bi ga kdo drug dobil v ˝roke˝? Uspešne zgodbe z ESOTECHOM sploh ne bi bilo. Kje ste zdaj vsi športniki, društva, kulturniki in klubi, ki jih je ESOTECH z Zofijo na čelu podpiral. S sklonjenimi glavami hodite naokoli in se porogljivo smejite. Sram naj vas bo.
Živimo v kapitalizmu, za katerega so ti delavci, ki sedaj jokajo glasovali na volitvah leta 91. Vedeli ste, da ne živite več v t.i. pravičnem delavskem svetu – seveda je žalostno, ampak svetovna ekonomija in sam svet deluje po tej teoriji.
V Velenju, ko so podjetja crkovala ena za drugim se je Esotech obdržal in se širil na tuje, tako na trge nekdanje skupne države kot na Kitajsko, ki je ekonomska nuja. Zofijine hčere so čisto vredu dekleta, sposobna, izobražena in podkovana v poslu (M). Le sposoben poslovnež se lahko obdrži v oslovnih vodah tako dolgo in obenem napreduje (še posebej ženska v moškem svetu)in menjajoči se politiki, tudi “nadvse hvaležen” tim sodelavcev, ki ji je tako brutovsko zarinil nož v hrbet, bo brez prave čvrste roke hitro potonil.
Delavcem, ki pa ji očitajo prenizke plače, pa ni nihče držal pištole na čelu, da morajo ostati v firmi. Bi pa šli v sosednje Gorenje – še za manjšo plačo delat. Banketi in praznovanja, pa so v današnjem svetu nuja za pridobitev poslovnih partnerjev, in vsi tisti, ki ste se gostili na teh srečanjih in vlivali drag konjak po grlu, sedaj pa lajate izza ovinka; še enkrat – SRAM VAS BODI!
Sam ne delam v Esotechu, tudi nisem tesen prijatelj ga. Zofije, ampak prebirati vse te krivične obtožbe, ki padajo po sposobnem človeku je zares grozno. Najlažje je kritizirati. Kaj pa postaviti v bran človeku v težkih časih?
Zofa, Drago, Mihela in Ina – bodite močni in drž’te se. Za vsako nehvaležno rit se najde šiba.
Just girl (12.7.2007 16:57)
Vsekakor se strinjam z Boogiem in se podpišem pod njegov komentar.
In še to…
Po 15 letih vodenja je 200 moskih moralo najeti dodatne dedce, da so včeraj ga. Kukovič preprecili vstop v firmo, kjer je sama delna lastnica. Halo!?!? In to sredi Slovenije? Ali kot se naši politiki radi izražajo, v Evropi. Da dragi moji te stvari se dogaja tudi v “Evropi”…
Old Punca (12.7.2007 17:05)
Ja, sredi Evorpe gospa, ki ima le 12 % delnic ,ustrahuje enih 200 ljudi ( in drugih 88% delničarjev), ki niso bili nikoli deležni niti njenega spoštovanja, ne njenega zaupanja, kaj šele priznanja.
Upam, da jim bo tudi brez nje uspelo in da bodo v podjetju vzpostavili poslovne odnose na nivoju evropske firme z ugodno poslovno klimo !
Franc Sever (12.7.2007 17:47)
Kolikor je meni znano ni prišla na položaj s pomočjo varnostnikov in zavajanja delavcev. Kakšni dedci so pa to, ko si niso upali stopiti skupaj se pogovoriti in na koncu tudi odločiti? Še bolj žalostno je to, da so jo zrušili tisti katerim je omogočila kar dober zaslužek in še kaj več. Najeti dodatne varnostnike, pa že kaže na sposobnost novega šefa, ki se boji soočiti z eno žensko. Ves ta cirkus pa bodo plačali delavci, ki niti ne vedo kaj se dogaja
Forum je zaprt za komentiranje.